keskustelu

Vatsalihakset näkyviin


Jeps, saattanut joku tämmöstäkin kysellä, mutmut, miten saa sen sixpäkin näkymään?

Mulla on kylläkin hyvät vatsalihakset ja kyllähän se päkkikin sieltä näkyy kun on pienessä takakenossa, mutta tottakai sen haluaa näkyvän ihan tavallisestikkin.. Olen 166/55kg ja läskiä ei kyllä ole..

Eli pitäiskö tehdä pitkii sarjoi ja kiinteyttää, vai jatkaa vaan raskail rutistuksil? Teen kyllä myös sivuvatsalihaksia, mutta en yhtä montaa kuin suoria..

-kiitos jo etukäteen

#1 03.09.2002

Muuta liikuntaa rasvanpolttoon ja ruokavalio kuntoon, eiköhän sun vatsa treenit ole ihan hyvät (näkyy kun on pienessä takakenossa).

#2 03.09.2002
eme
eme

on tapana tehä sekasin eri pitusia sarjoja eri painoilla tai ilman. mut tuntuu et kaikista tehoikkain tapa saaha 6- tai 8-päkki näkysälle on tehä säännöllisesti/päivittäin noin 4 x 30 vatsaa eri tavoin ilman painoja ja joskus puntilla painojen kans pyramidi-treeniä... ja joskus jos innostuu vetää ihan piippuun.
sit ku vielä muistaa olla keräämättä hirveesti läskiä ni eiköhä se siitä...

#3 03.09.2002

Älä ala tekemään keran päivässä niitä vatsalihaksia. Aivan samanlainen lihas kuin kaikki muutkin lihakset joten vaatii palautumista. 2-3 krt viikossa riittää hyvin. Erottuvuus kuitenkin haetaan sieltä jääkaapilta eikä niinkään salilta.

#4 04.09.2002

teiltä viisaammilta, että olisko jotain hyviä ruokavinkkejä rasvanpolton tukemiseksi. Eli millasia ruokia te syötte kun olette ns.dietillä. Mun pitäis saada rasvaprosentti alas, joten minkälaista safkaa pitäis sitten syödä (joojoo tottakai mä liikun myös! :) )

#5 04.09.2002

kaikki ruoka joka menee alas kurkusta pitää olla alle 10%-rasvapitoisuus. jätä voi/margariini pois leivän päältä, rasvatonta maitoo, paljon hedelmiä ja vihanneksia, ei runsassuolaisia herkkuja (sipsejä yms). Kannatta chekata kaikkien elintarvikkeiden ravintosisällöt kaupassa.

#6 04.09.2002

Hieman ohi aiheesta. Eräällä toisella palstalla eräs kaveri kysyi, että miten mä saan sixpäkin ensi viikonlopuksi...ja oli ihan tosissaan.

LOLOLOL !!!!

#7 04.09.2002

eikö niitä kaupasta saa :-)))))
tai vaikka twelve-pakin!!!

#8 04.09.2002

Haluskohan se vain yhdeks illaks vai koko viikonlopuks...

#9 04.09.2002

Ei kaikessa mikä menee kurkusta alas pidä olla alle 10% rasvaa. Kyllä dieetilläkin rasvojen määrä kannattaa pitää 25-30% kokonaisenergiasta. Rasvan laatu on sitten eri asia, mutta ei hyviä öljyjä, pähkinöitä, kananmunia ja ihan "full-fat"-juustojakaan pidä karttaa kuin ruttoa.

#10 04.09.2002

niin mäkin haluan sixpäkin viikonlopuks... mielummin jo täksi illaksi kiitos! :)) Mitä ruokia te sitten syötte? Esim. välipalat (kuinka monta) ja mitä ihan ruuaksi..? Juu ton vähärasvanen- jutun kyllä jo tiesin, mutta esimerkkejä tällasista ruuista tahtoisin. :)

#11 04.09.2002

Kantsii ehkä kuitenkin miettiä ennen kuin jättää leivältä margariinin pois. Mä en syönyt moneen vuoteen margariinia leivän päällä ja käytin vain vähärasvaisia maito/liha tuotteita. Kävin keväällä mittauttamassa kolestrolin ja se olikin yllätykseksi 5.5 eli yli suositusten.

