Miksi en laihdu

105173
24. helmikuuta 2005 14:25

Olisiko kellään mitään neuvoa keski-ikäiselle, joka ei laihdu näillä hiilihydraattien rajoittamisdieeteilläkään. Yritystä on nyt 1,5 vuotta ja nyt paino alkaa nousta. BMI 26. Liikuntaa harrastan 4 tuntia viikossa, enempään ei ole aikaa töiden takia.

Vastaukset: 68

#1
24.02.2005 14:47

Asia on hyvin yksinkertainen. Saat energiaa enemmän kuin kulutat vaikka se tuleekin pääasiassa proteiineista ja rasvoista.

Neuvo on tämä. Lasket arvioidun päivittäisen kulutuksesi jollain laskurilla (esim keho.netin) . Tämän jälkeen etsit ruoka-ainelaskurin. Taitaa löytyä kutri.net ja tarkkaan lasket paljonko saat ravinnosta energiaa päivittäin. Tämä vaatii ruokapäiväkirjan pitoa ja joudut kirjaamaan KAIKEN mitä syöt.

Tämän jälkeen syöt vähemmän kuin kulutat ja huomaat että saat syödä myös niitä hiilihydraattejakin.
Tsemppiä!

Tietysti jos haluat niin voit laittaa tänne niitä syömisiäsi niin katsotaan miltä näyttää.

#2
24.02.2005 15:15

Olen pitänyt ajoittain päiväkirjoja ja laskenut saannit ja kalorit. Kalorien rajoittamisella onnistun laihtua vähän aikaa, mutta sitten alkaa olla hirveä nälkä jatkuvasti. Nopeita hiilihydraatteja en välitä syödä, koska eivät sovi minulle (tärkkelys, sokeri, vilja).

Kiinnostaisi, onko jotain tietoa kuinka voisi parantaa omaa kylläisyyden tunnettaan, kun eivät rasvat ja proteiinitkaan saa nälkää hallintaan. Useat low-carb kirjat väittävät, että saisi syödä niin paljon kuin haluaa ja silti laihtuu. Tämä on testattu, ei toimi minulla.

#3
24.02.2005 15:28

Ehkä olet pyrkinyt rajoittamaan kaloreita liian paljon.Laihduttaessa ei kannata olla ahne sillä liian suuri kalorivaje kostautuu lopulta aina kun repsahdetaan nälissään herkkujen syöntiin.Tiedät kai sen että sopiva painonlaskuvauhti on vain 1kg/2vk.

Laske energiansaantisi max.500kcal alle kulutuksen ja pidä huoli että syöt tihein välein ruokaa joka sisältää sopivasti kaikkia pääravintoaineita.Ainakaan monä itse en joudu nääntyyn nälissäni sopivasti rajoitetulla dieetillä.

#4
24.02.2005 15:32

Ei se nälkäautomaatti valitettavasti toimi ihan kaikilla. Nälkää säätävät useat hormonit, ja jos niiden tasapainossa tai toiminnassa on häikkää, niin silloin voi joutua tosiaan laskemaan kaloreita.

Syöthän runsaasti vihanneksia? Ne täyttävät vatsaa eikä niissä pahemmin ole hiilariakaan, eli tuota kaalipuolta masuun oikein kunnolla.

Mutta laita toki myös ruokapäiväkirjaa joko tänne tai www.karpit.net. Siellä on vähähiilariporukkaa, täällä on sekä että, eli täältä voi saada useammanlaisia vastauksia.

#5
24.02.2005 15:55

Elimistöni lopettaa laihtumisen muutaman viikon kuluttua, vaikka tekisi mitä. Mitähän herkkuja Joke tarkoitat?

Mielestäni syön vihanneksia, juuri vihreitä etupäässä. Pelkät vihannekset saa vatsanpoltetta ja jotenkin tuntuu että pitää saada jotain muuta päälle.

Hullu luumu mainitset karpit.net -sivun. Siellä ei olla kiinnostuneita, jos ihminen kaikista neuvoista huolimatta ei laihdu. Sain vastauksen, että low-carb ei toimi kaikilla. Ihmetyttää vain millä perusteilla se ei juuri minulle sovi, kun olo on kuitenkin hyvä.

Onkohan mitään selitystä siihen, että painoni on alkanut hilautumaan ylöspäin, vaikka edelleen syön low-carb ruokaa?

#6
24.02.2005 16:03

Minä olen ainakin aina nälkäinen jos en saa tarpeeksi (hitaita) hiilareita. Yleensä popsin pastaa, jota on keitetty 2-3 min. vähemmän aikaa kuin ohjeessa sanotaan. Nälkä ei vaivaa eikä vatsamakkarat ja liikkuakin jaksaa :)

#7
24.02.2005 17:08

Pistä sitä ruokapäiväkirjaa laskuriin, niin katsotaan. Useimmilla hiilarilisä pahentaa nälkää entisestään (esim. minulla), mutta yksilöitähän olemme.

Eli, paljonko proteiinia, rasvaa, hillihydraattia, kaloreita päivässä?

#8
24.02.2005 18:00

Tarkoitin että liiallisessa energiansaantivajeessa syödään joskus mitä eteen sattuu ensiksi tulemaan.

Sanoit että elimistösi lopettaa laihtumisen muutaman viikon jälkeen.Minkä verran olet yrityksissäsi tuon muutaman viikon aikana pudottanut painoasi?
Sinun bmi 26,tarkoittaa vain vähäistä ylipainoa tai tyypistä riippuen ei ehkä lainkaan ylipainoa.Minunkin bmi on 26 enkä ole vähääkään ylipainoinen.
Ehkä tuo sinun tämänhetkinen painosi siis on ihan luonnollinen.

#9
24.02.2005 19:07

Miten liikut? Listaapa vaikka liikuntojasi. Katsellaan, onko liikuntaohjelmasi järkevä. :)

#10
25.02.2005 10:25

Siis rajoitan hiilareita eli en syö mitään nopeita. En jaksa alkaa taas pitämään päiväkirjaa, olen sitä pitänyt 1,5 vuoden aikana jo muutaman kerran. Kaikki kikatkin on kokeiltu, kun paino ei laske. Nyt on ongelmani, että se on nousemassa huolimatta low-carbista. Jääkaapista löytyy vain minulle sopivaa ruokaa, nälkä on iltaisin pysyvä olotila. Rasvan syöminen on sinänsä aika vaikeata joka välissä ellei sitten ota voipakettia ja ala purra sen reunasta.

4 tuntia liikuntaa viikossa koostuu reippaasta kävelystä sauvoilla tai ilman, kuntoilujumpasta, lattaritunnista ja kotijumpasta sekä satunnaisesta tenniksestä.

