MRP-dieetti - tehokas ja nopea?

Keho.net suoritti testin EASin Myoplex MRP -ateriankorvikkeilla toteutettavasta dieetistä. Kyseessä on matalakalorinen dieetti, jossa ravinto-aineet nautitaan säännöllisin välein ateriankorvikejuomasta.

mies mittaamassa rasvaprosenttia rasvapihdeillä

keho.net testasi: Myoplex MRP Dieetti

Kyseessä ei ole paasto tai nestedieetti, vaan ravintokoostumukseltaan MRP-dieetti on täysipainoinen. Myoplex MRP -ateriankorvike soveltuu kokonaisvaltaiseksi ruokavaliokorvikkeeksi yhtäjaksoisesti kolmen viikon ajan.

Dieetin aikana ei ole välttämätöntä syödä mitään muita ravinto-aineita sillä Myoplex MRP sisältää kuituja, kaikki välttämättömät vitamiinit ja mineraalit sekä proteiinit ja hiilihydraatit sopivassa suhteessa.

Mikäli Myoplex MRP:llä korvataan koko päivän ruokavalio, on niitä syötävä vähintään 5 annosta päivässä. Kolme koehenkilöä noudatti MRP-dieettiä noin kahden viikon ajan ja tässä tuloksia & fiiliksiä dieetiltä:

Koehenkilö 1:

Lähtötilanne: Paino 78 kiloa Pituus 168 cm Rasvaprosentti 14.5% -> rasvaa n. 11.5 kiloa Dieetin aikana noudatettu harjoitusohjelma

Ruokavalio:

 • 1 annos kreatiinipyruvaattia aamuisin
 • 1 annos Vitacompia
 • 1 rkl kalaöljyä
 • 6 Myoplex MRP
 • Tämän lisäksi ennen treeniä Preworkout Charge ja 1 annos kreatiinipyruvaattia.
 • Treenin jälkeen Immediate Action
 • Lepopäivinä kaloreita n. 1300

tiistai 19.2.2002

Ensimmäinen päivä. Kävin kuntosalilla, olo aika hyvä vaikka treeni oli kova. Nälkä ei ole vielä ollut, mutta eiköhän senkin aika vielä koita. Iltapäivä: Ei ole nälkä, mutta verensokerin heilahtelun kyllä huomaa. Jalat ja kädet jo kipeänä aamun treenistä. MRP:n suklaa hyvää, ja mansikka erinomaista. Vanilja ei ole ollenkaan makuuni.

keskiviikko 20.2.2002

Parempi olo kuin eilen, katsotaan muuttuuko olo treenin jälkeen. Myöhemmin: No ei tuolla treenillä ainakaan hyvä olo tule :D Banaanin makuinen MRP myös ihan hyvän makuista.

torstai 21.2.2002

Glykogeenivarastot tyhjentyneet, paino tippunut 2 kiloa.

perjantai 22.2.2002

Ruoka maistuisi :D Ei ole kiva tarjoilla koirille riisiä ja jauhelihaa..

maanantai 25.2.2002

Eilen treenissä huomasi kuinka paljon tämä vaikuttaa lihaskestävyyteen. Todella paljon. No, enää reilu viikko jäljellä ;D

torstai 28.2.2002

Flunssa iski, ei treeniä vaan pelkkää lepoa.

lauantai 2.3.2002

Flunssa hellittää, kevyt treeni. Dieetti tuntuu entistä helpommalta.

maanantai 4.3.2002

Nyt Loppui :) Paino alhaisimmillaan 74 kiloa.

tiistai 5.3.2002

Paino: 75 kiloa Rasvaprosentti: 12 --> rasvaa n. 9 kiloa. Eli melkein kaikki lähtenyt rasvaa!

lauantai 9.3.2002

Noin viikon päästä dieetin loputta paino noussut hieman alle kilon kehon palauduttua "normaaliin" tilaan, rasvanmäärä pysynyt samassa. Dieetti siis toimi!

