Kokemuksia takareiden kiinnitykskohdan istuinkyhmyn leikkauksesta?

noin 15 vuotta
2 kuukautta
614
115948

Luukalvo on lähtenyt irti ja ottanut pienen palan luuta matkaan. Miten leikkaus ja paraneminen on mennyt? Varmaan muissakin jänteiden kiinnityskohdissa voi olla samanlaisian luunpalan irtoamisia, kertokaa kokemuksia.

Vastaukset: 2

1
21.11.2007 08:36

Hei. Mulla ei käynyt aivan noin pahasti, vaan vain puolet jänteestä irtosi sieltä istuinkyhmystä, eli sitä ei tarvinnut leikata, vaan 3 vkoa täyslepoa ja sitten 16 viikon kuntoutus päälle. Joskus ääriasennoissa vanha vamma muistuttaa itsestään, erityisesti jos lämmittely ei ole ollut riittävää, tai jos suoritetaan ylirasitukseen asti.

Lääkärin kanssa kyllä keskusteltiin, mitä olisi seurannut, jos se olisi kokonaan irronnut. Se saadaan kuulemma leikkauksella kyllä hyvin kiinni, mutta lepoa tulee 6vkoa + kuntoutukset päälle. Vamma saattaa jäädä ikuiseksi, mutta saattaa sopivalla kuntoutuksella palata täysin ennalleen. Yleensä näissä kriittisintä on se, miten nopeasti hoito päästään aloittamaan. Mitä vanhempaa vammaa hoidetaan, sitä todennäköisemmin siitä jää vaivoja.

Mielenkiinnolla odotan minäkin muiden kokemuksia aiheesta.

2
21.11.2007 11:10

Lisään vielä tuohon edelliseen, että oleellista oli tulehduskipulääkkeen saaminen heti, ettei ehdi vaurioitua niin pahasti. Tiedän tapauksen, jossa tulehduskipulääkettä ei saatu ajoissa (vasta pari päivää tapahtuman jälkeen) ja kuntoutusta tehtiin ilman tietotaitoa koko aiheesta ja siitä jäi vamma, joka vaivaa vielä kolme vuotta tapahtuneen jälkeen niin, ettei pysty kunnolla harjoittelemaan edes perusjumpissa. Tää oli tämmönen samanlainen tapaus, kuin mulla, eli vain puoliksi irronnut tapaus.

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Kysymykset » Terveys » Kokemuksia takareiden kiinnitykskohdan istuinkyhmyn leikkauksesta?