Uutta apua tarvitaan laihtumattomalle

yli 17 vuotta
noin 2 kuukautta
583
106173

Onpa 3 viikkoa siitä kun sain teiltä laihdutusohjeita (miksi en laihdu ). Tuloksia ei ole oikein tullut, tai siis on puoli kg pudonnut. Alussa meni 2,5 kg, ja sitten vain pari tuli takaisin. Ei mitään uutta minulle, mutta sitkeästi haluan edelleen yrittää.

Lueskelin eräältä nettisivulta juttua laihdutuksesta ja liikunnasta, joka parhaiten auttaa painonpudostusta eli painonnosto. Jutussa mainittiin RMR (resting metabolic rate). Voisiko joku selittää, mistä on kyse? Ymmärsin, että minun pitäisi saada tuo RMR aktivoitua "resistance trainingillä". Tarkoitetaanko sillä juuri liikuntaa, joka kasvattaa lihaksia? Entä onko aerobinen liikunta (jumppa, kävely) ihan turhaa laihtumisen kannalta, jos se kerran ei ylläpidä lihaksia tai RMR?

Vastaukset: 12

1
23.03.2005 16:36

"resistance training" = vastusharjoittelua eli punttisalireeniä = "liikuntaa, joka kasvattaa lihaksia".

2
24.03.2005 08:49

Tämä nyt ei liity ruokaan, mutta laihduttamiseen.... Mites tuo jumppa ja kävely? Eikö siis kulu kaloreita siihen malliin, että laihtuisi? Kuinka paljon ajallisesti olisi tehokas kaloria polttava kävely, entä jumppa? Kotijumppani on reipasta askeltamista, jota voisi verrata hölkkään, ei siis pelkästään taivutteluja tms.

3
24.03.2005 09:29


Tuolla lukemallasi jutulla ehkä viitattiin siihen, että lihakset kuluttavat levossakin enemmän, joten lihasharjottelulla kulutusta saa nostettua. Noiden kotijumppien ja kävelyjen kulutuksiin löytyy kalorilaskuri ihan täältä kehostakin.

4
24.03.2005 11:12

Noissa laskureissa ei mainita, miten eri lajit vaikuttavat RMR eli millainen olisi vaikutus liikunnan jälkeen ja kauanko. Lukemassani jutussa väitettiin, että syötyjä kaloreita vähentämällä hidastuu RMR ja myös menetetään lihaksia, jolloin kulutus vain pienenee. Haen nyt apua tuosta RMR:stä, kun nykyisillä liikkumisilla ei ole vaikutusta laihtumiseen.

5
26.03.2005 16:06

3ssa viikossa alussa 2.5kg lähti ja nyt 0.5-1kg?

aika hurjaa on painonheittely!

ettei vaan ois lipsahtanu marssipatukka johki väliin?

6
26.03.2005 16:58

Yhden kilon painonnousu vaatisi ymmärtääkseni noin 7000 yli kulutuksen syötyä kilokaloria? Siis jos on todella rasvaa eikä nestettä. Jos vähensit hiilaria voimakkaasti, niin silloin saattoi mennä pari kiloa nestettä. Eli ei kannata hötkyillä eikä asettaa epärealistisia tavoitteita, puoli kiloa viikossa on realistinen tavoite painonpudotukselle.

7
29.03.2005 11:10

Siis aluksi lähti 2,5 kg, joista 2 tuli takaisin vähitellen.. saldoksi jäi - 0,5 kg = 3:ssa viikossa.

En koskaan syö marspatukoita tai vastaavia - eikä edes harmita, kun ei maita.

Hiilareita en ole vähentänyt vaan lisäsin paljon vihreitä vihanneksia.

Minulla ei ole mitään tavoitteita paljonko pitäisi laihtua. Ainoa tavoite on LAIHTUA. Puolesta kilosta 3:ssa viikossa, tai nyt siis 4:ssä viikossa en ole kauhean ilahtunut vielä.

Ongelman nimi on laihtumattomuus. Ehkä ette kukaan ole kuulleetkaan moisesta ongelmasta. Minulle se on realismia. En tosiaankaan syö salaa mitään patukoita, vaan noudatan harkittua vähähiilihydraattista dieettiä.

Nyt olen pyrkinyt lisäämään liikuntaa siten, että se olisi rasittavampaa eli olen käyttänyt pieniä painoja jumpassa.

