Fitnesspersoona Riitta Randström

Fitnesspersoona Riitta Randström

Ikä: 31 vuotta Pituus: 163 cm Paino: 55 kg Harrastukset: Hyvät leffat, kalastus, veneily, sukeltaminen, lukeminen ja laskettelu. Piirrettyjen katselu lasten kanssa Ammatti: Liikunnanohjaajana Urheiluopisto Kisakalliolla Koulutus: 5 kk:tta liikunnanohjaajan kurssi. Useita aerobickursseja, myös Hollannissa vuonna –87. Erinäisiä kursseja lasten liikuntaan perehtyen. Lasten ensiapukurssit, vauvauinti ja kilpa aerobickurssit. Siviilisääty: Naimissa Peter Randströmin kanssa ja yhteensä lapsia kuusi. Kotipaikka: Karjaa Sponsorit: Casall, Aktia-pankki ja Twinlab

Millainen persoona on Riitta Randström?

Olen useimmiten hyvätuulinen ja melkoisen eloisa tyyppi. Pyrin antamaan sitä hyvää tuulta muillekin, mutta löytyy minussa sellainen temperamenttinen puoli. Pidän rehellisyydestä ja juoruilun alkaessa käännän mielelläni puheet johonkin muuhun. Olen oinasluonne.

Kerro työstäsi?

Tällä hetkellä olen osittain vielä äitiyslomalla joten työni ei ole niin laaja-alaista kuin yleensä on. Olen Karjaan ruotsinkielisen kansalaisopiston tuntiopettaja ja vedän erilaisia liikuntaryhmiä. Aerobic on suurin alue, lapset sekä nuoret ovat seuraavana ja sen jälkeen tulevat työpaikat, eläkeläiset ja henkilökohtaiset treenattavat.

Miten perheesi suhtautuu kun äiti on urheileva nainen?

Perheessämme kaikki pitävät liikunnasta ja kovin vihaisia näistä ei ole ollut kukaan. Vanhin tyttäreni on mukana usein kanssani aerobictunneilla ja on mukana liikuntaklubissa jota vedän. Perheeni on ylpeä äidistään. Liikunta on osa perheemme elämää ja elämäntapaa.

Millä tavalla ehdit ja pystyit treenaamaan niin hyvin Miss Sport Finland kisaan, kun sait juuri vauvankin?

Kutsu kilpailemaan tuli kun olin lähdössä synnytysosastolle samana päivänä, joten tiesin kilpailusta. Aloitin treenaamaan " pikkumiehen " ollessa 5 päivän ikäinen. Tietysti ensin varovaisesti sillä hiljaa hyvä tulee. Kävin lenkillä, vedin kesäaerobiciä ja punttisalille otin vauvan usein mukaan. Kiitokset miehelleni Peterille, joka on ollut suurena apuna sekä tukena. Vaatiihan tällainen pieniä järjestelyjä, mutta hyvin on selvitty tähän saakka. ( toim.huom. Peter on aivan USKOMATON mies!!)

Treeniohjelmasi lyhyesti?

Maanantaina Aerobic 2 tuntia ja venyttelyt, tiistaina kuntosali ja venyttelyt, keskiviikkona aerobic kolme tuntia, venyttelyt ja myös joskus kuntosali, torstaina on aerobiciä pari tuntia ja lisäksi taas venyttelyt, perjantaina lepään tai sitten käyn kevyesti kuntosalilla. Lauantai on varattu lapsille eli lepään treeneistä. Sunnuntaina on vuorossa kuntosalitreeni ja aerobic, joskus bodytunti.

Koska kilpailit ensimmäisen kerran ja kuka sinua valmensi?

Vuonna –96 menin ensimmäistä kertaa fitnesskisoihin ja sain silloin neuvoja Riitta Koukkarilta ja kaverit auttoivat treeneissä. Vapaaohjelman kävin opiskelemassa Mari ja Pertti Sahlbergin kurssilla Tampereella.

Parhaimmat ja huonoimmat puolesi kilpailijana?

Paras puoleni on se etten ikinä anna periksi, oli mitä tahansa käyn kisan loppuun saakka. Pidän myös tanssimisesta ja vapaaohjelma onkin ollut se vahvin puoleni ja iloinen olemus tottakai! Kuka nyt itsessään huonoja puolia haluaisi nähdä, mutta fysiikassahan on aina parantamisen varaa.

Mitä tulevaisuudessa suunnitelmissa, lisää lapsia?

Tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu autokoulu, sekä kotimme rakentaminen valmiiksi. Lisää kilpailuja tottakai, jossain vaiheessa lomailemaan lasten ja perheen kanssa. Lapsien hankinta ei taida enää kuulua kuvioihin ja toivotaan että nämäkin kullannuput saa kunnialla kasvatettua.

Terveisesi?

Antakaa toisillenne aikaa ja yrittäkää unohtaa kiireet ainakin välillä. Oikein paljon terveisiä hyville ystävilleni, joita haluaisinkin tavata enemmän. Iloista syysmieltä kaikille ja muistakaa, että liikunta pitää pirteänä. Nauttikaa elämästä