Krav Maga

Tehokasta ja helposti opittavaa Krav maga on suoraviivaisen tehokas itsepuolustus- ja lähitaistelumenetelmä. Lajissa harjoitellaan puolustautumaan aseellista ja aseetonta hyökkääjää vastaan.

miehet painii puukon kanssa

Krav maga on Israelin armeijan ja turvallisuusjoukkojen virallinen lähitaistelujärjestelmä. Lisäksi krav magaa harjoittelevat myös monet muut turvallisuusalan ammattilaiset eri puolilla maailmaa. 

Krav magassa käytettävät tekniikat ovat hioutuneet käytännön tilanteissa mahdollisimman yksinkertaisiksi ja helposti omaksuttaviksi. Uhkatilanteita varten harjoiteltavat tekniikat perustuvat pitkälti ihmisen luonnollisiin reaktioihin.

Turvallista harjoittelua

Krav magassa ei järjestetä kilpailuja, sillä itsepuolustustilanteissa ei ole sääntöjä. Krav magan harjoittelu Suomen Kamppailuopistolla on turvallista ja sopii kaikille yli 18-vuotiaille miehille ja naisille.

Kehähaiden krav maga -opettajat ovat saaneet koulutuksensa suoraan lajin kansainvälisen kattojärjestön pääkouluttajalta.

Harjoitukset kestävät 75 minuuttia koostuen tekniikkaharjoittelun lisäksi lämmittelystä ja lihaskuntoharjoitteista. Peruskurssilla läpikäydään myös rikoslakiin perustuen hätävarjelun juridiikkaa. Peruskurssit alkavat keskimäärin neljä kertaa vuodessa ja kestävät kaksi kuukautta.

Harjoituksia on peruskurssista lähtien kolmesti viikossa. Tekniikka ja taktiikka pääroolissa Peruskurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kamppailulajikokemusta ja kurssilletulijoiden fyysisen kunnonkaan ei tarvitse olla huippuluokkaa. Krav maga -harjoittelussa on pääpaino itsepuolustuksessa tarvittavien tekniikoiden ja taktiikoiden opettelussa. Myös fyysinen kunto kehittyy harjoittelun edetessä.

Peruskurssilla harjoitellaan puolustautumista yleisimpiä hyökkäystilanteita vastaan. Peruskurssi päättyy ensimmäisen oppilasasteen tasokokeeseen ja sen jälkeen harjoittelua voi jatkaa jatkokurssilla ja konkariryhmässä. Krav magan taistelusektori on 360 astetta, sillä hyökkäykset voivat todellisuudessa tulla mistä suunnasta vaan. Lisäksi krav magassa harjoitellaan puolustautumista useampiakin hyökkääjiä vastaan.

Historian havinaa Sloveniasta alunperin kotoisin oleva Imi Lichtenfeld kehitti Krav Magan Israelin armeijan käyttöön Israelin valtion perustamisen jälkeen. Suomen Kamppailuopiston omistajat Petteri Maunu ja Jyrki Saario toivat Krav Magan Suomeen keväällä 1996.

Krav Magan kotimaisena kattojärjestönä toimii Jyrki Saarion, Petteri Maunun ja Petteri Saarion vuonna 1996 perustama Suomen Krav Maga Liitto ry. Lajin kansainvälinen kattojärjestö on Israelissa päämajaansa pitävä International Krav Maga Federation.

Lähde: Suomen Kamppailuopisto 18.12.2001