Koehenkilö 2:

Lähtötilanne: Paino 99.3 kiloa Pituus 189 cm Rasvaprosentti 16.2% -> rasvaa n. 16.1 kiloa Dieetin aikana noudatettu harjoitusohjelma

Ruokavalio: 1

 • annos kreatiinipyruvaattia aamuisin
 • 1 annos Vitacompia
 • 1 rkl kalaöljyä
 • 6 Myoplex MRP
 • Tämän lisäksi ennen treeniä Preworkout Charge
 • 1 annos kreatiinipyruvaattia.
 • Treenin jälkeen Immediate Action

Treenipäivänä kaloreita n. 1500. Lepopäivinä n. 1300

tiistai 19.2.2002

Aamun harjoittelu sujui hyvin totutellessa uuteen rasvanpoltto -ohjelmaan. Hiki virtasi aika hyvin, intensiteetiltään rasvanpoltto-ohjelma on huomattavasti rankempaa kuin normaali harjoitteluni. Yllättävän helposti pääsin dieettiin kiinni, eikä nälkä ole vaivannut läheskään odottamallani tavalla. Yksi annos MRP:tä täyttää yllättävän hyvin. Myoplex MRPn maku yllätti positiivisesti, ainoa tuote minkä mausta en pitänyt oli banaani. Vanilja, mansikka ja suklaa olivat kaikki maultaan todella herkullisia. Eiköhän se tästä lähde.. :-)

keskiviikko 20.2.2002

Aamulla treenaamaan. Paino pudonnut reilun kilon verran. Työpäivästä näyttäisi tulevan tosi kiireinen. Normaalisti tällainen päivä sekoittaa ruokavalion täysin, nyt mukana olevat MRP-pussit auttavat kummasti pitämään ruokailut säännöllisinä.. Jotain hyötyä tästä dieetistä on kai sittenkin :-)

torstai 21.2.2002

Aerobinen päivä, pyrin pitämään harjoituksen kestoltaan melko lyhyenä mutta intensiivisenä. Ei ollut mitenkään mukava kokemus, etenkin kun lihasten glykogeenivarastot ovat tyhjentyneet. Paino nyt noin pari kiloa lähtötasoa alempana.

perjantai 22.2.2002

Houkutus syödä jotain pientä kasvoi sietämättömäksi. Kaupungilla kahviloiden, pikaruokapaikkojen, ja kaiken muun kestämättömän maukkaan tuoksut leijailivat suoraan nenääni. No, ken leikkiin ryhtyy... ;-)

lauantai 23.2.2002

Rutiini alkaa toimimaan. Rasvanpolttotreeni on aivan älyttömän rankka, mutta ajatuksena ylimääräisestä rasvasta irti pääseminen auttaa tsemppaamaan lyhyillä palautuksilla tapahtuvan harjoituksen loppuun asti.

sunnuntai 24.2.2002

Lepopäivä tuntuu palkitsevalta. Ainoa ongelma on keksiä jotain tekemistä ettei ruoka olisi koko aikaa päällimmäisenä mielessä..

maanantai 25.2.2002

Rasvanpolttotreenin ensimmäinen päivä meni aika mukavasti, päivän aikana nälkä ei vaivannut juuri ollenkaan. Lisäsin veden juomista, sen nälkää poistava vaikutus on huomattava.

tiistai 26.2.2002

Rasvanpolttotreenin kakkospäivä, oikein huomaa miten rasvaa palaa. Kreatiinipyruvaatti ja Preworkout Charge ovat kyllä aika tehokkaita heräämisen kannalta. MRP:n makuja vaihtelemalla ei vielä ole totaalista kyllästymistä "juomiseen" tapahtunut, mutta olisihan se kiva syödäkin jotain :-)

keskiviikko 27.2.2002

Peruskuntosaliharjoittelua aamulla n. 25 min, jonka jälkeen 30 minuuttia kuntopyöräilyä. Ihan piristävää tehdä välillä muutakin kuin rasvanpoltto-treeniä.

torstai 28.2.2002

Rasvanpolttotreeni aamulla, tuntuu toimivalta ja tulokset alkavat jo näkyä peilissäkin. Nälkä. Mistä hemmetistä tuo tuli? :-) No kroppa käyttäköön sitä ravintoa mitä siellä on pahan päivän varalle kertynyt..

