Työmatka

115543
ei nikkiä
8. elokuuta 2007 15:10

Ei mitenkään varsinaisesti sivuille liittyvä, mutta itsellä saattaa muuttua radikaalisti ja mietinkin käykö turhan raskaaksi.
Eli missä teillä menee kipukynnys työmatkan pituuden suhteen?

Vastaukset: 10

#1
08.08.2007 15:18

Eikös tuo nyt ole aika yksilöllistä, mitä kukin sietää.

Ajallisesti oma sietorajani on jossain kolmen vartin ja tunnin välillä per suunta. Tunnin työmatkakin vaatii sen, että pääsee mielellään yhdellä kulkuneuvolla kotoota perille. Tiedän ihmisiä, jotka kulkee päivittäin tunnin bussimatkan suuntaansa ilman ongelmia. Ovat opetelleet lukemaan tai nukkumaan matkan aikana, jolloin matka sujuu rattoisasti. Autolla ajaessa se ei oikein onnistu :).

Kuinka pitkästä työmatkasta on osaltasi kyse?

#2
10.08.2007 05:29

Kyllä mulla on sietokyky jo jossain 30 minuutin kohdalla. Jos ei olisi näin paljon tekemistä niin pidempikin olisi ok :) Ihanteellista olisi, että työpaikka olisi kävelymatkan päässä.

#3
10.08.2007 08:09

matka olis n 50 km suuntaansa. Kulkuneuvona oma auto. Kyllähän siinä aikaa kuluu

#4
10.08.2007 10:45

Nimetön kirjoitti: matka olis n 50 km suuntaansa. Kulkuneuvona oma auto. Kyllähän siinä aikaa kuluuKesäaikaan ko. matka kuluu motaria pitkin alle puoleen tuntiin, joten kulkuyhteydet on aika ratkaisevassa osassa tuollaista matkaa taittaessa.

Työmatkaan käytettävään aikaan vaikuttaa toki paljon se, minkä verran on muita kiireitä. Työpaikan sijainti vaikuttaa myös oleellisesti siihen, minkä verran voi työpäivän jälkeen (tai sen aikana, pomolle terveisiä ;)) hoitaa omia asioita. Itse olen töissä Helsingin ydinkeskustassa, josta kyllä löytyy kaikki tarpeelliset palvelut, jolloin asioille ei tarvitse lähteä erikseen.

#5
10.08.2007 11:04

Sopiva työmatkan pituus riippuu ihan siitä millä sen aikoo taittaa ja tietysti myös siitä mitä henkilö on valmis kestämään.
Moni istuu tunninkin suuntaansa junassa tai bussissa kun niissä voi lukea/nukkua jne. Toiset taas polkupyöräilevät tai kävelevät yli 2h/pv työmatkoja. Aikaa säästyy kun ei erikseen tarvi liikkua.
Minusta yli puoli tuntia suuntaansa autolla ajamista päivässä alkaisi olla jo liikaa mutta toiset jaksavat. Itse istun 20 minuuttia paikallisjunassa ja kävelen loput. Aikaa siitä kun pistän eteisessä kengät jalkaan ja täällä töissä alan käynnistellä konetta kestää n.34 min. Itse en millään haluaisi käyttää enempää aikaa paitsi jos sen voisi yhdistää liikkumiseen.
(Pomolle vaan terveisiä multakin :-) )

#6
10.08.2007 11:13

No mieleen tulee just Hyvinkää - Helsinki. Tai Hyvinkää - Espoo. Molemmat on ilman ruuhkia ihan ok, mutta ruuhkien ilmaantuessa täysin tuskaa. Muutama työkaveri on tuota matkaa ajaneet, kaikki tulevat kukonlaulun aikaan töihin välttääkseen ruuhkat.

#7
10.08.2007 12:56

Kuten sanottu, kovin vaikuttaa yksilölliseltä tuo työmatkan pituuden sietokynnys. Puoli tuntia saa reilusti ja helposti kulumaan yhdensuuntaiseen työmatkaan ihan vaan Helsingin sisälläkin. Jos joskus on pakko mennä autolla töihin (syystä että lähden/lähdemme suoraan töistä autolla jonnekin muualle), käytän juuri tuota kukonlaulun ajankohtaa.

Vastikään mun normityömatka muuttui 9 minuutin paikallisjunailusta 30 minuutin linja-autoiluun ja sopeutuminen tekee tiukkaa, mutta suoraan sanottuna odotin tätä vieläkin sietämättömämmäksi. Ihmisellä on onneks taipumus tottua aika hyvin tällasiin olosuhteisiin..

Sanoisin, että jos kyse on vakituisesta työstä ja jos vuoden työssäkäynnin jälkeen työmatkaan ei ole sopeutunut, kannattaa harkita muita vaihtoehtoja. Joka tapauksessa julkisia kulkuvälineitä suosittelen kovasti.

Ja sitten barrikaadeille, että saadaan julkinen poikittaisliikennekin pelaamaan.

#8
10.08.2007 13:25

Piti ihan googlettaa tähän liittyvä juttu:
http://milwaukee.bizjournals.com/sanjose/stories/2006/04/10/daily41.html

Amerikassa kaikki on isompaa.

#9
10.08.2007 13:45

Aika lyhyt on ollut pitkän aikaa. Aika lyhyt on siis alle vartti kävellen. Varmasti olis vaikea tottua pidempään matkaan.

Työmatkan varrelle pitää osua kyllä muitakin juttuja, jos se on pidempi. En olisi valmis puhtaasti hukkaamaan kahta tuntia jokaisesta arkipäivästä vain matkustamiseen töihin ja takaisin.

Täysin poissuljettua on, että työmatkani olisi pakko tehdä yksityisautolla. Hullu riippuvaisuus. Kävellen, sporalla tai skeitaten menee huomattavasti mukavemmin ja riippumattomammin. Sään, fiiliksen ja tilanteen mukaan.

#10
Eos
10.08.2007 15:32

Itselläni on ollut työmatka 26 km ja nyt on n 10 km. Molempiin menee sama aika n 30 min omalla autolla. Joskus nuorena menin töihin bussi+ratikka yhdistelmällä, enää en suostuisi. Inhoan yli kaiken pysäkillä odottelua, se jos joku tuntuu ajan tuhlaukselta.
Tällä hetkellä edellytys on oikeastaan myös tuon oman auton käyttömahdollisuus (siis ettei parkki maksa maltaita)sillä töistä päästessä on aina niin kova kiire lasten harrastuskuskauksiin, eikä niiden logistiikan toteutuminen onnistuisi siedettävästi jos aikaa joutuisi käyttämään julkisten odotteluun.

kirjaudu sisään jos haluat vastata