Painoni on ylipainoa, näkeehän sen peilistä, vatsamakkaroista, paksusta leuasta, ranteista, vaatekoko 42-44!

Painoa saan n. 5 kg alas kolmessa viikossa, kaikilla dieeteillä. Siihen se pysähtyy ja alkaa hilautumaan ylös takaisin. Low-carbissa paino pysyi pitkään samassa eli en lihonut takaisin, mutta nyt siis tämä nousu on alkanut. Lisäsin tuon neljännen tunnin liikuntaa muutama viikko sitten, ei vielä ainakaan mitään vaikutusta.

Tämän päivän esimerkkiruoat: aamulla ei ollut nälkä joten tein kahden munan kokkelin kermaan, salaatinlehti. Lounaaksi tulee jauhelihapihvi, salaattia, jossa on salaatinlehtien lisäksi tomaattiviipale, varsiselleriä ja kesäkurpitsaa, öljykastike. Välipala marjarahkaa, makeutusaine. Illalla varmaankin graavilohta ja iso salaatti.... mutta ei jääne siihen, koska nälkä vaivaa. Hullu luumu, mihin aikaan söisin ilta-aterian ja mitä muuta söisin nälkääni myöhemmin? Jos ennen nukkumaan menoa on nälkä, saan huonon olon ja usein on aamulla päänsärkyä (verensokeri menee liian alas?).

#11
25.02.2005 11:32

"Illalla varmaankin graavilohta ja iso salaatti.... mutta ei jääne siihen, koska nälkä vaivaa!"

Eli kuitenkin tiedät missä vika on. Syöt liikaa!

Asiassa ei ole mitään oikotietä. Jos haluat laihtua niin välillä pitää olla hieman nälissäänkin. Loppujen lopuksi et voi olla aina kylläinen jos laihdutat olis vähähiilarinen tai ei.

JA mitä tulee tuohon välittömään painonpudotukseen niin luultavasti se on vain nestettä joka poistuu elimistöstäsi kun kituutat vähällä ruualle. Sen jälkeen syöt taas hieman enemmän kun homma näyttää sujuvan ja hetkessä saas taas tuon nesteen takaisin. Tosiasiassa painosi on pysynyt koko ajan samassa.

#12
25.02.2005 12:13

Jos kovin nälättää noilla kuureilla niin kannattaa ehkä kokeilla hiukan maltillisempaa painonpudotusta. Pienemmällä kalorivajeella ei nälätä niin paljoa, ja painokin putoaa pikkuhiljaa. Tietysti ihan tuohon viisi kiloa kolmessa viikossa -tahtiin ei pääse...

Toinen vaihtoehto on lisätä tehokkaampaa liikuntaa ja sitä kautta kulutusta, jolloin voi syödä enemmän. Nuo kuntojumpat ja lattarit ovat tietysti oikein hyviä liikuntamuotoja mutta eivät välttämättä laihdutuksen kannalta tehokkaimmasta päästä.

#13
25.02.2005 12:41


"kahden munan kokkelin kermaan"

Jätä kerma pois, jos jollakin on pakko jatkaa niin laita vettä tai rasvatonta/kevytmaitoa. Ja tuohon seuraksi viipale täysjyväleipää kinkulla/juustolla.

"salaatinlehti... tomaattiviipale.."

Mikä on näitten funktio? Kivasti väriä ruoka-annokseen, mutta suosittelisin, että ottaisit useita salaatinlehtiä ja jopa kokonaisen tomaatin.

Syö enemmän aamulla/päivällä niin ruoantarve illalla ei ole niin kova. Jos illalla tulee tarve napostella niin laita lenkkarit jalkaan ja painele ulos.

Itsellä toimi pahassa karkinhimossa (huom. olen päässyt jo yli) sellainen kikka, että sain luvan käydä ostamassa karkkia kunhan kierrän sinne kauppaan min.4km lenkin. Kumma kyllä, tämän lenkin jälkeen ei karkkia enää mieli tehnyt vaikka rahat poltteli taskussa. Suunnistin hyvillä mielin kaupan ohi kotiin ja toistin saman kuvion taas seuraavana iltana.

#14
25.02.2005 12:56

kokeile kromia

#15
25.02.2005 12:57

Ollaanko täällä siis sitä mieltä, että vain kaloreja rajoittamalla saan painoa alas ja pitäisi hylätä itselleni sopiva low-carb? Low-carb ja kalorien rajoitus yhdessä, eihän siinä saa syödä oikeastaan mitään, on kokeiltu. Liikunta 4 t on entiselle vähän liikkuvalle mielestäni aika hyvä. Mainitsin, etten saa kylläistä oloa varsinkaan ilta-aikaan, johon myös liikunnat keskittyvät. Onko neuvo, että vain nälkäisenä voi laihtua eli kaloreja rajoittamalla? Siitä mielestäni (kokemukseni mukaan) noin 3 viikon jälkeen menee elimistö säästöliekille, jolloin joutuu edelleen vähentämään syömistä, jolloin ollaankin vaarallisella tiellä, paitsi kun järki toimii ja alkaa syödä enemmän ja paino varmasti tyssää.

Leipä, pasta ja vastaavat ohjeet ei kiinnosta, koska en voi syödä niitä. Mikään ruuan annoskoko aamulla ja päivällä ei vaikuta mitenkään siihen, miten tunnen nälkää illalla.

#16
25.02.2005 13:35


"Mikään ruuan annoskoko aamulla ja päivällä ei vaikuta mitenkään siihen, miten tunnen nälkää illalla."

...mikä todistaa sen ettei tuntemallasi nälällä ole mitään tekemistä todellisen nälän, ruokavaliosi tai syömiesi hiilarien/protskujen/rasvojen määrällä. Tuollaiseen nälkään ei valitettavasti auta minkäänlainen ruokavalio...

Mitäs jos kokeilisit kuntosalia? Huom! Ei tarvitse lisätä liikuntaa yhtään yli sen neljän tunnin, mikä on oikein hyvä määrä, vaan voisit korvata jonkun vanhan uudella. Lihas kuluttaa enempi kun ns. pehmytkudos, jolloin ei tarvitse niin pienillä kaloreilla kituuttaa...

Ja siinä samassa neljässä tunnissa voi kuluttaa enemmän tai vähemmän riippuen harrastetusta lajista/ harjoituksen tehosta.

#17
25.02.2005 13:44

"Ollaanko täällä siis sitä mieltä, että vain kaloreja rajoittamalla saan painoa alas "

Vanhoja kansanviisauksia; syö vähemmän kuin kulutat => laihdut.

"Leipä, pasta ja vastaavat ohjeet ei kiinnosta, koska en voi syödä niitä. "

Et voi vai et halua..? Syö sitten vaikka hedelmiä niitten tilalla.

