Hauis kipeä kiinnityspisteestä

10254
JR2
3. elokuuta 2002 14:38

Jees, eli on alkanut kipeytymään hauisten kiinnityspisteet/jänne/nivel, ei paikallistu kipu oikeen kunnolla.

Muuten olen selvinnyt ilman kipeytymisiä enkä treeneissäkään ole määrää nostanut, lähinnä nostanut treenipainoja reilusti ja lyhentänyt sarjoja taas vaihtelua saadakseni. Käytän vetoliinoja taljoissa ja kulmasoudussa.

Treenit olen nyt pudottanut ja taukoa pidän, uinu ja kävellyt nyt vaan, mutta ihan kauppakassien kantaminen yms, normaali toiminta kipeyttää paikan niin ettei hauista voi edes jännittää ilman kipua.

Mikäköhän auttas? Ensimmäiseksi en nyt lääkäriin viittisi mennä, koska ei sen kummemmin mulle akuutti homma ole. Miten treenitauon ja sen jälkeisen aloituksen laita? Kuntoutus eli onko parempi pitää taukoa vai harjoittaa pienellä rasituksella?

Vastaukset: 5

#1
ep
03.08.2002 15:27

Iloisesti hankkinut insertio tulehduksen hauikseen. Kolme x 200 mg buranaa tai vast. /vrk. ja lepoa viikko pari, kyllä se siitä. Loivemmat progressiot kuormituksiin, riittävästi lepoa ja rasvintoasiat kuntoon.

#2
JR2
03.08.2002 16:55

Kiitokset infosta, näin toimin. Ilmeisesti kysymyksessä on pidempiaikaisen rasituksen tulos?

Ravintoa olen pikkuhiljaa fixaillut, mikä seikka tulisi huomioida ylipäätään pitääkseni kiinnityskohdat kunnossa?

#3
05.08.2002 08:23

En ole mikään alan asiantuntija, mutta eiköhän kivennäisaineet ole aika rautaa tässä tapauksessa. Kalsiumia tulisi saada riittävästi joka tilanteessa, eritoten treenaillessa.

Muistan lukeneeni jenkkitutkimuksen, jossa oli todettu proteiinipitoisen ruan vielä eritoten kuluttavan kalkkia. Että eikun litra maitoa päivässä ja päälle vielä muita lisukkeita.

#4
JR2
14.08.2002 11:41

Siksi toisaalta voisin tarkastella kriittisemmin ravintoani, sillä ko. hivenaineiden kohdalla puutosta ei pitäisi olla.

Luulen ongelman liittyvän ehkä sitten siihen puoleen, että olen alkanut nostamaan rautojen painoa pikkuhiljaa korkeammalle. Penkkiin on mm. tullut 20 kiloa lisää maksimia kesän aikana.
Ehkä soutu on ollut turha lisä ja rasittanut turhaan.

Kiitokset, oikea on kunnossa, vasen kipeytyy vielä hieman.

#5
14.08.2002 13:24

Treeniä en sinuna jättäisi. Aloittaisin kuntouttamaan niin, että ensin treenaisin vähän kevyemmillä painoilla.

Treenin aikana kannattaa venyttää lihasta jokaisen sarjan jälkeen ja treenin jälkeen venytellä koko käsi perusteellisesti.

Kipu ei nimittäin välttämättä johdu juuri kyseisen kipeän kohdan lihaksista tai nivelistä, vaan voi säteillä pitkältäkin (esim. hartiat jne.)

Minulle tämä toimii ja toivottavasti tästä on jotain apua sinullekin. :)

kirjaudu sisään jos haluat vastata