Miss Galaxy EM 2000 hopeamitalisti Erika Törrönen

Miss Galaxy EM 2000 hopeamitalisti Erika Törrönen

Ikä: 25 vuotta Pituus: 170 cm Paino: normaalisti 63-65 kg, kilpailuissa 59-60 kg Harrastukset: Lukeminen, liikuntalääketiede, taide sekä kova treenaaminen. Ammatti: Baarimikkona Helsinki Clubilla ja joskus viikonloppuina autan poikia Amarillon narikassa. Siviilisääty: Sinkku Kotipaikka: Helsinki Sponsorit: Nature’s Best ja GSM-Center

SM: Millainen Persoona on Erika Törrönen?

ET: Ehdotonta ja välttämätöntä minulle on saada liikkua ja hikoilla. Urheilu on keino päästää ulos ylimääräiset höyryt ja vähentää stressiä. Kun joku rentoutuu kirjastossa lukien, minä kaipaa fyysistä rasitusta voidakseni hyvin. Siitä se on kaikki lähtenyt, kilpailut tulivat ohjelmaan vasta kuusi vuotta myöhemmin. Koska liikunta on minulle luontaista, salille meno tuntuu harvoin puurolta. Välillä huvittaa itseänikin huomata kuinka järjestelmällinen ja tunnollinen olen dieetin ja treenin suhteen, kun muuten olen vähän tällainen " luonnon lapsi"

SM: Kerro urheilutaustastasi?

ET: Koulussa harrastin yleisurheilua ja olin aina mukana edustamassa kaikenmaailman kilpailuissa. Koulunkäynnin ohella harrastin myös ratsastusta noin 3 vuotta ja kilpailin koulu- ja esteratsastuksessa. Maastopyöräily on myös lempilajejani ja pyöräfriikkinä tienasinkin vuokrarahani aikoinaan myös fillarilähettinä.

SM: Koska aloitit kuntosalitreenin ja miksi?

ET: Aloitin punttitreenit vuonna –93. Halusin lisää lihaksia ja lopetettuani ratsastuksen aloin pikkuhiljaa panostaa enemmän punttien nosteluun. Alussa en kyllä tiennyt mistään mitään, mutta luin paljon lehtiä, kysyin neuvoja salilla ja katselin kun äijät väänsi ja tein perässä.

SM: Treeniohjelmasi lyhyesti?

ET: Punttitreenit on jaettu kolmelle päivälle: 1. Jalat ja pohkeet, 2. rinta ja selkä, 3. lajitreenit, 4. olkapäät, käsivarret ja pohkeet, 5. lepo, 6. lajitreeni ja 7. lepo

SM: Missä treenaat ja miten harjoittelet ratalajeja?

ET: Normaalikautena lajitreenit jäävät pois ja salitreenipäiviä tulee yksi lisää. Vatsat treenaan kovaa kaksi kertaa viikossa, en enempää. Rataa varten harjoittelen kaksi kertaa viikossa, ulkona tai urheiluhallissa. Koska Helsingissä valitettavasti vielä ei ole oikeaa Galaxy-rataa pystyssä, teen rataa vastaavia, ratakestävyyttä nostavia aerobisia harjoituksia kuten aitahyppyjä, spurtteja, köysissä kiipeämistä, mäkispurtteja painojen kanssa ja niin edespäin. Vaihtoehtoisesti voin tehdä klassista tempausta ja rinnalle vetoa, joka kehittää räjähtävää voimaa ja lihaskoordinaatiota. Tekniikassa ja harjoituksissa minua on auttanut Sörkka Gymin Pasi Ahola, kiitos hänelle! Kilpailuihin valmistautuessa treenejä tulee noin 10-14 viikossa, loppuaika kuluukin sitten nukkuessa ja syödessä. Lihashuolto on ihan ykkössijalla. Rasitusvammoja syntyy helposti, joten käyn säännöllisesti hierojalla ja kiropraktikolla. Treenaan Gold’s Gymillä, joskus Kisahallilla ja puitteiltaan aivan loistavassa LiikuntaMyllyssä.