"Mikään ruuan annoskoko aamulla ja päivällä ei vaikuta mitenkään siihen, miten tunnen nälkää illalla."

Kuten Lumikin jo totesi... Kuulostaa tunnesyömiseltä. Etsi sisältöä elämääsi jostain muualta, esim. neulominen on ihan kivaa eikä samalla voi syödä.

Shiraz; syö kunnollista (hitaita hiilareita, rasvaa, proteiinia) ruokaa tarpeeksi niin ei tarvihe syödä enää karkkia. Niin se vain menee. Nykyään tulee syötyä karkkia vain sen syömisen ilosta vaikka ei edes mieli tekisi. Onpa siinäkin paljon järkeä.

Lisäksi elä syö karkkia pitkän työ-/koulupäivän jälkeen, tällöin ainakin itellä makeanhimo johtuu lähinnä väsymyksestä jota karkinsyönti saattaa tosin hetkellisesti helpottaa, mutta kannattaa ennemmin vetäistä vaikka ruisleipä masukkiin.

#18
25.02.2005 14:14

"4 tuntia liikuntaa viikossa koostuu reippaasta kävelystä sauvoilla tai ilman, kuntoilujumpasta, lattaritunnista ja kotijumpasta sekä satunnaisesta tenniksestä."

Allapa vähän uudestaan muokattuna:

MA Kuntosali

TI Reipas lenkki (30-45 min.)

KE Kuntosali

TO Peruslenkki (45-60 min.)

PE Kuntosali

LA Pitkä, rauhallinen lenkki

SU LEPO


:) Eli punttisalille, mars!

#19
25.02.2005 14:17

Näin se homma toimii. On nimittäin tässä threadissa niputettu lukuisten eri neuvojien toimesta niitä keskeisiä painonhallintavinkkejä - toisin sanoen, mitään poppaskonsteja meillä, eikä kellään muullakaan, ole antaa.

Leena-Elli; olennaista on sisäistää se asia, että puhutaan sitten mistä tahansa painonpudotusruokavaliosta, perustuu niiden kaikkien idea ja mahdollinen toimivuus saavutettuun negatiiviseen energiatasapainoon, eli kalorimääriin. Ne ovat vain eri tapoja saavuttaa tämä tila. Mikäli hiilihydraattien rajoittaminen todella on sinulle ominaisinta, voit siinä toki pysytellä - hieman vain hioen toteutusta. Hullu Luumu varmasti neuvoo tuossa.

Itse olen sitä mieltä, että painoa pudottaessa, kunhan se vain maltilla ja hallitusti toteutetaan, ei tarvitse juurikaan kärsiä näläntunteesta. Painottaisin edelleen keskeistä tekijää painonpudotusruokavaliossa - energiatiheyttä. Pitkällä aikavälillä kun harva kykenee kontrolloimaan ja minimoimaan syödyn ravinnon määrää(g/kg), on olennaista pyrkiä vaikuttamaan ravinnon energiatiheyteen. Ts, pyrkiä syömään enimmissä määrin suhteellisen energiaköyhää ravintoa. Kuten mm. Patrik Borg täällä(kin) taannoin totesi, painonpudotus painonHALLINTANA harvoin onnistuu, mikäli kasvisten ja muiden vesipitoisten kasvikunnan tuotteiden saanti on vähäistä taikka ne loistavat poissaolollaan.Energiatiheyteen on olennaisesti vaikuttamassa elintarvikkeen vesipitoisuus.

Lumi tossa ehdotteli (/drool/) mahdollisesti hitaampaa laihdutustahtia ja liikuntamäärien lisäystä. Molemmat toimivat ja yhdistettyinä vieläkin paremmin. Kalorivajeen ollessa vain muutamia satoja kaloreja, näläntunne vähintäänkin pienennee aiemmasta.Kuten sanoit, on aiemmin vähän liikuntaa harrasteneelle 4h/vko hyvä suoritus, mutta mikään ei estä tavoittelemasta sitä n. tuntia/päivä. Tähänhän luonnollisesti lasketaan mukaan myös hyötyliikunta.

L-E, kun tarkastelet ruokavaliotasi energiatiheyden ja syödyn ravinnon määrän näkökulmasta, huomaat varmasti, ettei se vastaa juurikaan edellä mainittuja ohjeita, tai ainakin se voisi olla tämän seikan suhteen vielä huomattavasti parempi.

Kuten tuolla mainittiinkin, illan "sortumiset" ravinnon suhteen ja suuri näläntunne johtuvat yleensä alkupäivän puutteellisesta ravinnonsaannista. Älä siis epäröi syödä tukevaa aamupalaa ja lounasta. On tietysti toisaalta sanomattakin selvää, että pitkä syömättömyys johtaa nälkätilaan.

Malttia, olennaista on oppia tarkkailemaan omaa ravitsemuskäyttäytymistään objektiivisesti, pyrkiä löytämään syy-seurausyhteyksiä ja reagoimaan niihin. Jatketaan kyselyä ja tarkkailua, eiköhän tämäkin ongelma pala palalta aukene..

#20
25.02.2005 14:27

"Painoa saan n. 5 kg alas kolmessa viikossa, kaikilla dieeteillä. Siihen se pysähtyy ja alkaa hilautumaan ylös takaisin. Low-carbissa paino pysyi pitkään samassa eli en lihonut takaisin, mutta nyt siis tämä nousu on alkanut. Lisäsin tuon neljännen tunnin liikuntaa muutama viikko sitten, ei vielä ainakaan mitään vaikutusta"

Etkö huomannut vai etkö usko kun tuonnempana sanoin että sopiva laihdutusvauhti on 1kg/2vk.
Se ei ole sitä sattumalta vaan se on tutkittua että noin laihtuminen ei tapahdu pelkistä nesteistä,varsinkin jos samalla treenataan.Sinun vauhtisi dieetillä on ollut tuplaten tuo.Näin ei ole lainkaan ihme että laihtumisesi pysähtyy.Se pysähtyy siinä vaiheessa kun keho on joutunut luopumaan nesteistä, oikeaa laihtumista ei painon laskusta huolimatta ole päässyt edes käyntiin.
Itse asiassa sinun kehosi suhteellinen rasvaprosentti on tuolla "dieetillä" noussut vaikka paino on laskenut.

#21
25.02.2005 15:05

Voin varmaankin lisätä käsi- ja jalkapainot kotijumppaan. Kuntosalille meno on ajankäytöllinen ongelma nyt.

En ole samaa mieltä tuosta nälkä asiasta. Kylläisyyskin toimii ainakin osittain muutoinhan lihoisin muodottomaksi. Painoindeksini ei ole ollut koskaan yli 26. Olen siis pystynyt hallitsemaan jotenkin painoani (erilaiset dieetit ovat ennen toimineet). Kiloissa voisin laihtua hyvinkin 10-15 kg.

