Elvis ja painonpudotus

119347
6. huhtikuuta 2009 11:58

Elvis päätti vielä vuonna 1975, kaksi vuotta ennen kuolemaansa, ryhdistäytyä ja pudottaa painoa.
Hän katsoi itseänsä yhtenä aamuna peilistä ja totesi olevansa enää varjo entisestään. Hän katsoi menon johtavan muuten hautaan, ellei hän ryhdistäyttyisi ja pudottaisi painoaan. Hän laittoi juoksureleet ja lenkkarit päälleen ja päätti lähteä 10 km lenkille henkivartioittensa kanssa.
Elvis uhkui ja puhkui ja tuntui kun sydämensä tulisi rinnasta ulos. Saavutettuaan takaisin , sen lisäksi että kaikkia paikkoja särki jumalattomasti, sillä oli golf-pallon kokoiset rakkulat molemmissa jaloissa. "Nyt saa tää hömpötys riittää", hän totesi ja otti koko seurueensa mukaan lentokoneella syömään hampurilaisia. Sinä iltana Elvis söi kaiken kaikkiaan 6 triplajuusoateriaa.
Miksi Elvis epäonnistui?
Mikä se juju on että toiset onnistuvat tavoitteessaan ja toiset eivät?
Ne jotka onnistuvat, yksinkertaisesti ovat päättäneet tavoitteen saavuttamisessa, onnistuvansa tehtävässään ja etenevänsä vähitellen askel askeleelta.
Onnistumisessa ei vaadita suuria uhrauksia tai muutoksia omassa elämäntavassaan.
Onnistumisessa ainoastaan järjestetään päivän rutiinit sellaisiksi jotka mahdollistavat tavoitteen saavuttamisen vaivattomasti.
Pieniä ja yksinkertaisia muutoksia jotka mahdollistavat etenemisen ja saavat aikaan pysyvän tuloksen.

Miksi Elvis sitten epäonnistui? Hänenhän piti pudottaa painoa. Sen sijaan hän luuli ratkaisun tulevan 10 km matkasta.
Hän yhdisti lisäksi painonpudotukseen niin paljon tuskaa ja ongelmia , että hän lannistui nopeasti koko ajatukselle ja lopulta luovutti.
Eikö Elvis olisi voinut pyytää kokiltaan laatimaan hieman terveellisempiä ruoka-annoksia? Olisiko hän voinut ottaa veden juomaksi, kokiksen sijaan? Olisko hän voinut lisätä liikunnan määrää vähitellen esim. aloittaa kävelemällä?
Jos haluaa pudottaa painoaan pysyvästi on tehtävä muutakin kun ainoastaan muuttamalla ruokavaliotaan.
Tunteidenhallinta, ympäristön hallinta ja oman liikuntamuodon hallinta. Niillä saadaan pysyviä tuloksia.
Kyse on pienistä ja toisinaan henkilökohtaisista asioista joista päivän rutiinit koostuvat.
Ollaan totuttu saamaan asioita liian nopeasti ja vaivattomasti. Niin se ei mene, kun kyse on omasta kehosta, hyvinvoinnista ja tasapainosta.
Elvis has left the building!
Hyvää kevättä kaikille!

Alex Ojasti
Elämänlaatuvalmennus

Vastaukset: 2

#1
06.04.2009 12:18

Näitä Elviksiä on maailma pullollaan. Ei löydy tarpeeksi munaa tehdä muutoksia. Maailma on täynnä valittavia velliperseitä. Muutokset vaativat suunnittelua, motivaatiota, työtä ja pitkäjänteisyyttä. Me elämme tänne kaikki heti ja helposti maailmassa.

"Onnistumisessa ei vaadita suuria uhrauksia tai muutoksia omassa elämäntavassaan."

Tämä riippuu niin siitä miten on elänyt ja mihin on tottunut. Toisille muutos voi olla radikaalimpi kuin toisille. Pikkuaskelilla tosin pääse paremmin tuloksiin kuin radikaaleilla elämäntapa muutoksilla. Jos sitä pientäkään muutosta ei käsittele pään sisällä, niin pientäkään muutosta ei tapahdu. Kaikki lähtee korvien välistä.

#2
06.04.2009 12:30

Psyykkinen hyvinvointi kulkee käsikädessä fyysisen hyvinvoinnin kanssa. Pitää terveellä tavalla rakastaa itseään ja kunnioittaa kehoaan. Itsetutkiskelu on välillä ihan paikallaan. Keho kestää aika paljon laiminlyöntejä, mutta rajansa kaikella. Sama pätee psyykeen kanssa. Kun löytää tasapainon näiden kahden välillä on valmis muutokseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Jos jompikumpi tai molempi osa-alue laittaa kapulaa rattaisiin, voi olla vaikeaa.

kirjaudu sisään jos haluat vastata