Miten saisin reiteni sopiviksi eikä paksuiksi?

120447
24. lokakuuta 2009 09:44

Hei! Olen nytten uusi täällä (rekisteröidyin äsken).
Olen nytten ''keventänyt'' painoani puoli vuotta, tuloksin 10kg. Olen itse kohta 15 vuotias, ja olen ihan sopisuhtainen vatsaltani, mutta reidet ovat kauhean paksut.
Pyöräilen viikossa varmaankin 12 km (aika vähän kyllä) sekä kävelen aika paljon. Miten saisin reiteni sopiviksi eikä paksuiksi. Sillä minun reisien välissä ei ole mitään väli rakoa vaan yhdessä siinä kiinni kun aviopari.. :((

Kiitoksia kaikille vastanneille,
sekä aurinkoista viikonloppua!!

Terveisin : MsEmily

Vastaukset: 4

#1
24.10.2009 14:36

Tervetuloa keho.nettiin MsEmily

Sinun kannattaa aivan ensiksi selvittää mikä on painoindeksisi. Sitä yleensä ei kyllä käytetä lihavuuden tai laihuuden arvioimiseen alle 18-vuotiailla, koska teidän kehonne ovat vielä muutoksien alla. Jonkinmoisen kuvan se kyllä antaa. Siispä käy osoitteessa :

http://www.tohtori.fi/?page=2381134

Jos painoindeksisi on jotain väliltä 15-18.4, saattaa Sinulla olla vääristynyt kuva kehostasi eli kuvittelet olevasi paksumpi kuin mitä todellisuudessa olet ... siis myös reisien osalta. Tuolloin Sinun tulee pyrkiä syömään enemmän ravitsevaa ruokaa ja liikkumaan kohtuullisesti, mutta silti monipuolisesti.

Jos painoindeksisi on välillä 18.5-24.9 eli ns. normaalipaino (siis aikuisella), Sinun pitää ensinnäkin tehdä muutoksia ruokavalioosi: Vähemmän limsoja, karkkeja, pullaa, jätskiä, sipsejä jne. Toiseksi, ala liikkua enemmän jaloillasi. Kävele, pyöräile, hölkkää, hiihdä jne. Myös lihaskuntoharjoittelu vaikkapa oman kehon kuormalla auttaa kiinteytymiseen.

http://www.muscleandstrength.com/exercises/bodyweight-squat.html

http://www.sparkpeople.com/resource/exercise_demos.asp?exercise_type=core

Jos painoindeksisi on yli 25, Sinun pitää tehdä täysremontti ruokavalioosi ja alkaa syödä huomattavasti alle kulutuksesi ja liikkua päivittäin vähintään tunnin reippaasti.

Huom! Naisilla rasvaa kertyy eniten lantioon ja reisiin. Valitettavasti et voi laihduttaa paikallisesti. Kun laihdut, laihdut kaikkialta. Lihasta voit sen sijaan paikallisesti lisätä ja saada siten muotoa kyseiseen kohtaan.

Terveisin Arthuro

http://kuntoguru.blogspot.com

#2
25.10.2009 21:03

Ei reisien välissä mitään rakoa tarvitse olla, vaikka sellaisen vääristyneen käsityksen valitettavasti hömppälehdistä ja internetin sivuita saakin. Joten älä ajattele niin ja tuijota reisiäsi, vaan pyri kokonaisvaltaiseen terveelliseen elämäntapaan. Se yleensä parantaa itsetuntoa ja saa asiat oikeaan tärkeysjärjestykseeen. Ja samalla saat kroppasi uuteen kuosiin! Jos reitesi ovat tosiaan häiritsevästi liian paksut muuhun kehoosi nähden, niin sitten vaan remppaamaan, kuten Arthuro neuvoi. Mutta tärkeintä on, että katsot itseäsi oikein silmin. Mikään nälkäkurki-look ei ole hyväksi.

Iloista syksyä!

#3
25.10.2009 23:18

Reisien välissä ei saa olla mitään rakoja. Jos siellä on rako, niin kintut on liian rimpulat. Lihasta sinne kinttuihin sanon mä :).

#4
26.10.2009 15:44

Hyvä Ciru!

kirjaudu sisään jos haluat vastata