Kehon paikalliset rasvavarastot

Olkoon tässä esimerkkinä kolmekymppinen nainen, jolle on kertynyt sen verran ylipainoa, että rasvaprosentti on 30. Suurin osa siitä tuntuu olevan lantion ja reisien alueella. Hän haluaisi noita alueita pienentää ja olla hoikka ja sutjakka.

Vaihtoehtoja "ongelma-alueiden" hoitoon tarjotaan hänelle tuutin täydeltä: vatsalihasvempaimia, sähköhytkyttimiä, laihdutusvoiteita ja monenlaista muuta.

Olkoon esimerkkimme naisen paino 80 kiloa. 30%:n rasvamäärä tarkoittaa tuosta painosta 24 kiloa. Täysin rasvaton paino olisi siis 56 kiloa. Jotta neidon tavoite (rasva% esim. 20) tulisi saavutettua, tulisi painolukeman olla 67.

Pudotettavaa liikarasvaa on siten 13 kiloa. Tuo 13 kiloa ei ole esimerkkihenkilömme kehossa lanteilla 91 000 kcal:n (13 x 7000 kcal) rasvatynnyrinä, jonka tulpan poistamalla sisältöä voisi vähentää tai kokonaan sen tyhjentää.

Hänen kehonsa ei, eikä kenenkään muunkaan, toimi niin, vaan kokonaisuutena, yhtenä isona tankkina : kun laihtuu, niin laihtuu (rasvaa palaa) joka puolelta kehoa. Mikään vempain, voide tai vastaava ei kykene laihduttamaan paikallisesti. Ainoat keinot siihen ovat rasvaimu tai rasvakudoksen muu kirurginen poisto. Ne taas eivät kuulu kuntoiluun, joten ei niistä sen enempää.

NÄIN LAIHDUT :

  1. Syö hieman alle kulutuksesi ja monipuolisesti.
  2. Liiku päivittäin reippaasti 30-60 minuuttia, mieluiten ulkona.
  3. Harjoita koko kehosi lihaksistoa (ei siis pelkästään "ongelma-alueita") voimaharjoittelulla.
  4. Nuku riittävästi.
  5. Juo vettä vähintään kaksi litraa päivässä.