keskustelu

Bulkkaaminen

Q
Q

Onko joku kokeillut ks keinoa kasvattaa lihasmassaa? Luin B&K 2/2003 lehdestä artikkelin aiheesta.

Ideana bulkkaamisessa on keskittää energian kerääminen ja dieettaaminen kahden viikon sykleihin niin, että ensimmäiset kaksi viikkoa syödään 33% yli normaalin (kulutuksen) ja treenataan salilla täysin tehoin. seuraavat kaksi viikkoa sitten syödään neljäsosa vähemmän kuin 'bulkatessa' ja keskitytään aerobiseen treeniin samalla kun lihaskunto-harjoitukset pidetään vähän kevyempinä.

Tulosten mukaan tällä tavalla alkuun "lihottu" massa on n. 1/3 rasvaa ja n. 2/3 lihasta, mutta dieettaaminen viekin rasvaa pois ja säilyttää saadun lihasmassa hyvin.. en nyt muista tarkkoja lukuja jotka lehdessä mainittiin, mutta testit oli tehty sekä naisilla että miehillä.

Testissä mukana olleille miehille tuli n. 2kg lisää puhdasta lihasta. Koehenkilöt eivät harrastaneet liikuntaa, joten treenaavilla lihasmassaa tulisi varmasti enemmänkin... karkea kerroin kertyneen ja laihdutetun lihasmassan ja rasvan suhteen oli artikkelin mukaan "kaksi askelta eteen, yksi taakse".

Tätä ohjelmaa ei kuitenkaan voi jatkaa samoin ruokavalioin enää kuudennen viikon jälkeen, sillä keho alkaa tunnistaa vaihtelut ja laittaa hanttiin...tarvitaan hienosäätöjä suuntaan jos toiseen.

Mutta, pointti on siis se, että kuulostaa aivan liian hyvältä ollakseen totta! Mitä mieltä olette ja oletteko kuulleet tästä ennen?! :)

#1 12.04.2003

Kyllä minun mielipiteeni on, että bulkkaus on naturaalikehonrakentajalle täysin mieletöntä. Toki pieni bulkki on jees, mutta kun puhutaan +kymmenistä kiloista, alkaa touhu ola mielestäni kaikkea muuta kuin mielekästä. Ilman lääkkeitä lähtee dieetatessa varmasti myös TODELLA suuria määriä pihviä.

#2 12.04.2003

useimmassa tapauksessa EI VARMASTI ole bulkatessa 2/3 hankitusta massasta lihasta, aikamoista puppua..;)

#3 12.04.2003

Mutta tosiasia on että bulkilla jos millä natu saa sitä lihasmassaa! Tämä lauseen kunniaksi muutan nimimerkiksi natunalle!:)

#4 12.04.2003
Q
Q

Tuossa nimenomaisessa tyylissä tarkoituksena on mässätä vain se pari viikkoa kerrallaan (--> n. 2,9 kg lisää massaa koehenkilöillä) ja sitten dieetata taas pari viikkoa, eli muutokset olisivat kuitenkin melko pieniä painon muutoksia..eli poikkeaisi melko paljon perinteisestä pitkäjaksoisesta massakaudesta ja dieettaamisesta.

Kuulostaisi hyvältä saada lisää lihaksia keräämättä silti paljoa rasvaa ympärille siinä samalla, toisin kuin perinteisellä massakaudella.

Mutta, en ole kyseistä lehteä kovin paljon lukenut, joten en tiedä sen luotettavuustasosta.. Toisaalta, menettäisikö kuukauden kokeilulla mitään.. korkeintaan saisi muutaman kilon lisää -jotain. x)

#5 12.04.2003

Kokeile jos siltä tuntuu. Voi olla ihan toimivakin systeemi. Mutta vähintään 3-6kk. Kuukaudessa ei oikein ehdi tapahtua mitään. :]

#6 12.04.2003

Ei toimi. Liikaa hifiä.

#7 12.04.2003

Voi toimia. Älä hermis heti tuomitse :(

#8 12.04.2003

Ok. Otetaan hieman neutraalimpi kanta (ihan vaan Kontion mieliksi).

Kokeile, niin huomaat ettei toimi. Teoriat on aina hienoja, mut käytännössä nimenomaan HIENOT teoriat kusee.

#9 12.04.2003

hohhoijaa..

