GPP Training House

GPP Training House on Suomen ensimmäinen CrossFit-pohjainen kuntosali - ryhmätunteja, monipuoliset välineet, kovaa treeniä.

Sali itsessään on normisaleihin verrattuna pieni, mutta kotoisa. Välineitä on laidasta laitaan, silti ilman turhia laitteita. Kiipeilyköysi, hiekkasäkit, kahvakuulat ja renkaat houkuttelevat treenaamaan. Aikuisten leikkipuisto, vihdoinkin!  

Salin omistaja Väinö Lestelä tervehtii ovella iloisesti ja näyttää meille paikkoja. Lämmin vastaanotto tuntuu mukavalta ja fiilis jatkuu läpi treenin. Salinpitäjän asiantuntemus takaa, että tiedämme koko ajan, missä mennään.

Teemme läpikotaisen lämmittelyn ja siirrymme itse treenin, joka sisälsi tällä kertaa.

Kaikki kolmesti:

  1. 500 metrin soudun
  2. 21 heilautusta 24-kiloisella kahvakuulalla
  3. 12 leukaa

Koska Crossfitin ideaan kuuluu harjoitusten skaalattavuus, heilautuksiin sai halutessaan valita kevyemmän kuulan ja leuanvedot voi tehdä avustetusti kuminauhalla. Treenit voi siis vetää läpi oli kuntotaso mikä tahansa. Tavoite oli tehdä kierrokset putkeen niin nopeasti kuin mahdollista. Soudut ja heilautukset pistivät kropan hyvin koetukselle ja leukoihin siirryttäessä ne painoivat jo eri malliin kuin yleensä. Harjoitusten korkea intensiteetti takaa, että aikaa ei tuhlaannu! Kaikki suoriutuivat treenistä alle 20 minuutissa, joka on treenien keskivertokesto GPP Training Housessa.

Ryhmähenki oli treenatessa hyvä ja kaikkia kannustettiin. Itse ryin setin hieman alle 14 minuuttiin, mutta olin vielä 1,5 tuntia treenin jälkeen lievästi hengästynyt. Tehokasta settiä!

Treenin jälkeen GPP Training House tarjoaa hyvät puitteet "leikkimiseen". Salilla voi vapaasti harjoitella esim. renkailla, kiipeillä köysissä tai kokeilla säkin kiskontaa kelkassa. Omistaja tarjoaa ammattitaitonsa auliisti käyttöön ja kokemattomampikin pääsee perille crossfit-vempeleiden saloista.

Kaikkineen konsepti on toimiva yhdistelmä ryhmähenkeä, monipuolista ja toiminnallista treeniä sekä omien rajojen ylittämistä. Jos kiinnostuit ja haluat tietää enemmän, löydät GPP Training Housen kysymyksiä ja vastauksia - palstan täältä. Treenisuunnittelun taustalla olevasta teoriasta voi lukea lisää osoitteesta. Suosittelen GPP Training Housea lämpimästi kaikille kuntotasosta riippumatta! 

päivitys: Yritys on lopettanut toimintansa 29.10.2021