MSM eli orgaaninen rikki

Orgaaninen rikki kuuluu aminohappoketjuun ja sen päätehtävä on edistää kasvua.

rikkiä tulivuoresta

Kasvu ei ole staattinen prosessi - se on elävää, hengittävää, jatkuvaa dynaamista tasapainottelua kehossamme. Kasvatamme uuden mahaseinämän joka viides päivä, uuden maksan joka kuudes viikko ja uuden luurangon joka kolmas kuukausi. 98 % soluistamme uusiutuu joka vuosi. Olet siis 98 prosenttisesti erilainen kuin vuosi sitten.

MSM eli metyyli sulfonyyli metaani on orgaaninen rikkiyhdiste, jota esintyy ihmiskehossa luontaisesti. Puhtaassa muodossaan se on tuoksuton valkoinen kidemäinen jauhe, jolla on hiukan kitkerä maku.

MSM auttaa kehoamme muun muassa energian tuotannossa ja erilaisten tukikudosten rakentamisessa (esim. hiukset, luut, kynnet ja nivelet). Korkeampina annoksina sillä on saatu myös terapeuttisia vaikutuksia esimerkiksi allergioiden ja astman hoidossa, loisten ehkäisyssä, ruuansulatushäiriöissä, niveltulehduksissa sekä lihasarkuuden ja kramppien poistamisessa.

Erityisen hyvin MSM sopii urheilijoille, raskasta työtä tekeville tai ihon kunnosta kiinnostuneille henkilöille. MSM toimii urheilijoilla mainiosti lihasarkuuden lievittämiseen ja lihasvammojen parantumisen nopeuttamiseen, koska rikki toimii keskeisessä roolissa tukikudoksiamme rakentavan kollageeni-proteiinin muodostumisessa.

MSM on välttämätön aine ihmisen ravinnossa - sitä on kehon jokaisessa solussa ja se on sekä rakenteellisesti että toiminnallisesti tärkeä osa 150 yhdisteessä, mukaan lukien hormonit, entsyymit, vasta-aineet ja antioksidantit. MSM on ihmiselle elintärkeä ravintorikki, joka on kehon ja luonnon oma rikki. Sitä on kasveissa ja meissä itsessämme, mutta valitettavasti emme yleensä saa sitä enää tarpeeksi ravinnostamme.

Ilman rikkiä emme voi tuottaa hyviä, terveitä soluja. MSM on auttanut monia ihmisiä heidän taistellessaan erilaisia kipuja ja vaivoja vastaan. Lisäksi se edesauttaa ihon, kynsien ja hiusten kasvua ja uusiutumista. MSM on vaaratonta ja myrkytöntä, kuin vettä. Vaikkei se varmaankaan tehoa kaikkiin vaivoihin, eikä kaikille samalla tavalla, se on kokeilemisen arvoinen aine! MSM-jauhe