perjantai 1.3.2002

Viimeistä päivää viedään ja paino nyt 94 kiloa. Viimeinen rasvanpolttotreeni tuli tehtyä niin tehokkaasti kuin mahdollista. Illalla pidempi bussimatka tiedossa, onneksi MRP:istä saa laadukkaampaa ravintoa kuin bensa-asemilta :-)

lauantai 2.3.2002

Takaisin normaalielämään ruokavalion suhteen. Olo on kieltämättä kevyempi kuin dieettiä aloittaessa. Pitäisiköhän tämä dieetti toistaa vielä keväämmällä uudestaan? :-)

maanantai 4.3.2002

Paino 95.4 kiloa Pituus 189 cm Rasvaprosentti 13.8% -> rasvaa n. 13.1 kiloa. Dieetti ei siis syönyt pahemmin lihaksia, treeniohjelman ansiota luulisin.

lauantai 9.3.2002

Viikon jälkeen paino normalisoitunut reiluun 95 kiloon. Rasvaprosentti on pysynyt samassa ja fiilis on loistava, olen ylpeä itsestäni!

Koehenkilö 3:

Lähtötilanne: Paino 72 kiloa Pituus 181 cm Rasvaprosentti 12% -> rasvaa n. 8,64 kiloa

Ruokavalio harjoituspäivinä: 1

annos Immediate Action 6 Myoplex MRP

Ruokavalio lepopäivinä:

6 Myoplex MRP

tiistai 20.2.2002

Vaniljan makuinen MRP on aivan loistavaa! Taitaa tosin olla vielä hieman liian aikaista juhlia..

keskiviikko 20.2.2002

Alku näyttää pahalta, töitä seuraavan kahden viikon aikana vähän liikaakin ja siihen vielä koulu päälle. Harjoittelu näyttäisi jäävän hieman vähemmälle, mutta lenkkeily voisi tulla kysymykseen joinakin iltoina. Ainakin säännöllinen ruokailu onnistuu helposti MRP:n avulla.. Söin vahingossa banaanin..

perjantai 21.2.2002

Harjoittelu jäänyt väliin, mutta ruokavaliota on helppo pitää yllä. En olisi ikinä näin kiireisenä onnistunut varmistamaan riittävän terveellisen ruoan saamista muuta kuin ateriankorvikkeilla. Töissä hieman ihmettelevät pirtelödieettiäni :-)

sunnuntai 24.2.2002

Kävin lenkillä. Pidin sykkeen rasvanpolttoalueella sykemittarin avulla, eikä juoksu tuntunut kovinkaan pahalta.

keskiviikko 27.2.2002

Lenkkeily taas ohjelmassa. MRP tuntuu palauttavan lenkin jälkeen melko hyvin, en ole aiemmin edes kokeillut palautusjuoman käyttöä aerobisen harjoittelun jälkeen.. ehkä pitäisi :-)

perjantai 29.2.2002

Kuntopyöräilyä 60 minuuttia aamulla, rasvaa on kyllä hävinnyt. Paino nyt 69 kiloa.

lauantai 2.3.2002

Se on loppu. Jotenkin tuntuu siltä etten saanut dieetistä kaikkea irti, kun aikataulut olivat niin sekaisin. Toisaalta nyt pitämäni dieetti antaa hyvän pohjan lihasten kasvattamiselle. Kunnollisella ruokavaliolla sen pitäisi onnistua ilman "ylimääräisen" kertymistä vyötärölle :-)

tiistai 5.3.2002

Paino 70 kiloa Pituus 181 cm Rasvaprosentti 10,5% -> rasvaa n. 7,35 kiloa

Lopputulos:

MRP-dieetti osoittautui kaikkien koehenkilöiden osalta tehokkaaksi, mutta tulokset eivät välttämättä ole tyypillisiä. Ilman kunnollista ruokavaliota muutos ei ole pysyvä, vaikka tulokset dieetillä olisivatkin lupaavia. Keho.net suosittelee MRP-dieettiä jo toimivan ruokavalion omaaville, kokeilunhaluisille painonpudottajille. MRP-dieettiä ei suositella jatkettavan yli kolmea viikkoa ilman lääkärin suostumusta.