Tuntuu tosi kurjalta saada moittivia neuvoja, joissa heti syytetään ylensyönnistä. Näkisin itse asian jonkinlaisena elimistön puolustusreaktiona, joka on poikkeuksellisen voimakas. Puhutaan paljon kylläisyyshormoonista, mutta ilmeisesti siitä tiedetään liian vähän. Näkyy olevan helpompaa syyllistää ylipainonsa kanssa kamppailevia ylensyönnistä :(

#22
25.02.2005 15:08

"Ollaanko täällä siis sitä mieltä, että vain kaloreja rajoittamalla saan painoa alas ja pitäisi hylätä itselleni sopiva low-carb? "

En ole mieltä, että low carb kannattaa hylätä. Päin vastoin.

"Low-carb ja kalorien rajoitus yhdessä, eihän siinä saa syödä oikeastaan mitään, on kokeiltu."

Tuota en ymmärrä alkuunkaan. Kalori on tapa mitata ruoan energiamäärää, low carb on tapa rajata ruoan laatua. Tähdätään järkevään kalorisaantiin ja täytetään se kaikella "sallitulla" karppiruoalla. Ei se sen kummempaa ole.

Olennaista siis on, että kaloreita ei RAJOITETA vaan ne TÄYTETÄÄN. Mietitään esim. 1700 kcal saantia, millä karppiruoalla se täytetään. Ensin katsotaan tärkein eli järkevä proteiinin määrä, noin puoli kiloa eläintavaraa päivässä, siihen vihannespuolta niin paljoin kuin leuat jaksavat jauhaa ja rasvaa kunnes kaloriraja tulee täyteen. Mikä ei ole ihan vähän.

Mitäs jos alkuillasta söisit vain kevyen välipalan ja söisit kunnollisen päivällisen ennen nukkumaanmenoa? Näinhän suurin osa ihmiskuntaa tekee!

Puoli kiloa viikossa on todellakin järkevä tavoite painonpudotukselle. Huomattavan obeesit miehet voivat päästä joskus nopeampaan tahtiin. Tuohon rasvaprosentiin, niin, aluksi katoaa pari kiloa nestettä mutta kyllä tuohon viiteen kiloon rasvaakin mahtuu, eli määrällisesti rasva on vähentynyt. Monet lisäksi havaitsevat vaatteiden vyötäröstä, että laihtuminen jatkuu vaikka vaaka näyttäisikin samoja lukuja. Eli kärsivällisyyttä!

#23
25.02.2005 15:24

Energiatiheydestä ja -köyhyydestä. Tarkoitatko, että nestepitoiset vihannekset suurehkoina määrinä olisi keino huijata nälkää? Vettä juon päivän mittaan ehkä 1,8 l. Olen yrittänyt siirtää iltasyömishaluani vesilasillisella, mutta ei poista nälän tunnetta kuin hetkeksi.

Päivän runsas syöminen ei mielestäni hillitse mitenkään iltasyömistä. Sen sijaan lounaan ja illallisen väliin on saatava jotain, koska yli 5 tunnin ruokailuväli aiheuttaa kiljuvan nälän eikä silloin voi estää syömästä jopa liikaa kerralla.

#24
25.02.2005 15:26

"Tuntuu tosi kurjalta saada moittivia neuvoja, joissa heti syytetään ylensyönnistä. Näkisin itse asian jonkinlaisena elimistön puolustusreaktiona, joka on poikkeuksellisen voimakas. Puhutaan paljon kylläisyyshormoonista, mutta ilmeisesti siitä tiedetään liian vähän. Näkyy olevan helpompaa syyllistää ylipainonsa kanssa kamppailevia ylensyönnistä :( "

Eläpä ole nuin herkkä. Tuntuu, että nykyään, kun ihmiset kysyvät täältä neuvoja niin jos nämä neuvot ovat jotain muuta kuin itse olisi toivonut niin heti aletaan mankumaan ja kitisemään siitä miten syyllistetään ja vittuillaan.

Kannattaisikohan sinun, Leena-Elli, mennä ensin itseesi ja oppia ottamaan vastaan kritiikkiä ja vasta sitten tulla kysymään ratkaisuja ongelmiisi? Täällä suurin osa jakaa neuvoja kuitenkin oman kokemuksensa ohjaamina. Ja täältäkin kyllä löytyy henkilöitä joilla on ollut ylipainoa, syömishäiriöitä ja muita ongelmia kehonsa kanssa. Eikä varmasti kukaan täällä sinulle pahaa tahdo neuvojaan jakaessa, ainakaan toivottavasti.

Minulle ainakin tulee paha mieli, jos oikeasti kerrankin koitan olla asiallinen ja kannustava, mutta heti tulee paskaa niskaan. Yhy yhy, miksi edes vaivautua yrittämään...

#25
25.02.2005 15:36

Leena-Elli, esimerkiksi juu.. :) Ja tietysti myös osana muita ruoka-aineita alentamassa aterian kokonaisravintotiheyttä. Pelkkiä rehuja ei tietysti ole syytä mättää, joskin välipaloina nekin toiminevat. Sieltähän niitä syitä ja seurauksia koko ajan ilmenee. Liian pitkät ateriavälit etunenässä.

Vesi toimii sitten siellä elintarvikkeen rakenteen osana paremmin tuossa nälän hallinnassa, toisin sanoen veden juonnilla aterian yhteydessä on huomattavasti pienempi vaikutus kylläisyyden aikaansaajana. Tästä pääsemmekin esimerkiksi siihen, että keitot, mikäli niistä vain osataan rakentaa ravitsemuksellisesti arvokkaita, toimivat tässä tapauksessa erinomaisesti.

#26
25.02.2005 15:40

Leena-Elli, saattaahan tuo lihomisesi tosin johtua hormooneistasikin. Tiedän kyllä miten tuskaisaa naiselle on siirtyä ns. mummoikään. Mutta se ei ole mikään SYY lihoa. Ei minun äitinikään ole koskaan ollut lihava vaikka hormoonit heittävätkin häränpyllyä joka toinen tunti. Liikuntaa ja kevyttä ruokaa, semmoinen aikuisen naisen tiellä pitää.

#27
25.02.2005 16:00

Yks kattipaskiainen ei minua heilauta ;) Kirjuuttelen tänne, jotta saisin vastauksia, kun on tuota laihdutuskokemusta kertynyt kuitenkin aika paljon ja nyt on keinot vähissä.

Jason. Siis vesi ei toimi ruokailun yhteydessä, mutta jos ruoka on vesipitoista, se toimii? Hiilihydraattipitoiset keitot (mitä ne yleensä on) ei oikein low-carbiin sovi. Ehkä kanaliemi?