Sen jälkeen jätin juuston (vähärasvaisen) pois kokonaan leivän päältä ja vaihdon sen sipaisuun kevyt Beceliä. Lisäsin ruokavalioon myös kalaa. Tarkoitus olisi nyt syksyllä mittauttaa uudestaan onko mitä vaikutusta ollut. Mulla tosin on sukurasitusta tuossa kolestrolissa, mutta kai siihen voi vaikuttaa myös omissa valinnoissa.

On tavallaan tosi hölmöä, että kaikki kolestrolimainokset (siis tuotteet jotka alentavat jne) ovat täynnä papparaisia ja mummoja ja siis selkeästi suunnattu vanhemmalle väestölle. Kuitenkin monella nuorella laihdutusintoisella tytöllä voi olla tosi korkea kolestori, koska kaikki rasva minkä he saavat ruoasta on huonolaatuista.

Että tämmöstä ;)

#12 04.09.2002

Korkea kolesteroli on yleensä sellainen geenijuttu, ettei sitä tyystin normaaliksi saa kevytlevitteillä. Jos on normaalipainoinen ja kolesteroli on korkealla, eikä syö voita voin päällä, niin voipi olla että se aika korkealla tulee pysymäänkin.

Noita margariineja kehottaisin kyllä välttämään. Kunnon luomua kannattaa valinnoissaan suosia. Voihan sitä jättää margariinit pois kokonaan ja ottaa ne hyvät rasvat becelin sijasta kalaöljykapseleista, lohesta jne. Keinotekoiset makeutusaineet ja transrasvoja sisältävät ruoka-aineet kannattaa myös hyllyttää. Ei oikea ruoka lihota, jos sitä ei liikaa syö. Ameriikassa kaikki on "99% Fat Free!" ja silti joka kolmas jenkki tarvitsee nosturin päästäkseen sohvalta jääkaapille.

Tosta viikonloppuisin tarvittavasta sikspäkistä tuli mieleen, että eikö sen voisi tatuoida..? Kun baarin hämärässä vilautteli misukoille napaansa, niin varmaan menisi täydestä. Arkisin voisi pitää paidan päällä.

#13 04.09.2002

Ameriikassa ei kyllä kaikki ole rasvatonta (tuskin mikään mitä ne normaalisti vetää napaansa) vaan just päin vastoin. Valkoista leipää ja järjettömän kokoisia ruoka-annoksia jotka lilluu laardissa. Ainakin omat kokemukset tukee tätä. Ravintolassakin kannatti tilata kahden ihmisen yksi annos puoliksi että tuli syötyä. Ne rasvattomat on lähinnä joitain marginaalisia "erikoistuotteita" terveyshulluille. Mutta koska markkina on jättimäinen olemattoman pienetkin tuotteet on suurempia
merkkejä kuin täkäläiset.

#14 04.09.2002

Niin vielä selvyyden vuoksi sanottakoon, että tarkoitin nuoria, hoikkia laihdutusintoisia tyttölöitä.

Tämä menee nyt ehkä ohi varsinaisen aiheen, mutta on hölmöä, että lähes kaikissa valistuslehtisissä ym. yhdistetään korkea kolestroli korkeaan verenpaineeseen, lihavuuteen ja liikkumattomuuteen.

Itselläni on (liiankin) alhainen verenpaine, mittasuhteet kunnossa (166/61) ja harrastan liikuntaa lähes joka päivä.

Voihan se olla, ettei margariiniin vaihtaminen laske kolestroliarvojani. Olen kyllä myös alkanut säännöllisesti käyttämään kalaöljykapseleita.
Luulen, että aikaisemmin sain rasvani vain huonoista lähteistä joten nyt mielenkiinnolla odottelen mikä tulos on. =)

Itseasiassa, kuinka moni tietää kolestrolinsa?! Ja kuinka montaa alle eläkeikäistä se ylipäätänsä kiinnostaa.... ;D

#15 04.09.2002

Mittasin sen juuri tässä vähän aikaa sitten, vaikken ihan vielä olekaan eläkeiässä =) Alle rajan oli vaikkakin siinä keinui (4,9). Geenit vähän sitä nostaa. Nyt jos lisään johonkin rasvaa niin se on ainoastaan kylmäpuristettua rypsiöljyä. Niin leivälle kun ruuanlaittoon. Nappailen myös omegaa. Voihan olla että ilman näitä se voisi olla huomattavasti korkeampi, ns. normaali rasvoja käytettäessä. Tälläistä toimintaa kuitenkin vuosia jo tullut harrastettua.

