Cindy ja Jenny Crawfordin kuntoiluvinkit

Yli 68% äideistä tuntisivat olonsa paremmaksi mikäli he aloittaisivat ruokavalio- ja harjoitusohjelman. Aika, motivaatio ja tiedon puute oikeasta ravinnosta ovat pääsyitä miksi äidit eivät harjoittele, todetaan EAS:n tekemässä tutkimuksessa.

Supermalli Cindy Crawfordista tuli äskettäin superroolimalli hänen äitinsä kuntoilulle. "Äitini ja minä harjoittelemme jotta tunnemme olomme paremmaksi ja samalla saamme energiaa jota käytämme rakkaittemme kanssa", kertoo Cindy. "Harjoitteleminen ja oikein syöminen ovat tärkeitä kaiken ikäisille, mutta nyt kun olen itsekin äiti - ja äitini on isoäiti - on entistä tärkeämpää pysyä kunnossa ja toimia hyvänä esimerkkinä lapsillemme."

Cindy ja Jenny hyödyntävät näitä helppoja ja käytännöllisiä vihjeitä aloittaakseen kuntoilun ja pysyäkseen kunnossa:

Pudota painoasi syömällä enemmän - näännytysdieetit eivät toimi. Tärkeintä on syödä pieniä aterioita useammin. Me syömme kuusi ateriaa päivässä: aamiaisen, aamupäivälla välipalan, lounaan, iltapäivävälipalan, illallisen sekä kevyen iltapalan. Varmista että annoksesi ovat kohtuullisia. Käyttämällä patukoita ja valmisjuomia voit varmistaa terveellisen ruokailun myös mikäli olet paljon liikkeellä.

Suunnittele oma menestyksesi - Pidä kirjaa syömisistäsi, milloin harjoittelet ja miltä olosi tuntuu. Ole rehellinen. Heti kun tiedät mitä ja milloin haluat syödä on helpompaa välttyä lipsumisilta.

Määrittele tavoitteesi - Haluatko pudottaa 5 kiloa vai juosta 10 kilometriä? Jokaisella meistä on erilaisia tavoitteita. Valitse yksi tavoite - Ole realistinen - jatka muistuttamalla itsellesi, että teet työtä tietyn asian saavuttamiseksi.

Palkitse itsesi - Joka viikko sinun tulisi palkita itsesi jollain mistä nautit - se voi olla joko kylpyläviikonloppu, manikyyri tai voit ostaa kirjakaupasta hyvää luettavaa.

Pidä asiat perspektiivissä - Aamulla nauttimasi leivos ei tarkoita sitä, että dieettisi on pilalla. Salli itsellesi satunnaiset pienet lipsahdukset ja jatka eteenpäin. Pysy radalla ja muistuta itsellesi että kyseessä on maraton eikä 100 metrin pyrähdys.

Sulje TV - Tutkimukset osoittavat että ihmiset syövät enemmän kun he katsovat televisiota. TV:n sulkeminen auttaa vyötärösi lisäksi myös perhettäsi istumaan pöydän ääreen keskustelemaan illallisella.

Käytä kaveria - Me luotamme toisiimme kuntoilukavereina, sillä vaikka olisimme kaukana toisistamme voimme silti puhua tavoitteistamme ja saavutuksistamme. Etsi lähelläsi oleva kaveri - on helpompaa lähteä kuntosalille kun tiedät että joku odottaa tapaavasi sinut.

Nosta painoja - Painoharjoittelu ja aerobinen harjoittelu kulkevat käsi kädessä saavuttaaksesi paremman kehon. Älä pelkää painoja siksi, että luulet tulevasi massiiviseksi. Lihakset polttavat rasvaa ja painojen nostaminen auttaa vahvistamaan luitasi.

Juo paljon vettä - Vähintään kahdeksan lasillisen juominen on yksi tärkeimmistä asioista joita voit kehollesi tehdä. Älä edes kuvittele työskenteleväsi ellei sinulla ole vesipulloa vierelläsi.