keskustelu

Itä-länsi

Ei, kyse ei ole pesäpallosta, vaikka peleissä tuleekin paljon käytyä.

Tässä kysellään ihmisten erilaisia tapoja, mitkä kummastuttavat. Esim. mikä kummastuttaa länsi-suomelaista itä-suomalaisessa jne.

Noh, minua itä-suomalaisena kummastuttaa länsi-suomalaisissa se, että kahvipöydässä pitää hienostella ja istua paska jäykkänä jotain silloin tällöin nyökkäillen jonkun sivistyneelle puheelle. ;D
Kun me karjalaiset taas voimme tarjota vieraille, vaikkapa vain pelkkää kahvia ja keskittyä enemmänkin turisemaan. Huonolla tuurilla kahvi saatetaan tarjota, vaikkapa eilisen päivän likaisesta kupista...(ainakin tutuille). :D Kahvittelun tarkoitus ei ole pöydän antimet vaan yhdessä seurustelu.

Emme (ainakaan minä) välttämättä myös siivoa harvinaisiakaan vieraita varten vaan se, joka ei pölyn sekaan mahdu, olkoon mahtumatta.

Etelä-suomalaiset tekevät työtä siten kuin se olisi vaan välttämätön paha. Työn ei tarvitse antaa mitään muuta kuin palkkaa ja senkin pitää tulla helpolla. Eikä voi luottaa, ettäkö työntekijä saapuu seuraavana päivänä töihin. Toista on meillä itä-suomalaisilla tahti!

Että silleen. Olkaa hyvä ja provosoitukaa! ;D

#1 06.07.2004

Pohojalaasilta saa kyllä kaikkein parhaimmat krahteerit elikkäs tarjoilut. Ehrottomasti useampaa sorttia nisua ja pikkuleipää tarjolla. Ja kahvi on aina tuoretta ja kuumaa. Ei mitään eilisen päivän vanhoja sumppeja likaisissa kahvikupeissa mikrossa lämmitellä kuten tuosta Keijun itä-suomalaisten tyylistä huokuu. :)

Mutta ettäkö istuttaisiin hiljaa pöydässä.. tuo on harhakuvitelmaa.. kyllä pohjalaiset mölyää siinä missä muutkin vaikka tuo pöydän antimien runsaus hieman saattaa itä-suomalaista oudoksuttaakin. Ei sitä tarvitse pelätä vaan iskeä kiinni tarjoiltaviin ja puhua passaa.

Missähän päin länsi-suomea se Keiju on vieraillut, en tiedä oisko se vähä jäykempää tuolla pohjoisemmassa, etelä-pohjalaisista ainakin on pelkkää harhaa että ois jäykkähenkistä puukkovyöllä-kansaa..

t:herneet vedettiin :)

#2 06.07.2004

"Ei sitä tarvitse pelätä vaan iskeä kiinni tarjoiltaviin.."

Sitä tehdään täälläkin. Jos mitä tarjotaan, kaikki on syötävä eikä katsella kieroon, että kylläpä se kehtaakin syödä. :D

Jos itä-suomalaiselle sanoo, että "ei minua varten tarvitse" niin se tarkoittaa silloin, että ei todellakaan tarvitse. Varsinais-suomalaiselle se terkoittaa, että tottakai tarvitsee ja sanotaan vain muodon vuoksi muuta.

Joo ja enhän todellakaan yleistä vaan kaikki perustuu siihen, mikä on vaikutelma tullut joistakin ihmisistä joita olen kohdannut.

#3 06.07.2004

Ja kylmä kahvi ei kaunista meilläkään. Kuumaa sen olla pitää!

#4 06.07.2004

Tästä todellakin voisi kehittyä (ja luultavasti myös kehittyy ;) hyvä 'herneet palkoineen nenässä ja syvällä' -keskustelu, hyvä Keiju!

Minua ei oikeastaan kummastuta muitten tavat, kenties lähinnä omani.

#5 06.07.2004

Juu, tuo muodon vuoksi sanominen on kyllä aika ihmeellistä nöyristelyä/kohteliaisuutta.
Kahviakin kun kaataa ensimmäistä kuppia jollekin vanhukselle jonka tietää juovan n.3kupillista joka kerta niin jo ekan kupin kohdalla kun pari tippaa on kupissa niin aletaan toistamaan mantraa:

"älä nyt niin paljoa kaada, stop stop stop, kyllä tämä nyt on aiva mahdotonta"

..Ihan kuin se kyseinen talous joka tarjoilee joutuisi parista kahvikupillisesta suuriin taloudellisiin vaikeuksiin. =)

ja sitten kumminkin tyytyväisinä vedetään vielä ne 2kuppia kahvia tuon sanomisen jälkeen.

#6 06.07.2004

niin siis varsinais-suomalaisille tietenkin.... pohjalaiset santsaa mielellään ja voivat hakea kahvia pannusta itsekin. =)

#7 06.07.2004

Pohjalaiset on ihan kummallisia, tuijottavat vaan ja sitten yht'äkkiä saattavat alkaa puhumaan jostain aiheesta joka oikeastaan käsiteltiin jo puoli tuntia aikaisemmin. "Niin sitä minä vaan notta..."

