Artikkelit » » Personal Trainerin avulla huipputuloksia

Personal Trainerin avulla huipputuloksia

Personal Trainerin avulla huipputuloksia

Keho.net esittelee Riikan, jolle Personal Trainer toi avun jumissa olevaan kehitykseen sekä suuren määrän motivaatiota.

Tässä Riikan tarina omin sanoin:

"Ennen"

Ei mene napit kiinni farkuissa - ei vaikka kuinka vedän vatsaa sisään!" Tuona hetkenä reilut
2 vuotta sitten havahduin ensimmäistä kertaa. " En halua taas ostaa uusia, isompia housuja!"

Siihen asti päiväni olivat kuluneet töissä illat kotona TV:tä katsellen ja syöden hampurilaisia, pitsaa, sipsejä ja suklaata. Päivisin saatoin yrittää syödä hiukan terveellisemmin, mutta illan tullen oli pakko saada jotain herkullisen rasvaista suuhun. Pariin vuoteen ei liikunta/liikkuminen missään muodossa olisi voinut vähempää kiinnostaa. Yleiskuntoni oli niin hyvässä kunnossa, että kotini portaiden nouseminen nosti pulssin huippuunsa.

En ollut tähän asti edes kuvitellut voivani vaikuttaa itse jotenkin omaan kuntooni, kehooni tai ulkonäkööni - mutta silloin tuskaillessani farkkujeni kanssa päätin - nyt on aika tehdä jotain!

Asetin tavoitteeksi mahtua vanhoihin vaatteisiin - kiloissa tuo tarkoitti reilua 10 kg:aa, jotka lähtivätkin yllättävän helposti kun vain pidin sormeni erossa rasvaisista ruoista. Tuona aikana oli kuitenkin ehtinyt tapahtua muutos ajatusmaailmassani - tavoitteeni olivat nousseet ja kiinnostus kuntoani kohtaan oli herännyt. Silti kynnys tehdä mitään liikunnallista oli ainakin kilometrin korkuinen. Lopulta päätin aloittaa kotona rauhallisen jumppaamisen - ajoin muutamana päivänä viikossa kuntopyörällä ja tein vatsa- ja selkälihaksia. Muutaman kk:n jälkeen itsetuntoni oli jo noussut sen verran, että uskaltauduin muiden mukana aerobic-tunnille. Rankan alun jälkeen jatkoin aerobicissä käyntiä taas kuukausia luullen, että saavuttaisin tavoitteeni - laihtuminen, kiinteytys & kunnon kohotus - yksinkin - mutta mitään ei tuntunut tapahtuvan.

Yleiskuntoni oli varmasti noussut niistä pohjalukema-ajoista, mutta ikäänkuin kehitys olisi tyssännyt siihen.

Ruokavalionikin oli pikkuhiljaa palailemassa hampurilaistiskille enkä missään nimessä halunnut, että repsahtaisin taas uudestaan.

Olin nähnyt ja lukenut jo tuolloin paljon juttuja personal trainereista - ja pohtinut, että mitä jos minäkin hankkisin "tuollaisen" itselleni. Silti asenteet oma-valmentajia kohtaan olivat vielä melko jyrkät. Maksavat paljon - ovat julkkisten herkkua - eivät meidän tavallisten ihmisten. Ja lähes kaikki kenelle asiasta puhuin olivat asiasta samaa mieltä - paitsi poikaystäväni (onneksi).

Vatvoin asiaa, kunnes yksin&yhdessä poikaystäväni kanssa puolisen vuotta ennen kuin tein lopullisen päätöksei. "En pysty tähän yksin - ja haluan tehdä kaiken mahdollisen asian eteen". Olin tuona aikana leikannut Itä-Helsingin Alueuutisista jutun alueella asuvasta & toimivasta PT/jumppaohjaajasta, Sadusta. Otin siis yhteyttä Satuun, joka jo puhelimessa vaikutti loistotyypiltä- avoimelta ja rennolta ja jo lyhyen ajan sisällä tuosta puhelusta tiesin että tämä on ollut yksi elämäni parhaista asiasta joita olen tehnyt.