Hullu luumu. 500 g eläintä, eikös proteiineja tule liikaa? Voisin kokeilla ehdottamaasi illallisen siirtoa välipalalla myöhemmäksi klo 22?

#28
25.02.2005 16:07

"Yks kattipaskiainen ei minua heilauta ;) Kirjuuttelen tänne, jotta saisin vastauksia, kun on tuota laihdutuskokemusta kertynyt kuitenkin aika paljon ja nyt on keinot vähissä. "

Just. Vastaukset ei silti tunnu kelpaavan, ei minun eikä muitten.

Hauskaa viikonloppua kaikille! Mii gous houm nau...

#29
25.02.2005 16:23

Siis 500 g eläintä pitkin päivää. Esim. aamulla 2 munaa, ja aterioilla 200-250 g lihaa/kanaa/kalaa/juustoa.

#30
25.02.2005 16:27

Ja päivällisen tarkempi aika tietysti riippuu sinusta ja nukkumaanmenostasi. Klo 19-21 on maailmalla aika yleinen ratkaisu.

#31
25.02.2005 16:35

Nuo lyhyet ateriavälit eivät ole ketogeenisellä ihan itsestään selvä juttu. Ketogeenisellä kun verensokeri ei juurikaan vaihtele. Itse laihdutin niin, että söin n. 6 tunnin välein kolme ateriaa ja välillä ei mitään muuta kuin vettä. Pidempi ateriaväli voi jopa tukea ketoosia. Nykyisin ylläpidolla syön kaksi pientä välipalaa aterioiden lisäksi, ja tällä systeemilläkin on moni laihduttanut ihan hyvin. Eli en kiellä välipaloja, mutta ei se mikään itsestäänselvyys ole. Tärkeintä on, ettei napostele, mutta sehän tässä nyt ei näyttäisi olevan ongelma.

#32
25.02.2005 16:44

"Yks kattipaskiainen ei minua heilauta ;) Kirjuuttelen tänne, jotta saisin vastauksia, kun on tuota laihdutuskokemusta kertynyt kuitenkin aika paljon ja nyt on keinot vähissä."

Laihdutuskokemuksessa on se paha puoli, että jos sitä pääsee enemmälti kertymään, tarkoittaa se yleensä että ne keinot ovat paitsi vähissä, myös mahdollisesti hiomista kaipaavia.

Ei tietysti tarvitse pitää kaikista neuvoista jos itse tietää paremmin, mutta ihan vilpittömästi annettuja vinkkejä on ehkä vähän hedelmätöntä dissata. Ihan siltä varalta että joskus toistekin kaipailisi neuvoa...

#33
25.02.2005 16:45

Luumu, aivan totta.. /peukut/ Ratkaisuja on monenmoisia, ei vähähiilarista hylätä tarvitse, mutta eipä toisaalta pakko ole siellä ketoosin puolellakaan pysytellä..

#34
25.02.2005 16:51

Ei ole pakko ei, mutta jos olo tuntuu hyvältä ja nälänhallinta helpommalta, sehän tässä näyttäisi ketoosissakin olevan vaikeaa, niin minusta se saattaa olla perusteltua.

Jos ei lähde sujumaan, niin seuraavana voisi kokeilla zonea. Semmoistakin ihmettä ON nähty, että hiukan enempi hiilari vie nälkää paremmin kuin hiukan vähempi. Tämä on niin kovin kroppakohtaista.

#35
25.02.2005 17:08

Napostelija en tosiaankaan ole. Edelleen uskon, että ongelma on kylläisyyden puutteessa. Sinulla Hullu luumu (aika hullu nikki) voi toimia tuo 6 tuntia ateriavälinä, minullakin aamiaisen ja lounaan välissä, mutta ei siitä eteenpäin.

En kenenkään neuvoja dissaa, mutta jos heitetään ristiriitaisia ohjeita, johonkinhan minun on tartuttava. Kun ei teillä ole punaista lankaa, täytyy minulla olla. Peace, Lumi.

Tuosta ketoosista. En siihen pääse helpolla, enkä pysy siinä, vaikka hiilarit on alle 10g. En ole enää sitä tavoitellutkaan.

#36
25.02.2005 18:01

Kyllä olet. Jos liikut paljon tai muuten käytät kaikki kropan muodostamat ketoaineet, niitä ei riitä enää virtsanäytteseen mitattavaksi. Ketoosin raja on monilla jopa 100 hhg tuntumassa. Mutta se ei ole tärkein asia laihtumisessa, tärkeintä on se, että olo on hyvä.

Yhä kaipaisin tietoa, paljonko saat proteiinia, rasvaa päivässä?

#37
25.02.2005 18:36

"Sinulla Hullu luumu (aika hullu nikki) voi toimia tuo 6 tuntia ateriavälinä, minullakin aamiaisen ja lounaan välissä,"

LIIAN PITKÄ VÄLI!!! Syö 3 tunnin välein; tasaisesti, pieniä aterioita pitkin päivää. Jos koitat liikkua ja yrität olla syömättä 6 tuntia, niin heikkoa on.

Sinuna unohtaisin koko vähähiilarihöpsötykset. Ei elämästä kannata tehdä vaikeaa. :)

#38
25.02.2005 18:38

Ja Luumu:

"Itse laihdutin niin, että söin n. 6 tunnin välein kolme ateriaa ja välillä ei mitään muuta kuin vettä. Pidempi ateriaväli voi jopa tukea ketoosia."

Tsot, tsot ja hyi, hyi! Harrastitko liikuntaa? Veikkaan, että et. Ja mitenkäs on lihastesi laita nyt? Ja liikutko nyt?

#39
25.02.2005 18:47

"Tuntuu tosi kurjalta saada moittivia neuvoja, joissa heti syytetään ylensyönnistä."

Ikävää, että tuntuu kurjalta.

Kuitenkin ylensyönnistähän on kyse jos kerran lihot! Ei se mikään uutinen pitäisi olla... Tuossa moni kirjoittaja antoi sinulle hyviä vinkkejä. Kannattaisi ehkä vähän avata sitä omaa ajatusmaailmaa ja kuunnella muiden mielipiteitä - jotain vikaahan siinä nykyisessä ruokavaliossasi on koska ylipainoa kerran on.

#40
27.02.2005 13:05

No tuo ei kyllä auta ketään.

#41
27.02.2005 13:48

Tämä juttu ei ole niin yksiselitteinen, Nikke pieni. Jos aineenvaihdunta ja kylläisyydentunne eivät toimi, niin en kutsuisi asiaa ylensyömiseksi vaan pikemminkin VÄÄRINsyömiseksi.

Ok, sanotaan, että Leena-Ellille sopii ketoosisapuskat. Niillä ainakin paino on pysynyt hallinnassa paremmin kuin normaalidieeteillä (onko kyseessä ollut jotain vissyvesi-/ kaalikeittohöpöä?)