Miespuoliset tosin saattavat olla joskus komeita ja pitkiä, mutta sekään nyt paljoa auta jos ei supliikki pelaa.

#8 06.07.2004

Hämäläiset mielistelevät liikaa ja nauttivat, jos saavat toisen kiitollisuuden velkaan. Sitten ovat katkeria, jos kiitollisuutta ei heille osoitetakaan. ;)

#9 06.07.2004

Muut suomalaiset ovat hiljaa ja kuuntelevat kun viisaammat (= savolaiset) puhuu...:D

#10 06.07.2004

Kaik muut o iha kamali paitti turkulaisse. Joitaki harvoi pohjalaissi voi joskus kattoo muttei kovi pitkää aikaa kerralla. Ja niitäki vaa jos ne on sukua.

#11 06.07.2004
j_b
j_b

Ai että olen ylpeä sinusta näin savolaisena...

Aikoinaan, kun suomalaiset rantautu etelän rannikolle, niin rannalla oli kyltti "Savo 400km -->". Ne ketkä ei osannu lukea jäivät rannalle ja ne jotka eivät osanneet laskea menivät liian pitkälle...

#12 06.07.2004

"Miespuoliset tosin saattavat olla joskus komeita ja pitkiä..."

Unaz, pohjalaisena allekirjoitan tuon täysin ja kaiken lisäksi me ollaan vielä hyvin vaatimattomia... :-]

Mutta asiaan liittyen, yksi piirre, joka ärsyttää itä-suomalaisissa ihmisissä, on heidän ympäripyöreät vastaukset. Kun heiltä kysyy, että jostain yksinkertaista, vastaus on "Suattapi tua ollaa niin, tai suattapi se olla, ettei se ookkaan niin..." Pohjalaiselle kyllä on kyllä ja ei on ei, ei mitään kiertelyjä eikä kaarteluja...

#13 06.07.2004

Ja Naiselle kyllä ehdottomasti ehkä ja ei on pelkkä ehkä. Naiset on NIIIIIIIN rasittavia...

#14 06.07.2004

Eikös naisen EI tarkota = kyllä kulta, se ois ihanaa?

Oon vähä pihalla näistä naisten ja miesten välisistä kommunikaatioista, aina ymmärretty ja ymmärtänyt väärin. Mutta opiskelu jatkuu.

Niin, vaikka tässä sorvataan huonoja puolia esiin jokaisesta ilmansuunnasta, niin sanonpahan vain että kyllä ne naiset on idässä ja lännessä, pohjoisessa ja etelässä aika tasaisen IHANIA.. Nuo kielelliset virhelausumat on helppo korjata jos nainen vain osaa pitää suunsa kiinni, hääri keittiössä vaikka mieluummin. =P

#15 06.07.2004
j_b
j_b

kierouvven huippu mualimmassa:
Savolainen hevosmies jiäkaeran varres...

#16 06.07.2004

Martzi:
Kyllä, on olemassa todella kuumia pohjalaismiehiä. Mutta jokaisella kolikolla on kääntöpuolensa, ja tässä tapauksessa se on Oskari Katajisto. Joka oli muuten naimisissa serkkunsa kanssa. Joka hänkin oli Pohjanmaalta. Ei hyvä.

Proge:
Tiesitkö, että miehillä, jotka haluavat naisten pysyvän hiljaa ja keittiössä on tutkimuksissa todettu olevan keskimääräistä pienempi penis? Ei hyvä.

#17 06.07.2004

Pelottavaa... en halua tietää enempää asiasta. :-]

#18 06.07.2004

myö savolaeset ollaan hilijasta ja korrektija porukkoo..

varsinniin meijän suku. myö vuan sannaillaan vikkelästi toesilleme päevän asijoista muttee sen kummempoo kutvastelua tae väähötystä pietä yllä.

ee vuan..

#19 06.07.2004

Unaz:

"Tiesitkö, että miehillä, jotka haluavat naisten pysyvän hiljaa ja keittiössä on tutkimuksissa todettu olevan keskimääräistä pienempi penis? Ei hyvä."

Niillä korteilla pelataan jotka on isossa-jaossa jaettu.. tosin en ole itse noin pitkälle vielä naisten parissa päässyt että olisin korttejani pöytään asettanut joten tuollaisilla oletuksilla tai toteamisilla olisi kovinkaan suurta merkitystä..

Vastaanpa hieman heimoveljeni Martzinkin puolesta:

"Kyllä, on olemassa todella kuumia pohjalaismiehiä. Mutta jokaisella kolikolla on kääntöpuolensa, ja tässä tapauksessa se on Oskari Katajisto."

Ja sanontahan kuuluu, joka kuuseen kurkottaa se Katajistoon kapsahtaa.. Kannattaa vaan pitää rima oikeella levelillä ettei tarvitse ihan kolikolla heittää.. :)

#20 06.07.2004

Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään jättääksesi vastauksen.