Lasten ja nuorten uintikurssit

Uinti on hyvä harrastus joka kannattaa aloittaa mahdollisimman varhain, jotta uintitaito pysyy hanskassa läpi elämän. Ohjatussa vesiliikunnassa ammattilainen opastaa uinnin pariin.

Vauvauinti

Äiti ja vauva uimassa

Vauvauinnissa vauva totuttelee veteen yhdessä vanhempiensa kanssa 3-4 kuukauden ikäisestä alkaen. Noin 30 minuutin pituisella uintikerralla leikitään, lauletaan ja loruillaan. Altaassa nautitaan lämpimästä vedestä. Uida voi vapaasti omien vanhempien kanssa, ja ohjaajilta saadaan henkilökohtaista ohjausta. Vauva- ja perheuinnissa altaassa on aina kaksi koulutettua vauvauinnin ohjaajaa. Vauvauintia voi jatkaa noin yhden vuoden ikäiseksi.

Perheuinti

Perheuintiin voi siirtyä suoraan vauvauinnista. Siinä voi olla mukana myös vanhempia ja nuorempia sisaruksia. 30 minuutin pituinen uintikerta sisältää ohjattuja laulu- ja leikkituokioita sekä ohjausta ja vapaata uintia.

Vesipeuhula

Lapsia uimassa

Vesipeuhula on 3-4- ja 5-6-vuotiaille lapsille suunnattu vesileikkikoulu. Sen tavoitteena on veteen totuttautuminen satujen, mielikuvien, lelujen, laulujen, leikkien ja lorujen avulla. Ryhmät kokoontuvat 10-12 kertaa, ja vedessä peuhataan 30 minuuttia kerrallaan. Vesipeuhulassa on yhdessä lasten kanssa kaksi ohjaajaa.

Uimakoulu

Lasten uimakoulut on tarkoitettu uimataidottomille, vähintään 5-vuotiaille lapsille. Aikuinen joka ei vielä osaa uida voi aloittaa uinnin aikuisten uimakoulussa.

Vesiralli

Vesiralli on 6-10-vuotiaille suunnattu hauska ja monipuolinen uintikurssi. Vesirallissa lapsi saa kokeilla eri uintiurheilumuotoja, joita ovat uinti, taitouinti, vesipallo ja uimahyppy. Vesirallin tavoitteena on luoda lapsille hauskoja ja monipuolisia uintielämyksiä. Kursseja on kahden tasoisia. Vesiralli I on tarkoitettu 6-8-vuotiaille, joilla on vähintään 25 metrin uimataito. Vesiralli II taas on tarkoitettu 9-10-vuotiaille, joilla on vähintään 50 metrin uimataito. Molempien kurssien kesto on 12 x 45 minuuttia. Kurssilla voi suorittaa taitomerkkejä.

Uintitekniikkakurssit Lasten uintitekniikkakurssit on tarkoitettu uimataitoisille, noin 9-12-vuotiaille ja vähintään 50 metriä yhtäjaksoisesti uiville, uinnista kiinnostuneille vesipedoille. Tavoitteena on harjoitella kaikkien uintilajien tekniikoita ja muita uintiin liittyviä taitoja. Kurssit on jaettu kahteen tasoryhmään; alkeis- ja jatkokursseihin, jotka kokoontuvat 1-2 kertaa viikossa. Uintitekniikkakurssin jälkeen on mahdollisuus siirtyä valmennusryhmiin.

Uintiharrastuksen aloitus käytännössä

Suomen uimaliitolla on hyvä infopaketti uinnista vanhemmille siitä miten lapsen uintiharrastuksen voi aloittaa.