keskustelu

Alkoholi ja lihaskasvu

Viimeisimmässä Oxygen-lehdessä kerrottiin henkilölle joka joi kaksi lasia punaviiniä päivässä, että tämä viinin naukkailu saattaa huonontaa treenituloksia ja estää lihaskasvua. Onko tästä olemassa jotain ihan oikeaa tutkimusta?

Alkoholihan on kovin energiatiheää - mihin se energia sitten menee jos ei lihaskasvuun, kun ei alkoholin sisältämä energia rasvaksikaan taida kovin helposti muuttua?

Huom. ei ole tarkoitus yrittää kasvattaa lihasta alkoholin voimin älkää huolestuko, uteliaisuudesta vaan kyselen :)

#1 03.06.2004

Vastaukseksi ei kelpaa Tania ----> hölmöläinen

:D

Linkki artikkeliin kelpaa.

#2 03.06.2004

Siitä lähtien, kun aloitin säännöllisen alkoholin käytön, lihaskasvu on suorastaan räjähtänyt käsiin. Hauiksen koko on kolmen kuukauden ryyppyputken aikana viisinkertaistunut ja oikean jalan etureisilihas on alkanut lähentelemään Hulkmaisia mittoja.

Pienenä haittapuolena vaikuttaisi kuitenkin olevan se, että pyöräily on huomattavasti vaikeutunut...:D

#3 03.06.2004

Manki -----> hölmöläinen

#4 03.06.2004

"kun ei alkoholin sisältämä energia rasvaksikaan taida kovin helposti muuttua?"

Milläs se kunnon kaljamaha sitten oikein syntyy?

Vaikka pitkäaikaiset juopot ovatkin laihoja, ei se tarkoita että viinalla pääsee missin mittoihin. Lisääntynyt viinankäyttö johtaa laiminlyönteihin ruuan suhteen, joten suurin osa energiasta tulee pelkästään alkoholista ja vielä huonolla hyötysuhteella.

Jos Oxygen-lehdessä (?) kerrotaan tälläisestä tutkimuksesta niin varmasti artikkelissa viitataan alkuperäiseen lähteeseen? Jos ei, niin kannattaa käyttää nuokin rahat parempaan tarkoitukseen tai suhtautua varauksella toimittajan mutu-artikkeleihin.

#5 03.06.2004

Eikös joku täällä joskus esittänyt että alkoholi syrjäyttää soluista muut,tärkeät ravinteet.Tästä seuraisi sitten katabolia? Aika järkeenkäypää,ainakin nesteet ja suolat se tuntuu syrjäyttävän..

#6 04.06.2004

...ei ehkä kutista kenenkään hauista, mutta en silti usko alkoholin suotuisiin vaikutuksiin minkään urheilun yhteydessä. Ja ei sitä mun mielestä urheilija viinaksia kaipaa, treeni oo parasta huumetta!

Tais kuulostaa vähän paatokselta... Joo, en oo mikään herännäinen ex-alkoholisti!

#7 04.06.2004

Eihän sitä pidä mennä kun johonkin SK-junttibaariin, niin näkee, että viina kasvattaa lihaksia, -ainakin hetkellisesti. "puistatus"

#8 04.06.2004
j_b
j_b

Viikonloppu mökillä tai risteilyllä saa minut ainakin kunnolla turvoksiin... jos ei habaa, niin pään ainakin.

#9 04.06.2004

Kyllä alkoholin haitalliset vaikutukset urheilullisten tavoitteiden kannalta ovat kiistattomat.

Etanoli vaikuttaa haitallisesti ihmisen ravitsemustilaan, syrjäyttämällä useiden ravintoaineiden imeytymistä, vaikuttamalla ravintoaineiden varastointiin, mobilisaatioon ja aineenvaihduntaan ylipäätään.

Alkoholi vaikuttaa lähinnä hiilihydraattien ja rasvojen metaboliaan maksassa ja suojaravintoaineiden osalta mm. A-vitamiinin, folaatin, tiamiinin, B6-vitamiinin, magnesiumin ja sinkin aineenvaihduntaan.

Alkoholissa toki on energiaa (7.1kcal/g), mutta sen merkitys energintuottajana on vähäisempi, kuin hiilihydraattien.

Jokainen on varmasti käytännössä todennut omakohtaisesti niitä alkoholin "epäsuoria" haittavaikutuksia ravitsemustilaan.
Pitkät ateriontivälit, nauttimista seuraavan päivän "paastot", ruokavalion laadullinen heikkeneminen, heikommat treenitehot jne, ovat varmasti niitä, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen.

Edelleen, kaikki riippuu tavoitteista. Harva kai haluaa urheilun tai ylipäätään minkään suhteen ryhtyä totaaliseksi, vaan kyse on pikemminkin jonkilaisista kompromisseista. Muistetaan myös, että se yksi alkoholiannos tehnee vain hyvää, kunhan sen sisältämät kalorit sisällytetään päivän ruokailuun siten, ettei se myöskään ole samalla "pois" mistään.. /kippis/

#10 04.06.2004

Sanottakoon kuitenkin, että alkoholin vaikutus proteiiniaineenvaihduntaan ollee vähäistä. Mainittujen "epäsuorien" haittojen vuoksi lihasproteiinin purku, katabolia saattaa kuitenkin nousta suureksikin, kun ravitsemustila muuttuu puutteelliseksi.