#16 04.09.2002

ja six pack, that´s me. Näitä geneettisesti korkeita arvoja ei levitekikkailuilla lasketa, ainoa mikä todella toimii on lääkitys. Toisaalta jos ei kuulu selvään riskiryhmään(ylipaino, verenpaine, tupakointi, liikkumattomuus), tuskin kannattaa lääkkeisiin ainakaan nuorempana turvautua. Itse en lääkkeitä syö, katsotaan 10 vuoden päästä uudelleen. Ruokavalioni on "own zone"- tyyppinen, rasvat otan kalaöljystä, pellavansiemenöljystä, kylmäpur. oliiiviöljystä ja soijalesitiinistä. Lisäksi katson, että saan betaglukaania päivittäin. Ja treenaan eläimenä, muu on korkeammassa kädessä :)

#17 04.09.2002

ihmettelin silloin keväällä työterveyslääkärille mistäköhän tulokset johtuvat. Lääkäri ei osannut antaa mitään ohjeita miten voisin ruokavaliotani muuttaa. "Syötkö kovin rasvaisia ruokia....?" Just joo.

No onneksi tilanne ei ole huolestuttava, havahdutti vain sillon ottamaan vähän enemmän selvää hyvistä ja huonoista rasvoista. Näitä rasvakeskusteluitahan tällä palstalla pyörii kiitettävästi... :)

#18 04.09.2002

mikä helv.. itseisarvo toi nyt on. Kyllä sixpack:n saa ihan vaan dieetaamalla ei siihen välttämättä tarvita kovinkaan kummosta reeniä (jos ollenkaan). Itellänikin on kaveri, joka ei reenaa mitään muuta kuin painaa duunia ja dokaa ja sillä on sixpack (..siis ei se kaupasta haettava ;0). Joten ei se nyt välttämättä ole mikään kunnonmerkki. Sitä paitsi tää on varmaan yks jauhetuimmista aisioista tällä palstalla, mut tätä tullaan varmaan aina jauhaajauhaajauhaa.... Tiukka ruokavalio kehonrasvat 6% nurkille ja 2*viikossa vatsoja toinen lisäpainoilla 6-10 sarjaa * 6-20 toistoilla ja toinen kerta pitkiä sarjoja ilman lisäpainoja 6-10 sarjaa * 20-80 toistoa. Vatsoja EI todellakaan kannata vatkata pakkomielteisesti, joka päivä!

Ja tosta kolestroli jutusta. Itsellä auttoi ruokailu tottumusten muuttaminen. Ruokailu 5-6 krt/pvä, levitteet pois tai, jos on pakko käyttää niin esim. Becel, lisäsin OmegaTuplaa aamuin illoin, tiettyjen kastikeiden välttäminen mm. salaattikastikkeet ja liikunttaa lisää. Ei kannata vaan olettaa ettei asialle voi tehdä mitään, koska se on perinnöllistä! Lähes kaikkeen voi vaikuttaa omalla toiminnalla ainakin edes vähän.

#19 04.09.2002

Chihuahua, aika kevein perustein kehotat välttämään margariineja ja keinomakeaa. Tälläkin palstalla on aiheesta keskusteltu, ja johtopäätös oli kutakuinkin tämä: Suomalaiset margariinit eivät juuri sisällä transrasvahappoja ja ovat aivan hyviä pehmeiden rasvojen lähteitä. Makeutusaineista ainakin aspartaami on ymmärtääkseni nykytietämyksen valossa kohtuukäytössä täysin turvallinen. Toki jokainen tekee niin kuin itse parhaaksi näkee, mutta muita neuvoessa kannattaa hieman varoa sanojaan.

#20 04.09.2002

Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään jättääksesi vastauksen.