Ongelma kuitenkin hirveä nälkä. Suosittelen lämpimästi, että popsit kiltisti ainakin 150 g hitaita hiilareita päivässä ja lounaalla ruoassa saisi olla sekä prodea, hiilareita, että rasvaa.

Kokeile tätä pari kolme päivää, niin katsotaan uudestaan, mikä on näläntunne illalla ja seuraavana päivänä. En ymmärrä mitä voisit hävitä tällä kokeilulla.

nimim. syönyt tänään kaksi omenaa ja puolikkaan paprikan eikä oikein ole nälkä, pitää kai silti mennä laittamaan ruokaa :)

#42
27.02.2005 15:11

Mankin pitäisi hyvin tietää, että ketogeeninen on mitä edullisinta lihaksistolle. Liikuntamääräni vaihtelevat, mutta 6 tunnin ateriaväli ei ketoadaptoituneelle kropalle ole mikään juttu, koska verensokeri pysyy koko ajan hyvällä tasolla syömisistä riippumatta. Lihaksistoni on varsin hyvä.

Ymmärrän, että jos kulutus on neljää megaa, niin useammat ateriat voi olla järkeävä ratkaisu. Kuitenkin, jos esim. on kyseessä keski-ikäinen, vähän kuluttava ja varsin mahdollisesti insuliiniresistentti nainen, niin laihduttajille rutiininomaisesti suositellut useat pienet ateriat pitävät insuliinitason jatkuvasti koholla, glukagonin alhaalla ja näin rasvan poltto energiaksi vaikeutuu.

Mutta tämä puoli tuntuu kysyjällä joka pauksessa olevan hanskassa.

Mutta, kaikkea voi ja saa ja kannattaa kokeilla.
Huolellisen ja monipuolisen kokeilun perusteella minäkin omaan ratkaisuuni päädyin, eli kolmatta vuotta ketogeenisellä.

Poikkeaako kysyjän proderuoan syönti puolen kilon määrästä päivässä kovin paljon suuntaan tai toiseen?

#43
28.02.2005 10:26

Pieni korjaus BMI:ni. Tuolla aluksi mainitsit sen olleen aina 26 tai alle, mutta kirjoitin höpöjä. Tarkoitin BMI 28, tällä hetkellä painon nousun vuoksi se on 27.

Kiitos neuvoista. Nyt olen yrittänyt uusin keinoin viikonlopun. Vatsa on aika pömpöllään, tänä aamuna päänsärkyä. Olen lisännyt vihreitä vihanneksia aterioille. Kaaliakin kiltisti järsin tietyin seurauksin, hmmm. Siirsin illallisen pienellä välipalalla klo 20. Vielä kuitenkin olisi jotain tehnyt mieli myöhempääkin. Söin kinkkuviipaleen salaatinlehtien välissä ja selvisin nukkumaan. Painoon ei ole ollut vaikutusta - onneksi ei nousuakaan.

Hullu luumu kysyit ravintoaineiden suhteita. Hiilihydraatit ovat olleet 15-50g, proteiineja arvelen syöväni 100-150g, rasvaa on vaikea arvioida. Sitä on aina lihassa ja kalassa, vokkaan öljyllä, salaattiin laitan 1-2 rkl öljyä, voinokareita käytän toisinaan kasviksissa, jonkun verran syön pähkinöitä ja siemeniä.

#44
28.02.2005 11:25

Kokeilepa pitää se prode 100 g:ssa. Jos syö sitä enemmän kuin kuluttaa, se voi muuttua glukoosiksi tai muuten nostella insuja.

#45
28.02.2005 11:53

Okei, hieman itse asian vierestä, mutta kuitenkin juuri sitä mukaillen..Nimittäin tuosta informaation vastaanottamisesta ja ravitsemusneuvonnan ongelmista: tämä on sitten puhtaasti spekulatiivista ja Patrik varmasti osaisi kertoa aiheesta eniten, mutta yritys hyvä kymmenen..:

En usko, että ruokavalio-ohjeistuksen ja -neuvonnan vaikein prosessi olisi yleisimpien ravitsemusongelmien paikantaminen yksittäisestä ruokavaliosta. Kuten täällä keho.netissäkin olemme huomanneet, lähes jokainen liikkuva ja jossain määrin ruokavaliostaan huolehtiva ihminen osaa antaa vähintäänkin yksittäisiä kansanravitsemuksellisia neuvoja ja ruokavalio-ohjeita. Olemmehan huomanneet sen tässäkin threadissa.

Mikäli näiden ongelmien ratkaiseminen olisi 1:1-vaikutussuhteessa ongelmien paikantamisen kanssa, ei Suomessakaan varmasti ylipaino olisi yhtä suuri ongelma, kuin mitä se tällä hetkellä on. Toisin sanoen, en vähättele neuvojen painoarvoa, mutta koitan muistuttaa siitäkin, että epäuskoisuus, heikko vastaanottavuus ja reagointi vähän niin kuin kuuluu olennaisena osana ruokavalioneuvontaa ja ohjattavia ihmisiä, jotka neuvontaa hakevat.

Tämä tulisi mielestäni ottaa huomioon keskeisenä osana prosessia ja sen sijaan että siihen "alennuttaisiin" itsekin ja reagoitaisiin samalla tasolla, kehottaisin mielummin miettimään, millä keinoin ja minkälaisen viestinnän avulla kykenisin tähän yksittäiseen tapaukseen vaikuttamaan.

Toisin sanoen, keskeisenä apuvälineenä tyyli, asenne ja kokonaiskuvan näkeminen; eihän tätä ongelmaa olisi, mikäli ongelmaa ei olisi". Viitaten tuolla kököllä lauseella siihen, josta tuolla alkupäässä muistutin.

On siis tietysti tärkeää tuoda selkeästi esille ne yksittäiset epäkohdat ja summata ne yhteen, mutta vähintäänkin yhtä tärkeää ovat myös keinot, joilla pyritään yksilöön(tai yhteisöön) vaikuttamaan.

En nyt yritä tässä sen enempää jeesustella, kunhan vaan herättä ajatusta ja ehkäpä jopa positiivista ilmapiiriä tähänkin threadiin.. /naminami/

#46
28.02.2005 12:35

Jason puhuu kyllä asiaa.

Noin yleisestikin joillain ihmisillä on selkeästi enemmän taitoa saada sanomansa perille kuin toisilla. Kutsuisiko tällaista sosiaalista osaamista sitten vaikka "pelisilmäksi", jolla nähdään tarvitseeko tiedon vastaanottajalle syöttää sitä tietoa nuijalla vai porkkanalla. Itselläni tällaista ominaisuutta ei kovin suurissa määrin ole, joten joskus tulee lauottua asioita vähän turhankin suoraan. Ei se tietenkään mikään hyväksyttävä selitys ole, mutta kuitenkin... =)

#47
28.02.2005 18:24

hei!

