keskustelu

Fysioterapia

olen ajatellut lukion jälkeen pyrkiä opiskelemaan fysioterapeutiksi ja haluaisin tietää tarkemmin mitä niiden työnkuvaan oikein kuulu. Valintaoppaista kun ei aina ota kunnolla selkoa.....

Vaikka fysioterapeutin tutkinto kuuluukin sosiaali- ja terveysalaan eikä liikunta-alaan niin ajattelin, että täälä voisi olla asiasta tietäviä.

Että vastailkaahan tai pistäkää vaikka hyviä nettiosoitteita tänne!

#1 03.06.2003
ep
ep

miksi ihmeessä haluat ammattiin, josta et tiedä mitään?

#2 03.06.2003

työvoimatoimiston sivuilla voit katsella ammatin kuvauksia eri tutkintonimikkeillä. Käy vilkaisemassa, toivottavasti on jotain apua =)

http://www.mol.fi/webammatti.cgi?ammattinumero=11110&kieli=00

Sitten tietenkin eri oppilaitosten sivut antavat tietoa. Katsele sellaisten amk:jen sivuja, joihin olet mahdollisesti pyrkimässä opiskelemaan.

#3 03.06.2003

Minulta kysyttiin fysioterapian pääsykokeissa, että olenka valmis työskentelemään vanhusten ja vammaisten kanssa, mikä oli hankala kysymys koska fysioterapia kiinnosti minua etenkin urheilun näkökulmasta. No onneksi en päässyt siihen paikkaan :)

Eli kannattaa muistaa että fysioterapia on hoitoala. Siinä pyritään parantamaan ihmisen toimintakykyä silloin, kun siinä on jostain syystsä jotain häikkää. Toki erikoistumisalojakin on, eli kaikki eivät pidä jumppaa vanhusryhmille.

#4 04.06.2003

Mun mielestä fysioterapia on enemmänkin terveysalaa. Fysioterapialla pyritään, niinkun sanoit, parantamaan tai ylläpitämään toimintakykyä (fysioterapia on myös PALJON muuta), ei hoitamaan sitä!
Ettet vaan olis katkera kun et päässyt kouluun! Ihmisillä on usein niin väärä käsitys fysioterapiasta...................
Melanitta! Suosittelen fysioterapia-alaa, jos olet kiinnostunut työskentelemään eri-ikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa. Fyssarilla on mahdollisuudet työskennellä niin monissa ja erilaisissa paikoissa!!!! =)

#5 05.06.2003

en ole sanonut, että en tiedä siitä mitään. Vaikka valitsisin sellaisen ammatin josta tiedän paljon en välttämättä edes viihtyisikään siinä. joten miksi pitäisi valita sellainen ammatti josta tietää paljon??
Koko tulevaisuuteni on vielä auki ja vasta punnitsen eri vaihtoehtoja. juuri siksi haluan tietää lisää että osaan tehdä oikean päätöksen.
Niin!!!!!!!!

#6 05.06.2003

Tietääkös kukaan millaiset pääsykokeet on Stadian fysioterapia linjalle pyrkijöillä?

#7 06.06.2003

Stadiaan on vaikea päästä, ens syksyna VAAN 22 alotuspaikkaa.. Hakijoita sinne oli hirveesti. Valintakokeet ovat yksipäiväiset. Kokeet sisältävät kirjatentin, psykologiset soveltuvuustestit, ryhmätilanteen sekä henkilökohtaisen haastattelun (www.stadia.fi). Joku varmasti tietää paljon tarkemmin mitä siellä on.. muistelen, et joku vuosi toi ryhmätilanne oli jonku jumpan tms vetäminen..

#8 06.06.2003

Pikkulinnut huhuilivat, ettei Stadiassa enää olisi ryhmätilannetta, mutta tämä siis pelkkää kuulopuhetta.

Menee jo pahasti aiheen vierestä, mutta tietääkös kukaan, kuinka paljon yhteisiä opintoja on fysioterapeutti- ja sosionomiopiskelijoilla vai onko lainkaan? Pulpahti vaan mieleen, kun itse hain nyt keväällä sosionomiksi opiskelemaan, enkä vielä ole 100% varma onko se oma ala. Jos ei sitten olekaan, niin yksi kiinnostava vaihtoehto olis just toi fys.terapia, ja mietiskelin, että meneeköhän eka vuoden opinnot hukkaan jos vaihtaa. Kuitenkin kummatkin kuuluu sosiaali- ja terveysalan piiriin.

#9 13.06.2003

Stadiassa ainakin liiketalouspuolella oli toi ryhmätilanne korvattu opettajan haastattelulla..

#10 16.06.2003

En ole katkera, koska pääsin samaisena vuonna lukemaan liikunnan sosiaalitieteitä yliopistolle. Ja ala sopii luonteeseeni PALJON paremmin :-) Siinä olet kyllä oikeassa että käsitykseni fysioterapiasta oli vähän vinksallaan ennen pääsykokeita. Mutta nuoruudessahan sitä tulee haettua vähän joka paikkaan, vain koska johonkin on haettava.

#11 23.06.2003

Moikka!