#11 04.06.2004

"Jos Oxygen-lehdessä (?) kerrotaan tälläisestä tutkimuksesta niin varmasti artikkelissa viitataan alkuperäiseen lähteeseen? Jos ei, niin kannattaa käyttää nuokin rahat parempaan tarkoitukseen tai suhtautua varauksella toimittajan mutu-artikkeleihin."

Cuppi /sydän/ ihanaa kun mun rahoista huolehditaan...

Oxygen painii n. samassa sarjassa kuin FitnessRxForWomen (meniköhän nimi oikein...) ja MuscleFitnessHers, ja suhtaudun kyllä varauksella artikkeleihin (vrt. tämä ketju) - treenilehdistä saa ihan asiallistakin viimeisintä tutkimustietoa ja uusia treeni- ja ravintovinkkejä, joten aioin jatkossakin sijoittaa rahaa niihin :)

Joke - juuri tuota hain.

Jason - suurkiitos tyhjentävästä selvityksestä. Alkoholista vielä sen verran, että olen itse huomannut että alkoholi sekoittaa luonnollisen näläntunteen - jos juon esim. kaksi lasia viiniä illallisen kanssa estyy kylläisyyden tunteminen ja mättämistä voi jatkaa paljon pidempään kuin mitä hyvä, kylläinen olo vaatisi.

(Toisaalta kun edellämainittuun osaa varautua voi kertoa rationaalisesti itselleen että "en tarvitse enempää." En tiedä kuinka monta viinilasia tarvitaan tämän rationaalisen ajattelun hälventämiseksi...Testit ovat vielä kesken.)

Hmm. Perjantai - Alkon kautta töistä kotiin...? /kippis/ :D

#12 04.06.2004

Tuskimpa tuosta nyt pienistä määristä on mitään haittaa. Ja ainakin minun mielestä viini on hieno ja sielukas juoma. Ihan jotain muuta kuinnoiden poikien niin kovasti markkinoimat mömmöt.
Että aika monesta asiastahan voisi kieltäytyä. Mutta kyllä sitä elämässä pitää olla myös kohtuullisesti nautintoja... Niin Cupillakin vois toi pipo alkaa kiristämästä. Ja ehkä muutenkin muuttusi lauhkeammaksi ja vähemmän herneitä nenään vetäväksi.

#13 04.06.2004

jotkut ei pysty syömään seuraavana päivänä mutta mulla taas jääkaappi tyhjenee silloin takuuvarmasti,ellei nyt ihan hirveessä tilassa ole.Elimistö on viisas ja korjaa ravinnonpuutteen,keho on fiksu..

#14 04.06.2004

"Tuskimpa tuosta nyt pienistä määristä on mitään haittaa."
" Ihan jotain muuta kuinnoiden poikien niin kovasti markkinoimat mömmöt."

Täytyypä itsekin trollailla välillä...
Mielestäni (ja varmaan ihan tieteellisestikin) kyllä taitaa alkoholista olla enemmän haittaa kuin reenin jälkeisestä palautusjuomasta. Tai haittaa ja "haittaa", joillekin on haitaksi olla selvinpäin, mutta jos nyt tässä ajatellaan tuota ravintopuolta...

#15 04.06.2004

Niin cuppi, lopeta se absolutistin ankea elämä siellä hiostavissa kemistien laboratorioissa ja käy joskus vaikka terassilla juomassa pari lasia
tuota afroditen mainostamaa hienoa ja sielukasta juomaa! Herneet pois. =D

#16 04.06.2004

ööö...onko mulla pipo kireällä. Oliko vastaukseni vihainen? Voih...en halua olla ilkimys.

/Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/ /Sydän/ /enkeli/

#17 04.06.2004
ep
ep

taitavat pudota rutkasti?

#18 04.06.2004

"Viimeisimmässä Oxygen-lehdessä kerrottiin henkilölle joka joi kaksi lasia punaviiniä päivässä, että tämä viinin naukkailu saattaa huonontaa treenituloksia ja estää lihaskasvua."

siis oliko kirjoituksen sisältö oikeasti, että alkoholin säännöllinen nauttiminen suhteellisen pienissäkin määrissä SAATTAA vaikuttaa lihaskasvuun?

nimim. "päivän kolmas olvi menossa"

#19 04.06.2004

Korjataan ja tarkennetaanpa vielä: Alkoholilla ON huomattava heikentävä vaikutus myös luurankolihasten (kuten myös monissa muissa kudoksissa) proteiinisynteesiin ja sitä kautta anabolian aikaansaamiseen.
Tämä saadaan aikaan jo akuuteilla, yksittäisillä nautintakerroilla.

Erittäin hyvä pointti heitettynä Sammylta Afroditen suuntaan.. ;-)

#20 05.06.2004

Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään jättääksesi vastauksen.