SM: Koska kilpailit ensimmäisen kerran ja kuka sinua valmensi?

ET: Ensimmäiset kisani olivat Miss Galaxy SM-kilpailut Hartwall Areenalla viimekeväänä. Jarmo Mäkelä tuli salilla ehdottamaan että osallistuisin kisoihin ja parin päivän mietinnän jälkeen päätin lähteä. Eihän minulla voinut olla kokemuksesta muuta kuin voitettavaa! Siitä alkoi saman tien Jarmon ja minun välinen valmennussuhde. Hän teki dieetin ja harjoitusohjelmat. Aikaa kisoihin oli silloin noin kaksi kuukautta. Jutta Valtosesta oli minulle myös suuri tuki ja apu, hän auttoi lavaesiintymisessä, värienlaitossa ja kisapäivänä lavan takana. Minulla oli siis paras mahdollinen tuki ensimmäisissä kisoissani ja uskon että se myös näkyi sieltä lavalta.

SM: Kilpailumenestyksesi?

ET: Miss Galaxy SM 2000 pronssia, Islannissa 3.6. järjestetyissä fitnesskisoissa, joissa oli vain kaksi kilpailijaa naisten sarjassa, sain jaetun ykkössijan, Miss Galaxy EM 2000 hopeaa ( Kisat olivat Saksassa 23.7.)

SM: Parhaimmat ja huonoimmat puolesi kilpailijana?

ET: Kilpailijana minulla on vielä paljon opittavaa ja kehitettävää, onhan kisoja takana vasta kolmet. Lavaesiintymistä on hiottava ja fysiikkani kaipaa mielestäni enemmän pyöreyttä lihaksiin. Kokonaisuus ihan tasaisen hyvä, mutta pyrin aina parempaan. En tyydy olemaan hyvä vaan paras.

SM: Mitä olet hyötynyt kilpailuista muuta kuin mainetta ja kunniaa, mitä ne sinulle antaa?

ET: Kilpailut tuovat aina vaihtelua arkeen ja lisää motivaatiota treeneihin. Mitä lähempänä kisat ovat, sitä hauskempaa on ja sitä kovempi tsemppi päällä. Kilpailut antavat aina suuren tyydytyksen. Kun suoritukset ovat menneet nappiin ja seison lavalla vertailussa nautin joka sekunnista.

SM: Ruokavaliosi?

ET: Ruokavalioni koostuu tavallisesta vähärasvaisesta ja vähäsuolaisesta puhtaasta ruoasta. Rahkaa, mehukeittoa, paistijauhelihaa, kanaa, kananmunia, hedelmiä, vihanneksia ja puuroa kuluu melkoinen määrä. Sitä täydennän vielä lisäravinteilla; Nature’s Bestin ja Prolabin proteiineilla, Glutamiinilla, Glycosamidella, Ribosella, kreatiinilla ja kalaöljyllä. Syön aina 5-6 kertaa päivässä. Dieetillä kalorini ovat 1300 – 1800 kcal päivässä.

SM: Mitä tulevaisuudessa suunnitelmissa?

ET: Nyt tähtäimessä marraskuun alussa järjestettävät kilpailut Islannissa, joihin lähden Nature’s Bestin sponsoroimana. Joulukuun lepään töitä tehden ja tammikuussa katselen taas seuraavia mahdollisia kisoja. Toivon pysyväni terveenä ja pitäväni paikat ehjinä. Athelic Fitness –kilpailut kiinnostavat myös, jos sellaiset järjestetään. Siinä kilpailuosioina leuanveto, dippi ja soutu ja fysiikassa vertailaan kroppa kaulasta alaspäin.

SM: Terveisesi?

ET: Energistä loppuvuotta kaikille ja vielä kerran kiitokset Jarmolle, Goldsille, Jutta Valtoselle, Jutta Virtaselle, Marko Miettiselle, Pasi Aholalle ja Timo Holmalahdelle.