Pistävä kipu olkapäässä

112324
10. marraskuuta 2005 19:03

Tästä on käyty ennenkin keskusteluja, mutta mul on ollu mahdoton treenata olkapäit 5 viikkoon ku siin on pistävä kipu ku yrittää jotain tehdä. Eli onko muilla kokemusta? Ortopedi väänteli sitä mut kuvia ei otettu. Se ei osannut sanoa äkkiseltään mikä on.

Vastaukset: 15

#1
10.11.2005 19:05

tulehduskipulääkkeet ja kylmä ei tilanteeseen auta.

#2
j_b
10.11.2005 20:58

Kokemusta on. Tälläkin hetkellä olkapää pskana.
Sain tänään siihen toisen kortisonipiikin ja uskon, että sillä tämä paranee.
Ei nyt pelkästään sillä vaan myös levolla =)
Tämä siis vain minun kohdalla.

Ota sinä selvää mikä juuri sinun olkapäässä on vikana. Mene uudestaan kunnon ortopedille ja myös vaadi, että syy selvitetään.

Eihän sitä aina edes kunnon syytä välttämättä löydy. Tulehdusta jne. Silloin vain pitää antaa ajan ja levon parantaa. Mahdollisesti myös jotain kuntouttavaa jumppaa.
Kysy, vaadi ja selvitä yhdessä specialistin kanssa.

Olkapäässä kun voi olla niin moni asia vialla.

#3
11.11.2005 12:57

Jussi, onko muuten mielessä että mikä olkapään on kipeyttänyt ja miten olet olkapäitä yleensä treenannut? (tietenkin penkit ym. saattavat myös saada olkapäät huonoon kuntoon)

#4
11.11.2005 15:31

Se onkin vähän mysteeri, en oo mitenkään telonnu sitä treenin yhteydes eli mitään äkkinäistä kipua ei oo tullu treenatessa. Sit yks kerta about 5 vko sitten ku olin alottamas olkapäätreenin ni se olikin mahdotonta ton kivun takia. Oon yrittäny välttää kaikkea olkapäit kuluttavia treenejä ku entuudestaa toinen olkapää on vähän huonossa kunnossa.

#5
Eos
11.11.2005 22:11

Silloin kun itselläni oli kokemusta asiasta löysin tämän:

http://www.dolfzine.com/page392.htm

Kivaa ja asiallista setäenergiaa :D

Aika outo tuo ortopedin lausunto, että ei oikein tiedä mikä on vikana. Kaikkeen löytyy aina syy, kun ongelma todella paikallistetaan.

Itse kärsin tyhmänä olkapääkivuista pari vuotta ennen kuin menin ortopedin juttusille. Väänneltyään ja mutistuaan latinaa kuin jotain loitsua, hän teki diagnoosin, joka sitten varmistui magneettikuvassa. Kyseessä oli rakenteellinen vika, joka aiheutti tulehduksia ja kalkkeutumaa.

Laikkaus auttoi ja olkapää on paremmassa kunnossa kuin muistan sen olleen ikinä. Kyseessä oli rakenteellinen vika, joka saatiin hoidettua tähystyksellä.


#6
15.11.2005 14:28

yleensä kyllä ortopedi antaa jonkin suuntaista arviota kivun syystä ihan kliinisen tutkimuksenkin perusteella ilman kuvantamisiakin, mutta jos ei mitään edes epäillyt niin onpa erikoinen ortopedi, yleensähän lääkärit kuvittelevat olevansa kaikki tietäviä :)...käypäs toisella lekurilla tai käsikirurgilla niin varmaan asia etenee ja saat jonkinlaiset toimintaohjeet eteenpäin ja kenties kuvat myös...
voisi olla ihan pelkkä rasitusvamma olkapäässäsi kun ei kerran ole tuntunut äkillistä kipua tai rusahdustakaan joka olisi merkkinä jonkin kudoksen repeytymisestä, rasitusvammaan levon pitäisi auttaa ajan kanssa, sitä aikaa on vain vaikea arvioida mutta olkapäävaivat voivat jatkua kuukausiakin, kirtäjäkalvosimen jänteiden tulehdukset paranevat pahuksen hitaasti, kärsivällisyyttä vain ja ehdottomasti kannattaa vältellä kipeyttäviä liikkeitä ja tehdä muita liikkeitä...

