keskustelu

ohjelma

http://www.muscletalk.co.uk/m_8817/mpage_1/key_/tm.htm

siinä on tiivistettynä kaikki mitä natu treeniin tarvii. Toi Frankie perustelee ton asian todella hyvin. Lukekaan koko juttu läpi,niin tiedätte miten tota ohjelmaa suoritetaan.

Lopuksi tollainen extra jutska vielä.

http://www.muscletalk.co.uk/m_7923/mpage_1/key_/tm.htm

#1 04.02.2005

Ei me kato mitään natureenejä
tartteta. Mömmöillä se autuus tulee...

#2 04.02.2005

jostain syystä toi ei ottanu tota ensinmäistä h:ta mukaan tohon ekaan linkkiin...

oikea url: http://www.muscletalk.co.uk/m_8817/mpage_1/key_/tm.htm

#3 07.02.2005

Pitää paikkansa . Joka sana .

mömmöpäät upotan viinikanlahteen ----pää edellä painohousut jalassa .

#4 07.02.2005

Olipahan taas superyliüber-yksinkertaistuksia, mustavalkoisuutta ja "mun-mielipide-on-totuus" -scheissea Amerikan (lausutaan stetson pässä & banaani poskessa) tyyliin.

En nyt tarkoita, etteikö back-to-basics -treenillä kehittyisi. Tottakai sillä kehittyy. Mutta se, että sitä omaa ohjelmaa tarjotaan ainoana oikeana natuille tarkoitettuna metodina ja että siinä sivussa puhutaan paskaa a la "ne jotka kehittyy toistomäärällä 8-12 on ammattibodareita", on jo toinen juttu.

#5 14.02.2005

Noooh, moni kokenut valmentajakin mielellään esittää asiat kyseisellä tavalla, kun se on kuitenkin paras tapa iskostaa loppujen lopuksi hyvinkin yksinkertainen asia tietämättömän aloittelijan päähän.

Ja kyllä, erittäin yleispätevä ohjelma!

#6 14.02.2005

Testiin lähtee jokatapauksessa. Kokemukseenhan ja testaamiseen toi juttu perustuu ja on erittäin järkeenkäypää.

Alotellaan super varovasti ja 2,5 - 5 kiloa lisää joka viikko.

Ilmoittelen miten potkii kunhan saan kunnolla tän käyntiin.

#7 14.02.2005

Näyttää hyvin pitkälle menevän HST-treenin mukaan...
http://www.hypertrophy-specific.com

#8 14.02.2005

Aika suppea näkemys lihasmassan lisäämisestä,ikäänkuin se kaikki olisi vaan jostain treeniohjelmasta kiinni.Hommasta uupuu mun mielestä toinen puoli kokonaan kun ravinnon merkitys ohitetaan.

#9 14.02.2005

Ravinnosta siellä on sitten ihan omat jutut !

#10 14.02.2005

Mitä yhteistä muka HST:llä on ton ohjelman kanssa ?

#11 14.02.2005

No sen sekunnnin kun jaksoin sitä vilkaista niin silmiin osui tuo " add weights to every workout" samoin se että pidetään liikkeiden määrtä minimissä ilman se suurempia eristäviä liikkeitä...

#12 15.02.2005

Enää sen tarkemmin palaamatta alkuperäisen linkin sisältöön, tuosta "add weights to every workout" voi todeta että treenipainoja lisätään kun tavoitesarjat ja -toistot on saavutettu hyvällä nostotekniikalla. Ei niin, että väkisellä lisätään painoa joka kerta ja annetaan sitten joko suoritustekniikan kärsiä tai lopetetaan koko ohjelma kun ei enää saavuteta tavoiteltuja toistoja.

Kaveri taisi myös puhua noin 12 viikon jaksoista. Mitä järkeä ohjelma on katkaista jos 12 viikon jälkeen edelleen kehitytään???

#13 15.02.2005

Cuppi : " add weights to every workout"...ei nyt liitä sitä mitenkään HST:n. Jokaisen harjoitusohjelman pitäisi olla progressiivista.

