Keskustelut » Laihdutus » Mässäilypäivä dietin aikana

Mässäilypäivä dietin aikana

1159
4. joulukuuta 2001 00:00

hei,

törmäsin tuolla muualla surffaillessani keskusteluun ns ""mässypäivistä"" laihduttamisen aikana. Idea tuntui olevan, että syömällä esim kerran viikossa huomattavasti enemmän kuin normaaleina diettipäivinä aineenvaihdunta pysyy vilkkaampana eikä elimistö mene säästöliekille.

Tollaset sallitut mässypäiväthän olis tietysti pikkujoulukauden pelastus... Onko niissä mitään perää?

Lisa

Vastaukset: 4

#1
04.12.2001 00:00

Niissä on järkeä ja taas toisaalta ei.

Eli kohtuuksien rajoissa homma todellakin toimii niin kuin kuvasit. Aineenvaihdunta tuppaa menemään säästöliekille laihduttaessa ja mässäilypäivä kyllä kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Mutta, tuon mässäilypäivän kalorit ei saa nousta liian ylös. Ylimääräinen energia kun varastoidaan joka tapauksessa. Itse puhuisin ennemminkin mässäilyateriasta kuin päivästä. Tällöinkin kalorimäärä tulee ottaa huomioon, ettei paino nouse liikaa.

Kiteytettynä: Toimii kohtuudella tehtynä

#2
04.12.2001 00:00

Onhan noi ""mässäilypäivät"" dieetillä ihan mielenterveydenkin kannalta kivoja. Kuitenkin, kuten akonan jo totesi, kohtuus kaikessa. On eri asia hemmotella itseään ja syödä kunnon pitkän kaavan illallinen kerran viikossa, kuin ahtaa itsensä täyteen karkkia, sipsejä, jäätelöä ym. Voi silloinkin vähän miettiä mitä syö, vaikka söisikin enemmän. Eli muutamat pikkujouluillalliset ja niitä seuraavat krapulapäivät ;( ei kyllä pilaa kenenkään dieettiä. Ellei ole mieleltään jonkin sortin hysteerikko.

#3
05.12.2001 00:00

No ainakin syklisellä ketoosidietillä voi mässäillä suht kivuttomasti, suurimäärä hiilareita onkin tarkoitus mättää viikonloppuna. Rajansa kaikella tottakai...

#4
19.12.2001 00:00

Ei nyt sentään ihan mitä tahansa voi silloinkaan mässäillä. Perusperiaatehan on, että esim. 6 päivää syöt lähes pelkästään rasvaa ja proteiinia ja sitten 7. päivänä syödäänkin suuri määrä (600g) hiilihydraatteja, huom. ilman rasvaa (absoluuttisesti ilman nyt ei oikein voi olla, mutta lähes ilman rasvaa). Rasva pilaa muuten dieetin tarkoituksen (esim. jos ajatteli syödä vaikka sipsejä ja hampurilaisia).

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Keskustelut » Laihdutus » Mässäilypäivä dietin aikana