Musta tuntuu et yks iso ongelma sulla on se, et syöt liian vähän ja on nälkä ja sitä kautta ajattelet ruokaa heti kun sille on aikaa, eli illalla ennen nukkumaan menoa.
Itse ilen huomannut, että kun syö töiden jälkeen n.klo.17.00 tukeva aterian niin illalla ei tarvitse syödä enään juuri mitään (ainakaan päivinä kun en urheile).

Toinen juttu, suosittelen myös kuntosalia. Jos ei kiloja lähde niin ainakin senttejä.

Itselläni on lähtenyt 3 kg hitaasti mutta ilman "nälkäkuuria". Käyn kuntosalilla 2 krt viikko ja lenkillä tai spinningissä 2-3 krt viikko.

Kolmas jutttu, syö (niinkuin teetkin) kylmäpuristettua rypsiöljyä, kalaa yms hyvää rasvaa niin rasva-aineenvaihdunta pysyy käynnissä.

ps. keholla on ihmeellinen tarve pitää paino vakiona eteenkin näin talvella.... keväällä ja kesällä laihdutus voi olla hieman helpompaa...tsemppiä ja mukaaa kevättä!

#48
01.03.2005 09:29

Kiitos monien kannustuksesta ja hyvistä neuvoista. Kuten jo alussa kerroin, olen ollut hyvin tyytyväinen olooni vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Sain monilta teiltä hyvin toisenlaisia ohjeita ja jouduinkin sitten itse valitsemaan ne ohjeet, jotka tukevat valitsemaani ruokavaliota. Ei kai täällä kukaan kiistä, etteikö olisi erilaisia tapoja laihtua. Ohjeita ei voi yhdistää, jos ne perustuvat erilaisiin ruokavaliokäsityksiin.

En vaivaa teitä jatkuvilla raporteilla enempää, mutta tiedoksenne, että päänsärkyä on vielä aamuisin (johtuuko ketoosista vai nälästä?), vatsaa turvottaa, illan nälkä oli hieman paremmin hallinnassa, tämän aamun paino ½ kg vähemmän. Palaan juttuun muutaman viikon kuluttua, kun näen, miten tämä toimii tai ei toimi, tai aikaisemmin jos haluatte kuulumisia.

#49
01.03.2005 10:19

"päänsärkyä on vielä aamuisin"

Hanki parempi tyyny. Päänsärky aamuisin johtuu erittäin usein huonosta niskan asennosta nukkuessa. Voisit myös kokeilla nukkua ikkuna auki tai tuulettaa illalla juuri ennen nukkumaanmenoa. Ulkoliikunnan lisääminen ei ehkä ole huono idea sekään. Myös kahvihedari voi kunnon addikteilla olla ongelmallinen aamusta. Kaikki vaivat eivät välttämättä liity ruokaan.

"Palaan juttuun muutaman viikon kuluttua, kun näen, miten tämä toimii tai ei toimi, tai aikaisemmin jos haluatte kuulumisia."

Muutaman viikon aikaväli on melko lyhyt jos tavoitteena on säryttömämpi ja vaivattomampi elämä. Mutta raportoi ihmeessä.

Peeässänä, näitä neuvoja voi luullakseni soveltaa myös vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattava.

#50
01.03.2005 11:15

Vähäinen hiilihydraattien saanti laskee verenpainetta. Alhainen verenpaine voi myöskin olla syynä päänsärkyyn. Ainakin itselläni.

#51
01.03.2005 11:23

Hyvä tyyny on todellakin tärkeä, tärkeämpi kuin jopa patja. Jotkut ovat myös saaneet apua makuuhuoneen täydellisestä pimentämisestä, mm. kelloradion numerot teipataan piiloon tms. Vaikuttaa johonkin hormonitasoihin. Itse nukun parhaiten aika viileässä, n. 17 asteessa.

Turvonnut vatsa pistää miettimään, syötkö jotakin jolle olet yliherkkä. Liian vähäinen neste turvottaa myös.

#52
01.03.2005 12:18

Hei,

Olen huomannut että mulla päänsärkyä kestää 3-4 vuorokautta kun olen syönyt liian vähän. Burana auttaisi, mutta olen mielummin käyttämättä.

Leena-Ellille vielä rasvoista. Olen pitkään ollut vähätärkkelys ruokavaliolla, sillä tuntuu että leivättä ja perunatta voin paremmin. Kuitenkin syön runsaasti kasviksia ja marjoja ja hedelmän päivässä jotta saisin kuituja vatsaan. Tarkkaile kuitenkin rasvasi laatua ja määrää. Suosittelen luopumasta eläinrasvasta. Et tarvitse kermaa kun wokkaat öljyyn ja syöt rasvaista kalaa. Vaihda meetwursti kinkkuun tai kalkkunaan, jollon myös nestettä keräävän suolan määrä vähenee.

#53
01.03.2005 12:31

Itse arvelen päänsäryn syyksi enemmänkin muutosta ruoka-ajoissa. Nythän olen yrittänyt sietää nälkää ilta-aikaan (jos se on kerran pakko laihtuakseen, ettei syytettäisi ylensyönnistä). Verenpainetta en epäile syylliseksi ihan heti. Kahvinpuute aiheuttaa päänsärkyä, mutta ei nyt ole syynä.

Vatsan pyöreys on minuakin ihmetyttänyt, kun muuten ei ole turvotusta. Juomispuoli on kunnossa ja tyhjennyskin. Kenties pitäisi syödä vähän varovaisemmin kaalia.

Muutama viikko on minusta hyvä koeaika katsoa, miten näillä muutoksilla edistyy. Varmasti tulee vaikeata, jos en tuota kylläisyyttä saa ilta-aikaan. Täytyy testata Jasonin ehdottamaa keittojen vaikutusta kylläisyyteen.

#54
01.03.2005 12:43

Leena-Elli, tsemppiä kokeiluihin, muistahan keittojen suhteen sitten se, että syödyn ravinnon määrä kaloreineen on olennaista saada riittävälle tasolle.

Tarkoitan tuolla sitä, että vesipitoisuus on niin kauan hyvä asia, kun kalorien (ja tietysti samalla ravintoaineiden)saanti kyetään esimerkiksi mainitsemillasi keitoilla takaamaan. Toisin sanoen, ettei sorruta lähes pelkän veden litkimiseen taikka aliteta suunniteltua kalorimäärää rankalla kädellä.