Jos opiskelet ensimmäisen vuoden ajan sosionomi- linjalla stadiassa, niin silloin kertyy opintoviikkoja n. 40 kpl. Näistä 40:stä opintoviikosta saat hyväksiluettua stadian fysioterapia- linjalla opiskellessasi n.15 ov:a. Myös joillakin kursseilla voit saada vapautuksia erilaisista tehtävistä..

Sosionomi opinnoissa suoritettavat kurssit, sosiaali- ja terveysalan- yhteisten peruskurssien lisäksi, tukevat erittäin hyvin fysioterapia opiskeluja ja työskentelemistä fysioterapeuttina.

Monet työnantajat arvostavat sitä, että on fysioterapia- koulutuksen lisäksi myös sosiaalialan opintoja takana, koska onhan aina eduksi, että fysioterapeutilla on mahdollisimman syvä ymmärrys ihmisestä fyysisenä-, psyykkisenä- ja sosiaalisen olentona..

Muutenkin kun fysioterapiassa ensimmäisenä vuotena tulee mm. anatomiaa ja fysiologiaa melko laajasti, niin on hyvä jos aikaisempien opintojen perusteella saa muita kursseja hyväksiluettua ja näin ollen voi rauhassa ja paremman ajan kanssa keskittyä uusien asioiden oppimiseen..

Eli jos Tinka opiskelet vuoden sosionomi-linjalla ja ensi keväänä haet fysioterapia- linjalle, niin olen melko varma, että olet ihan tyytyväinen siihen, että olit sen vuoden sosinomi- opiskelijana.

#12 26.06.2003

Kiitoksia valaisevasta kommentista :)

#13 29.06.2003

suunnitelmissa olis sitten vihdoinkin kotiutua suomen kamaralle jouluna ja syksyllä onkin tarkotuksena hakea opiskelemaan fyssariksi. kiinnostaiskin tietää että millanen on pääsykokeisiin sisältyvä liikuntakoe?? osaako kukaan kertoa?

#14 08.08.2003

Pääsykokeisiin ei enää nykyisin kuulu liikuntakoetta. Ainakaan stadiaan ei niitä ole muutamaan vuoteen ollut..

Tosi paljon tsemppiä pääsykokeisiin!

#15 01.09.2003

työskentely on suurimmaksi osaksi kuntouttamista eli eri tavoin fyysisesti rajoitteisten ihmisten kanssa häärimistä ja ohjaamista sekä myös ihan hoitamista. Toki riippuu hirveästi työpaikasta ja liikunnan tuntemuksesta on hyötyä mutta moni on pettynyt luullessaan valitsevansa "liikunnallisen" ammatin. Lisäksi suosittelen miettimään tarkkaan valintaa sillä nykyään Suomessa on fysioterapeuteista rankasti ylitarjontaa suhteessa työpaikkoihin. Toki aina innokkaille ja aktiivisille löytyy töitä vaikka omassa yrityksessä mutta on varmaan liikunnallisempiakin ja varmemmin työllistäviä vaihtoehtoja.

#16 01.09.2003

Samaa mieltä Mamotchkan kanssa (perus)fyssareiden ylitarjonnasta, mutta kuitenkin eri mieltä ammatin liikunnallisuudesta. Suomen asetuskokoelma nimittäin antaa terveydenhuoltoalan henkilöstölle joitakin etuja verrattuna esimerkiksi liikunta-alan ihmisiin, jolloin fyssarit ovat joissakin liikunnanohjaukseen liittyvissä ammateissa etusijalla. Vaikka koulutus ei niin liikuntaan painottunutta olisikaan.
Tällä hetkellä suosittelisin fysioterapeutin tutkintoa, mutta sen jälkeen jatko-opiskeluja liikunnan puolelta, joko liikuntalääketiede, biomekaniikka tai liikuntafysiologia. Tigerclaw, you know what I mean!

#17 01.09.2003

Kyllä, ja nämä asiat eivät minun puoleltani ole vielä loppuunkäsiteltyjä...;-)

Jyrki, tuupa joskus tonne tsättiin! :)

Mika

#18 01.09.2003

Olen kyllä sitä mieltä, että fysioterapeutin tutkinto on ihan käyttökelpoinen perustutkinto. Myös liikunta-alalle. Kannattaa vaan aktiivisesti jo varhaisessa vaiheessa hakeutua sitten liikuntaan suuntautuneisiin lisäkoulutuksiin eikä juuttua siihen perusfysioterapiaan kuten Jyrki tuossa jo totesi. Hankalaa toki on koulutukseen pääsy, mutta jos riittävästi on motivaatiota ja sopiva tyyppi niin mikäs siinä sitten. Tsemppiä vaan kaikille alalle aikoville!

#19 01.09.2003

Allekirjoittaneella on pakonomainen tarve päästä ensi syksynä opiskelemaan kyseistä alaa, paikkakunnalla ei niin väliä. Kertokaa siis vinkkejä pääsykokeisiin (lähinnä liikuntaosioon). Millaisia lajeja painotetaan? Ja miten eri oppilaitokset eroavat toisistaan, minne kannattaa hakea?

#20 19.01.2004

Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään jättääksesi vastauksen.