keskustelu

Juoksukengät

Eli mielipiteitä eri juoksukengistä kaipailisin. Kävin eilen sovittamassa uutta Asicsin Gel DS-Traineria. Pohja tuntui ohuelle, vaikka siinä on täysvaimennus. Toisessa liikkeessä mainostettiin Nikea, että sillä on paras vaimennus (ilmatyynysysteemi) asfalttijuoksuun. Asicsien hinta on aika päätä huimaava, niin jäin vielä miettimään sitä vaimennuksen riittävyyttä...Onko kellään kokemusta tästä uudesta Asicsin mallista?

#1 03.04.2003

Kaikista kalleimpia Asicseja en ole käyttänyt mutta hintaluokassa keskikalliit Asics on ollut toistaiseksi ainoa merkki joka sopii jalkani rakenteeseen; ts. ainoa kenkä joka ns. rullaa.

Nike, Reebok ja Adidas mm. ovat olleet täysin sopimattomia minun jalkaani, muistaakseni ainakin Reebok tekee mahdottoman jäykkiä pohjallisia.

#2 03.04.2003

Minulla on viimevuotiset asicsin Gel DS-Trainerit (äiti sponsoroi;) ja ne on kyllä valehtelematta olleet parhaat juoksukengät mitkä mulla ikinä on olleet, vaikka sikakalliit ovatkin.

#3 03.04.2003

Tämän vuoden kenkää on kehitetty hieman nopeammaksi kengäksi. Rakenteeseen on tullut muutoksia. Kenkä on aikaisempiin nähden juostavampi ja nopeampi. Olen juossut uudella kengällä noin 400km ja vaikuttaa mun jalkaan hyvältä. Nauhoitus jako ei ole hyvä, samoin mietityttää onko kenkä yhtä hyvin hengittävä kuin viime vuoden malli. Nyt tossun sivuissa on jokin umpinainen materiaali, muutoin samantyyppistä "verkkokangasta". Toi on tärkee ominaisuus etenkin hellemaratoneilla.

Olen päätymässä sellaiseen ratkaisuun, että aion käyttää DS_ää nopeavauhtisissa vauhtikestävyysharjoitteissa ja lenkkikengäksi hankkia Kayanot. Hirvittäviä hintoaa pyytävät noista Asics:ta. Nikeja aion kokeilla (lesti on nyt leveämpi) toisaalta luopuminen ASICS vaatii vahvat perusteet vammoitta kun olen niillä selvinnyt. Olen käyttänyt aina DS Trainereita.

#4 05.04.2003
ppm
ppm

DS Trainerit on täälläkin käytössä ja hyvin futaa. Täytyis käydä ostamassa uudet, kun oon jo vuoden verran käyttäny samoja. Asicsilta löytyy tosi hyviä malleja niin lenkkareista kuin piikkareistakin. Tosin pistää kyllä vähän mietittymään, kun oman lajin huippupiikkarit maksaa saman verran kuin italialainen design-puku...

#5 05.04.2003

Uusinta mallia ei kannata koskaan ostaa, varsinkaan jos hinta tuntuu korkealta. Paras vaihtoehto on aina hankkia edellisen vuoden malli tarjouksesta, kun ne poistetaan uuden mallivuoden tilalta. Muutokset ovat lähinnä kosmeettisia ja harrastaja ei saa mitään hyötyä uusimmasta vuosimallista.

#6 05.04.2003

Kävin perjantaina ostamassa ne DS Trainerit. Se oli ainoa malli, mikä mun jalkaan istui tosi hyvin. Mulla on näköjään aika kapea jalka, kun lähes kaikki kengät oli mulle liian leveitä. Olisin voinut ottaa Asicsin keskihintaisemman mallin, mutta kun ei sovi jalkaan, niin ei. Muista merkeistäkään ei löytynyt hyvää kenkää. Kalliiksi tulee tämä meikäläisen jalka, mutta onpahan nyt ainakin hyvät kengät. Pääsis vaan testaileen, kun hellittäis tää flunssan poikanen....

#7 07.04.2003

Niin ja oisin ehdottomasti ottanut sen edellisen vuoden mallin, mutta koot oli menneet jo talvella, kun kävin sovittelemassa...

#8 07.04.2003

Kyllä Asicsit on ihan hirveissä hinnoissa. Molemmat parini ostin Jenkeistä, toinen pari taisi maksaa ainoastaan parikyt taalaa (poistuva malli). Siellä on se hyvä puoli, että jos jokin on alennuksessa, se on tosiaankin alennuksessa! Suomessa pidetään alennushinnatkin korkeina.

#9 07.04.2003

"Hirvittäviä hintoaa pyytävät noista Asics"

Näin on huippumalleissa, mutta onneksi löytyy myös niitä karvalakkimalleja. Suurella massalla tosin tulemme vääjäämättä siihen tilanteeseen että kengän rakenne alkaa ns. fuskaamaan ison painon alla näissä halvemmissa kengissä. Siltikin: asics rules.

#10 07.04.2003

Onks mitään muita merkkejä kuin asics, nike, reebock ja adidas?

#11 10.04.2003

New Balance on kuulemma aika hyvä kans (itsellä ei kokemusta). Sitä ei vaan kovin monet liikkeet myy. Oon kuullut, että Brooks ois kans nostanut juoksukenkien tasoa. Helsingissä kannattaa mennä ostaan juoksukenkiä Megasportiin. Saa kuulemma tosi hyvää ja asiantuntevaa palvelua!

#12 10.04.2003

New Balancella on hyviä lenkkareita, niissä on erikoisuutena myös leveysvaihtoehtoja muutamia. Mizunot minulla on myös olleet, pidin niistäkin paljon.

Lisää malleja ja vertailutietoa saa sivuilta
www.runnersworld.com

#13 10.04.2003

Kiitos Siru ja Petrus.

#14 10.04.2003

iso merkki briteissä..kokeilemisen arvoinen. Vaikuttaa juoksukengältä Asicsin, Niken ohella.

#15 13.04.2003

Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään jättääksesi vastauksen.