Tonnis : Voi olla takki tyhjä ton 12 viikon jälkeen. Siinähän käskettiin tehdä 8-12 viikkoa. Eli tohon haarukkaan se menee väkisinkin. Viikko taukoo ja sama ohjelma, mutta uudet liikkeet. SItä rataa.. :-)

#14 15.02.2005

taku,

Yes, takki voi olla hyvinkin tyhjä tuon jälkeen, mutta kuten tiedämme, kehitys ei ole helppoa eikä ilmaista. Joten jos kehitys ei ole pysähtynyt, on järjenvastaista pysäyttää se vapaaehtoisesti.

Muutenkin, tuon mittaisen jakson jälkeen en näe välttämättömäksi muuttaa moniakaan liikkeitä toisiksi jos nyt välttämättä yhtäkään. Jos takki on tyhjä, voi hyvin jatkaa samoillakin liikkeillä, mutta syklittää treenipainoja muutamaksi viikoksi alemmas ja mahdollisesti muuttaa hieman esim. sarjojen pituuksia.

Tarkoitan että jos esim. 12 viikkoa on menestyksekkäästi tehnyt niskakyykkyä, ei välttämättä kannata siirtyä sitten jalkaprässiin tai etukyykkyyn ja tavallaan "hylätä" ainakin osittain se mitä edellisessä syklissä saavutettiin.

Tietty perusliikkeiden kierrättäminen on ihan järkevää ja perusteltua, mutta samoilla liikkeillä voi ihan hyvin jatkaa vaikka vuosiakin. Usein tämä tuottaakin kaikista parhaan tuloksen, kun suurin osa ajasta keskitytään kehittymään tietyissä kokonaisvaltaisissa perusliikkeissä yhtenään ohjelmaa vaihtamatta.

#15 15.02.2005

Tonnis: On sellainen kutina vaan, että ei potki 12 viikkoo kauemmin. Mutta jos kulkee, niin mikäs siinä, antaa mennä vaan.

Testaatko sinäkin ohjelmaa ?

#16 15.02.2005

"Testaatko sinäkin ohjelmaa ?"

Heh, ei tarvitse testata. Olen vuosien mittaan treenannut pääsääntöisesti lähinnä noiden periaatteiden mukaan.

#17 15.02.2005

sanokaan kauemmin salilla harjoitelleet, että miten teillä tuo aerobinen puoli on toteutettu? Miten useasti esim. viikkoon kannattaa tehdä?

#18 15.02.2005

Kaikkeen tottuu, ja kaikki joka toimii niin toimii.Ei näissä oo mitään ainoita totuuksia.

Tuntuman mukaan, joku viikko voi vetää 6 kevyttä aerobista ja kolmijakosen raskaan punttireenin.

Joku viikko 0 kumpaakin.

Aloittaa varovasti, kokeilee ja etsii omat mieltymyksensä/jakonsa jne.

Asiat riippuvat niin hemmetisti henkilöstä, niistä urheilulajeista, työssäkäymisestä/muusta aktiviteetista jne että ei noita oikein voi mutu-pohjalta ohjeistaa....

...paitsi tietysti jos olet laittanut PAINOPISTEEN potaukseen, niin aerobisen tulisi aina olla hyvin kevyttä.

#19 16.02.2005

Nyt on reilu puolitoista kuukautta takana kyseistä treeniä. Vaikka kiristellään, niin paino on noussut alkuvuodesta 5 kiloa. Aikaisemmin tein penkkiä jalat maassa ja väkisinkin perse nousi viimeisissä toistoissa ylös. Nyt on samat raudat ja jalat penkillä ( eli sika puhtaasti ihan tarkoituksella ) ja niillä tehdään jopa 5x5. Painoa on saanut lisätä joka treeniin. Pelottaa jo tää kehitys !!!!

Palaillaan taas kuukauden päästä asiaan ! :-)

#20 22.03.2005

Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään jättääksesi vastauksen.