#7
21.11.2005 18:49

Kiertäjäkalvosimien tulehtumista tai vastaavaa mäkin oon aatellu et olis vikana, ku niis liikkeis ainakin kipu tuntuu. Huomenna lekurille uudelleen, paremmalla menestyksellä.

#8
24.11.2005 10:40

No mitäs kuulit Jussi?

#9
28.11.2005 18:26

Tulehdus siinä vaan sit loppujenlopuks oli, kiertäjäkalvosimet vaikutti olevan kunnoss. Nyt vedän pronaxen 500 mg:tä 10 pvä ja sit kortisonipiikille jos ei auta. Vaikuttaa silt et lääkkeet tehoais, meinaa kipu alkaa olemaan jo melkein poissa. Jossain vaihees pitää vaan koittaa mennä varovasti uusiks salil koittamaan!

#10
j_b
28.11.2005 20:50

Tänään vedin täysipainoisen ja kovan olkapää treenin.
Kylläpä siihen taas 1,5kk meni ennen kuin siihen pystyin tän vaivan alettua. Eli kärsivällisyyttä peliin...

Eikä passaa ahnehtia vaikka vaiva tuntuukin jo parantuneen. Tiukkaa teki, mutta maltoin pidättäytyä kovasta treenistä reiluun viikkon vaikka olkapää tuntuikin jo olevan kunnossa. Kevyttä kylläkin tein...

#11
28.11.2005 21:14

Jees täytyy ottaa rauhas ettei tuu ainakaan uusiks. Tollanen on aika tosi v-mäinen vaiva.

#12
01.12.2005 15:37

joo kannattaa rauhottaa tulehdus kunnolla...mutta voi se tulla uudestaankin helposti toistoliikkeissä jos on jotakin häikkää olkanivelen toiminnassa ja lihastasapainossa tai suoritustekniikoissa tai rakenteellista ongelmatiikkaa, eli jänteet alkaa oirehtimaan mutta se syy on jossakin muualla ja sitä kannattaisi etsiä ja yrittää vaikuttaa siihen...kerroit että ennestäänkin on olkapäät oireilleet joten jokin syy tuntuu vain olevan siellä taustalla...

#13
01.12.2005 18:28

Täällä kans sama vika. Oikea olkapää ei kestä pystypunnerruksia, vaan olkapäästä aina kyynärpäähän saakka säteilee kipua. Liikkeen pystyy tekemään eli mikään ei ole varsinaisesti rikki, mutta kun tekee kipeää niin joku vika siellä on.

Lekurille käynti mullakin. Yritin levolla (jo kuukauden päivät), kevyellä treenillä (ei auta) ja venyttelyllä (pahensi).

Mikäpä se ei vanhalla sedällä hajoais. Varmaan kohta lonkkanivel... liukastun kun astun baarin ovesta.

#14
02.12.2005 10:53

Luulenpa tosiaan et tän kaiken pohjalla on se perus teinivuosien liiallinen penkin vääntö. Mul on ollu aina sen takia just etuolkapäät vähän ylikehittyneitä muuhun kroppaan verrattuna. Nykyään oon jo yli vuoden verran jättäny sen penkin vähemmälle ja keskittyny muihin liikkeisiin.

#15
02.12.2005 15:51

lekurilla jos käy niin kannattaa todellakin mennä käsikirurgin tai ortopedin tutkittavaksi, eikä minnekään terveyskeskukseen....
kiertäjäkalvosimen oireet säteilevät useasti juuri olkavarteenkin päin...rakenteelliset asiat kun sulkee pois kuvantamalla niin jäljelle jäävä syy on toiminnallinen ongelma....

aivan, penkin vastapainoksi pitäisi tehdä kiertäjäkalvosimen lihaksille kunnon treeniä myös että olkaluun mollukka toimisi biomekaanisesti oikein (pysty)punnerruksissa ja pysyisi paikoillaan kupissaan eikä jänteet hankautuisi yläpuolella olevaa luuta vasten jolloin tulehdus alkaa...

kirjaudu sisään jos haluat vastata