Kauan sitten asettamani tavoitteet alkoivat jo pian näkymään Sadun kanssa. Kuntoni alkoi kohoamaan ja ruokavalioni "normalisoitui" & aloitin uuden elämän (niin kuin Satu sanoo...).

"Nyt"

Kun vertaan oloani ennen ja nyt, on ero kuin yöllä ja päivällä. Itsetuntoni on parantunut ja ennen kaikkea elämänlaatuni on parantunut 100% Liikun omasta halustani useita kertoja viikossa ja olen innostunut liikunnasta. Olen myös oppinut käymään salilla ja nykyään pidän siitä (ennen pelkkä ajatuskin inhotti...) En palaisi entiseen mistään hinnasta!

Nykyään jaksan päivisin tehdä muutakin kuin käydä töissä, joka ennen tuntui lähes mahdottomalta. Koen olevani pirteämpi kuin koskaan. Syön päivittäin rehellistä kotiruokaa - enkä edes käsitä miten pizzat yms. ovat voineet joskus maistua paremmalta kuin kunnon ruoka. Syön myös säännöllisemmin kuin ennen (en paastoa päivää & ahmi illalla), jonka ansiosta ruokaa ei tule hotkittua liikaa kerralla. Vaikka painoni tulisikin pudota vielä kymmenisen kiloa, ei se ole enää niin tärkeää. Nautin niin paljon uudesta olostani, että jos tämän lisäksi vielä kiloja lähtee entisestään, niin hyvä, mutta jos ei niin se ei ole katastrofi.

Kun soitin Sadulle olin päättänyt lähteä täysillä mukaan; motivaatio on pysynyt korkealla tulosten & Sadun ansiosta - olen täysin vakuuttunut että yksin en olisi tähän pystynyt!

Riikan kehitys numeroina:

15.2.2002
Paino 63kg
Rasva% 25%
VOmax 35ml/kg/min Välttävä
Lihaskuntotestit ka tyydyttävä

20.5.2002
Paino 62,8kg
Rasva% 23%
VOmax 58ml/kg/min

7.6.2002
Paino 62kg
Rasva% 22,6%

15.8.2002
Paino 58kg
Rasva% 19,3%
VOmax 63ml/kg/min ERITTÄIN erinomainen

Riikan Personal Trainer, Satu Holm kertoo Riikan loistavaan lopputulokseen johtaneista syistä:

Riikan muutokseen vaikuttivat ruokavalion uudistuminen, aterioiden oikein rytmittäminen, lisäravinteiden käyttöönotto sekä herkkujen karsiminen 6 päivältä viikossa. Liikuntapuolella lepopäiviä lisättiin ja kuntosaliharjoitteluun totuteltiin 1-jakoisella kuntosaliohjelmalla, joka muutettiin myöhemmin tehokkaaksi 2-jakoiseksi harjoitusohjelmaksi. Lisäksi Riikan harrastuksiin kuuluvat erilaiset jumpat, spinning ja kesäisin Riikka on ahkera pyöräilijä. Näihin mahtaviin tuloksiin päästyämme jatkamme harjoittelua lisäämällä vielä ripauksen tehokeinoja kuntosaliharjoitteluun ja vähentämällä toistojen määrää samalla kun painojen kokoa nostetaan. Lisäksi Riikka on harjoitellut ahkerasti CoreBoardilla keskivartalon lihaksia sekä tehnyt erilaisia liikkuvuusharjoitteita kepin avulla. Sekä Riikka että minä olemme erityisen tyytyväisiä tuloksiin!

Lopuksi Trainerin toteamus: Tästä tytöstä on mihin vaan!

Tietoja kirjoittajasta
Tempaus 70a0729ccb3aad974a16b41d04c8b5414a338a0e116838d7b006aa78c730a85b