#55
01.03.2005 12:47

Pidä se päivällinen siinä klo 20, niin vatsasi ehkä vähitellen tottuu olemaan ruinaamatta iltapalaa. Joo, kukaan ei kiellä yhdistämästä alakarppiin konservatiivista rasvapolitiikkaa, ja jos ongelman taustalla on tosiaan insuliiniresistenssi, niin kuin usein on, niin oliiviöljyn suosiminen on eduksi. Myös jonkinmoinen rasvapaukku illansuussa vähentää ruokahalua. Avokado?

#56
01.03.2005 14:47

Juu ymmärsin kyllä tuon keittojutun, ettei vesi siinä ole se olennaisin, vaan se mitä siihen nesteeseen on liuennut. Kun en peruna- ja jauhopitoisia voi syödä, silloin kaiketi kirkkaat liha- ja kalaliemikeitot ovat ravinteikkaimpia. Josta tulee mieleeni entisaikojen vahva kanakeitto, jolla hoidettiin sairauden heikentämiä potilaita ja suositeltiin jopa flunssaan. En tietenkään tarkoita mistään lisäaineita sisältäviä liemikuutioista ja pusseista tehtyjä keittoja, vaan ihan itse tehtyjä.

Uskoisin tuon rasvapuolen olevan hallussa. Koska totesin, että rasvan lisääminen ei minun kohdallani toiminut mitenkään paremmin kylläisyyden tai laihtumisen edistämiseksi, lopetin ylimääräiset rasvat. Rasvaa käytän terveellisyyden, maun ja ruoan rakenteen vuoksi. Lisätyt rasvat ruoassani ovat kylmäpuristettua oliiviöljyä ja voita. Rypsiöljyn terveellisyys ei ole niin todistettua, vaan luulen meillä sen suosittelun perustuvan enemmänkin tarpeeseen tukea viljelijöitä. Toisaalta rypsiöljyn maku tai tuoksu ei miellytä.

#57
01.03.2005 15:08

"Rypsiöljyn terveellisyys ei ole niin todistettua, vaan luulen meillä sen suosittelun perustuvan enemmänkin tarpeeseen tukea viljelijöitä"

Älä luule vaan lue. Jo pelkästää haun perusteella (oliiviöjy vs. rypsiöljy) saat vankkaa tietoa sen terveellisyydestä. Kyseessä todellakaan ei ole mikään farmareittein lobbaus!

Sekoita se rypsäri muihin tuotteisiin niin se ei edes maistu.

#58
01.03.2005 15:36

Kieltämättä kuutosten ja kolmosten suhde on rypsärissä ylivoimainen, mutta kaikki eivät ole vakuuttuneita kasvipohjaisen kolmosen erinomaisuudesta tai rypsiöljyn turvallisuudesta muutenkaan. Runsas pufa saattaa kärsiä näissä teollisissa käsittelyissä. Pitkäaikainen käyttökokemus myös puuttuu, oliiviöljyyn verrattuna.

Mene ja tiedä.

#59
01.03.2005 15:57

Luuloni perustuvat luettuun. Oliiviöljyn makua ei tarvitse peitellä mihinkään, kun se on niin hyvää.

Saanhan hyviä rasvahappoja muualtakin kuin lisätystä öljystä mm. pähkinät, siemenet, avocado, rasvainen kala. Omega 3 otan silloin tällöin myös purkista, jos joinakin päivinä sitä on ruuassa vähän.

#60
01.03.2005 21:59

"olen ollut hyvin tyytyväinen olooni vähähiilihydraattisella ruokavaliolla....
....päänsärkyä on vielä aamuisin (johtuuko ketoosista vai nälästä?), vatsaa turvottaa, illan nälkä..."

Minusta tässä on ristiriita.

Minulla ainakin särkee päätä jos on nestehukkaa tai hartiat jumittavat. Nukun yleensä mukavasti ilman tyynyä, olenko ainoa?

Vatsan turvotusta olen itselläni havainnut kun olen stressaantunut jostakin. Sitten on tietysti ruoka-aineyliherkkyydet, auttaako esim. maidon poisjättäminen?

#61
02.03.2005 00:13


Syö mitä syöt kunhan et liikaa syö . Uhraa vaikka jumalille puolet. fifty -fifty

paino putoo ja säilyt pitempään hengissä.

#62
02.03.2005 08:26

Kummaa juttua rypsiöljystä:

http://www.nutrition.org/cgi/content/abstract/130/5/1166

Sairastumisherkät rotat elävät soijaöljyllä pidempään kuin rypsiöljyllä. Entäs jos pysähtynyt myönteinen sydäntautikehitys johtuukin kansalaisten kuuliaisesta rypsärinsyömisestä (yhdistettynä vähenevään liikuntaan ja nopeisiin hiilihydraatteihin tjsp)?

#63
02.03.2005 09:34

Olette kaikki kovasti sitä mieltä, että aamuinen päänsärky ei voi johtua nälästä, ketoosista tai laihduttamisesta. Tapanani on juoda lasillinen vettä ennen nukkumaan menoa, joten nestevajauksestakaan ei ole kyse. Jäljelle jäävät siten niska ja/tai väärä tyyny päänsäryn syyksi. Olisiko sitten niin, että jännittelen niskojani kun niin nälättää iltaisin ;)

#64
02.03.2005 09:40

Eikös yön aikana hikoile herkästi puolitoista litraa? Onko aamuvirtsa vaaleankeltaista ja runsasta?

#65
02.03.2005 09:59

Ei hikoile, ei, näillä pakkasilla, pikemminkin olen palellut viime perjantain jälkeen, kun alkoi tämä tsemppaus uusilla ohjeilla.

Aamupissan väriä ei tullut vilkaistua, mutta määrältään saman verran kuin yleensäkin tai ehkä vähän runsaammin. Vatsan turvotus johtui kai liiasta kaalista. Vähensin sitä alkuinnostuksen jälkeen.

#66
02.03.2005 11:02

Jos päänsärky johtuu ketoosista, niin silloin glukoneogeneesi ei toimi kunnolla kropassasi. Silloin kannattaa kokeilla varovaista hiilarilisää, esim. yksi hedelmä tai jotain sinne päin.

#67
04.07.2009 00:28

mutta näyttää siltä, että syöt liian vähän. Ota atetriarytmi käyttöön, eli max 3,5 tuntia väliä syöimsillä ja reilusti hyviä hiilareita sinne ruoan kanssa, esim höyrytettyjä kasviksia. Ei tuolla ruokavaliolla laihdu saati sitten kunto nouse!!!

#68
04.07.2009 14:40

syö ehdottomasti lisää vihanneksia ja hedelmiä! ne pitävät näläntunnetta pois täyttämällä mahaa ja lisäksi niissä on kuituja, joita et saa lihasta. Myös lihakset tarvitsevat hiilareita liikkumiseen ja palautumiseen!

kirjaudu sisään jos haluat vastata