#10 12.04.2003

"Mutta tosiasia on että bulkilla jos millä natu saa sitä lihasmassaa!"

Natunalle, Tosiasia on että bulkilla jos millä natu saa massaa, ei lihasmassaa. Bulkkaaminen, kuten Jasonkin tuossa aiemmin totesi, on täysin järjetöntä touhua. Lihaskasvu vaatii toki syömistäkin mutta ei ylensyömistä. Bulkkaaminen kertoo siitä ettei jakseta laskea/katsoa omia syömisiä vaan syödään niin paljon kun jaksetaan. Lopputuloksena helvetisti ylimääräistä rasvaa, näytetään isolta vaatteet päällä ja naama on nätisti pöhöttynyt.

On jopa tieteellinen tosiasia, että matala rasvaprosentti -> kehossa enemmän testosteronia.

#11 12.04.2003

Olen osittain samaa mieltä, mutta omat kokemukset ovat hyviä bulkkaamisesta. Ja tosi vaivattomasti on lähteny se bulkin aikana tullu rasva pois.

Ja tasan tarkkaan bulkkaaminen ei tarkota sitä ettei viitsi/jaksa laskea kaloreita. Mä lasken kalorit bulkatessa aivan samalla tavalla kuin dietilläkin.

Ei bulkin tarvi tarkoittaa hallitsematonta syömistä. Ruoka jota syön bulkilla on samaa mitä dietilläkin.

#12 12.04.2003

Noh, bulkeissakin on eroja (kuten viineissä). Joku tuplataanpa--nykyiset-kalorit -bulkki on natulle älytöntä touhua, siinä tosiaan tulee fläsää enemmän kuin laki sallii ja sitten dieetillä ollaan ihmeissään. Mutta maltillinen bulkki - tai vaikka tuollainen syklibulkki/dieettijuttu - on aina vähintään kokeilemisen arvoinen asia. Aika harva saa loppupelissä 300-500 +-kalorilla kasvatettua lihasta.

Ja muistakaa, että kolesteroli ---> testosteroni! ;-)

#13 12.04.2003

Totta.
Muistuttaisin kuitenkin, että anaboliaan riittää erityisen hyvä proteiinisynteesi, puhumatta edes runsaista pluskaloreista.

#14 12.04.2003

Eiköhän tähänkin päde se että ei ole "vain" yhtä oikeaa tapaa saada tuloksia.

#15 12.04.2003

Yeah. Tarkoitukseni oli vain muistuttaa sanonnasta "a Calorie is not a calorie".

#16 12.04.2003

Jen,

Kirjoittajalla on mennyt sekaisin termit. "Lean body mass" ei tarkoita lihasmassaa.

#17 12.04.2003
Q
Q

näinkö on? jutussa oli eroteltu saatu lihasmassa ja 'läski' mutta jos se on huolimaton käännös jostakin muusta artikkelista, niin sitten.

Artikkelissa oli perusteltu lihaksen kasvua myös sillä tosiasialla, että lihavilla ihmisillä on enemmän lihasta kuin laiheliineilla, sillä lihas on se joka sitä läskiä kannattelee. Ylimääräinen energia ei siis varastoidu suoraan rasvaksi, vaan myös lihaksisto ottaa omansa kasvaneeseen tarpeeseen kasvattamaan itseään.

Pitäisi olla se lehti tässä nyt niin laittaisin koko jutun tänne..!

#18 12.04.2003

Veikkaan että turhan moni ylipainoon taipuvainen henkilö lukee näitä kehonrakennusjuttuja kuin Piru Raamattua sillä tavalla että kaikki ne artikkelit joissa sallitaan tilapäinen mässäily tulkitaan tähän tapaan:

"Kun syö paljon ja paino nousee niin silloin myös lihasmassan määrä kasvaa automaattisesti."

Näinhän ei tietenkään ole vaan tosi asiassa lihasmassan lisääminen edellyttää aina vastusharjoittelun lisäämistä, ts. kenenkään patit eivät kasva lisäämällä jääkaapilla käyntiä.

Lisäksi perinteiseen oikeitten kehonrakentajien bulkkaushommaan liittyy sellainen pulma että useinkin dieetillä menetetään rasvan ohella myös niitä suurella työllä ja vaivalla hankittuja lihaksia!!

P.S. Terkkuja Hermeliinille, mites dieetti sujuu ;)

#19 14.04.2003

Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään jättääksesi vastauksen.