Aikuisten uimakoulut ja vesiliikunta

Uinnin voi aloittaa aikuisenakin, jos se jostain syystä on lapsena jäänyt opettelematta. Aikuisille on tarjolla joukko erilaisia tapoja harrastaa vesiliikuntaa.

Aikuisten uimakoulu

mies uimassa vapaauintia

Aikuisten uimakoulu on uimataidottomille aikuisille suunnattu uinninopetuskurssi. Uimakoulun tavoitteena on vesielementin tutuksi tuleminen sekä vähintään välttävä uimataito. Välttävän uimataidon omaavat aikuiset voivat jatkaa uinnin opettelua jatkokurssilla. Tavoitteisiin pääsemisessä käytetään hyväksi useita erilaisia opetusmenetelmiä. Tavoitteina ovat myös vesipelastuksen- ja turvallisuuden tunteminen sekä vesiketteryyden saavuttaminen. Kurssi kestää 10-12 kertaa ja tunnin pituus on 45-60 minuuttia.

Aikuisten tekniikkakurssit 

Uintikurssi on tarkoitettu kuntouimareille, jotka haluavat oppia oikeat uintitekniikat sekä vaihtelua itsenäiseen kuntouintiin. Kurssin aikana harjoitellaan vapaa-, selkä- ja rintauintia sekä perhosuinnin alkeet. Lisäksi voidaan harjoitella käännöksiä, lähtöhyppyä ja sukeltamista. Kurssilta saa paljon vinkkejä tehokkaaseen ja monipuoliseen harjoitteluun ja sen toteuttamiseen yksin tai vaikka kunto- ja masters-ryhmässä.

Masters-uinti

Masters-uinti on tarkoitetut uintilajien perustekniikan hallitseville kuntouimareille, jotka haluavat vaihtelua itsenäiseen harjoitteluun. Kunto- ja masters-uintiryhmässä voit kohottaa kuntoasi, kehittää tekniikkaasi, saada vaihtelua muuhun harjoitteluun tai vaikkapa ryhtyä kilpauimariksi masters-sarjaan (yli 25v.). Ikärajoitusta ryhmäläisille ei ole. 

Vesijumppa

Vesijumppa on vaihtelevaa ja monipuolista liikuntaa kehon kaikille lihaksille. Veden vastakkaisten ominaisuuksien vuoksi altaassa liikkuminen voi tuntua kevyeltä, mutta todella tehokkaalta. Vesijumppaliikkeet ja liikesarjat ovat yksinkertaisia, mutta tehokkaita. Jumppa sopii kaikenikäisille ja -kokoisille naisille ja miehille. Vesijumpparyhmät kokoontuvat 10-12 kertaa ja tunnin kesto on yleensä 30 minuuttia.

Hydrobic

Hydrobic on tehokasta, koulutetun ohjaajan vetämää aerobicia vedessä kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille. Hydrobic-tunneilla jumpataan reippaan musiikin tahdissa ja viihdytään mukavassa porukassa. Hyväkuntoiselle vesi on uusi, haastava ja mielenkiintoinen elementti täynnä uusia mahdollisuuksia. Aloittelijalle laji taas on turvallinen tapa aloittaa harjoittelu ja kuntoilu. Hydrobic-tunti kestää 45-60 minuuttia ja on tempoltaan nopeampaa kuin vesijumppa.

Mistä löydät lisää tietoa uinnista?

Uimaliitto pitää listaa suomalaisista uintiseuroista. Sivulta löydät sinua lähimmän uintiseuran paikkakunnan ja lajin perusteella.