8
29.03.2005 11:31

Syitä tai neuvoja on vaikea antaa, kun et ole ilmeisesti laittanut syömisiäsi ravintolaskuriin . Jumiin voi olla monenlaisia syitä, liika kalorisaanti on niistä yksi, sitten on hormonaaliset seikat. Joskus vain kroppa ei suostu. Mieheni lihoo aina kun työssä on rankkaa, vaikka ei suinkaan lisää syömistään. Lomalla laihtuu, kun rentoutuu ja nukkuu enemmän, kortisolitasot laskevat ja mitä lie.

9
29.03.2005 14:07

Niin, eipä kai mitään neuvoa ole, kun niin monet ohjeet on jo kokeiltu eikä tuloksia synny. Ja lopulta tullaan tuttuun toteamukseen, että jotkut vaan eivät laihdu.

On tietysti houkuttelevaa neuvojille epäillä salasyömistä, ylensyömistä tai että henkilö valehtelee syömisensä. Minulla ei olisi mitään syytä kysellä neuvoja, jos petkuttaisin itseäni. Tuntuu olevan vaikeata "asiantuntijoille" myöntää, että tuolla liikenteessä on niitäkin, jotka eivät millään ohjeilla laihdu. Onko syynä sitten ikä, hormoonit tai jokin tuntematon "sairaus", mutta omituista tällainen on - minustakin.

Hullu luumu, en yksinomaan kohdista tätä sinulle. Annoit hyviä ohjeita muutama viikko sitten samoin muutama muukin, ja niitä ohjeita edelleen noudatan eli enemmän vihanneksia ja kylläisyyttä antavaa ravinteikasta keittoa. Jos muistat, yksi ongelmani oli kylläisyyden puuttuminen, mutta enää ei tunnu, että jää nälkä, enkä ole tarvinnut myöhäistä iltapalaa. Ja plussaksi täytyy laskea, että painon yllättävä kääntyminen nousuun katkesi.

Mutta takaisin tuohon liikuntaan. Kuinka kauan pitäisi esim. jumpata painojen kanssa kerrallaan, että sillä olisi laihduttava vaikutus? Kuinka usein pitäisi harjoittaa rasittavaa liikuntaa, että RMR paranisi ja tulisi tuloksia?

10
29.03.2005 15:09

Mikset laittaisi tänne ihan tarkalleen nähtäväksi yhden normaalin päiväsi syömisiä? Kenen tahansa olisi niin paljon helpompi neuvoa sinua, kun ei tarvitsisi pelkästään arvailla.

11
29.03.2005 17:59

Tänään oli poikkeuksellinen päivä, koska söin lounaan ulkona. Ja toisaalta olen nyt muutaman päivän noudattanut hiilihydraattien ja rasvojen erillisyyttä aterioilla.
Aamiainen proteiini ja rasvapitoinen:
2:n munan kokkeli kermaan, 2 viip. olutmakkaraleikettä (1 g hh/100g), kahvia
Lounas ravintolassa: Kaaliraastetta ja salaattia, öljypohjainen kastike, kananleike kastikkeessa, keitettyjä vihanneksia, riisiä. (kaavin kastiketta pois ja söin pari haarukallista riisiä).
Välipala 1/2 kourallista pähkinöitä
Illallinen tulee olemaan hiilihydraatteja: sekasalaatti (salaattia, tomaattia, kurkkua, retiisiä), muutama pisara etikkaa, vihanneskeittoa 2-3 dl. Vettä ateria- ja janojuomana.

12
11.10.2022 04:32

Viesti on todella vanha ja voi olla ettei ravintolaskuri ollut ihan helposti käytettävä tuohon aikaan.
--

Tuostakaan ei käy ilmi miten paljon kutakin elintarviketta olet syönyt. Ensiksi hommaa talousvaaka. Toiseksi keho.netissä on ravintolaskuri johon voit lisätä aterioita. Käyttämällä omia aterioita sinun ei tarvitse joka kerta kirjata yksittäisiä elintarvikkeita. Koostat itsellesi joukon aterioita ja käytät niitä ravinnon seurantaan.

Voit myös käyttää muiden lisäämiä aterioita omassa ravinnon seurannassa.

Ravintolaskuri näyttää sinulle melko tarkasti proteiinien, hiilareiden, sokerin ja rasvojen suhteet. Lisäksi voit seurata myös vitamiien saantia.

Lisäsin Leena-elinan poikkeuksellisen päivän noiden tietojen perusteella arvaamalla määrät laskuriin: https://keho.net/ateriat/228109-leena-elli-poikkeuksellinen-paiva

kirjaudu sisään jos haluat vastata

Kysymykset » Ravinto » Uutta apua tarvitaan laihtumattomalle